«Onbekend, onbemind!»

Myanmar ontdekken

Deze reis combineert de hoogtepunten van het land: Mandalay, Bagan, Yangon en Mount Popa. Maar wat deze reis uniek maakt, is de cruise. U vaart met The Strand Cruise tussen Mandalay en Bagan. Een unieke manier van verplaatsing waarbij u kennis maakt met lokale platteland van Myanmar.

De elfdaagse reis start in Mandalay met een bezoek aan de Kuthodaw Pagode, Mandalay Hill en het Shwenandawklooster. Maar ook de bekende, erg fotogenieke U-Bein brug is een must-do. Een daguitstap naar Sagaing, het religieuze centrum van het land, kan niet ontbreken. 

Vanaf Mandalay stapt u aan boord van The Strand Cruise, een boottocht van 3 nachten over de Irrrawaddy-rivier. Deze rivier (in de volksmond ook 'the road to Mandalay' genoemd) vormt de levensader van het land en is met een enorm stroomgebied één van de belangrijkste rivieren in dit deel van Azië. De tocht stroomafwaarts voert langs Ava, de oude keizerlijke hoofdstad (14-19e eeuw) . Met heerlijke maaltijden aan boord en een zonsondergang vanaf het dek, bent u verzekerd van een intense ervaring. 

Aangekomen in Bagan, voert de cruise u nog langs de Bagan Heritage Trail, met de Ananda-tempel en Shwezigon-pagode. Het zijn maar enkele van de duizenden tempels en stoepa's die hier eeuwen geleden werden gebouwd langs de rivier. Velen daarvan staan nog steeds overeind. Eenmaal ontscheept, wacht nog een ontdekking van de stad. Een aanrader is een ballontocht boven de site bij zonsopgang: u  geniet van de prachtige kleuren van de zon boven de groene vlakte waar de tempels wel lijken over uitgestrooid. Vanaf Bagan bezoekt u ook Mount Popa, een belangrijke religieuze site voor de inwoners van het land. De setting van Mount Popa is bewonderenswaardig: het klooster is gebouwd op de kam van een vulkaan/heuvel.

Eindpunt, te bereiken na een korte binnenlandse vlucht, is de voormalige hoofdstad Yangon. Met zijn indrukwekkend koloniaal en spiritueel erfgoed, een mooie afsluiter van de reis. U bezoekt er de Kyaukhtatgyi Pagode en de Shwedagon Pagode als afsluiter van een unieke reis. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen11 aantal overnachtingen9 Beste reisperiode januari, februari, november, december Richtprijs per persoon€2.450 Maaltijden

Kamer + ontbijt (uitz. cruise: vol pension)

ervaring begeleide rondreis, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • In de Shwedagon Pagode in Yangon raden we een olielampceremonie aan, een speciaal ritueel waarbij honderden kleine olielampen rond de tempel worden opgesteld.
  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Rajasthan (2/2): Jaipur - Delhi

India

Indochina deel 2

Laos

Drie keer Noord-India: Ladakh, Amritsar en Varanasi

India

Onze reizen

De Chinese Muur van bovenaf

China

10x Honeymoon in Cambodja

Cambodja

Thailand bekoort

Thailand

Deel via mail!