«"Montenegro is een mooie bestemming. Eigenaardig dat heel weinig toeristen daar de weg naartoe vinden. Een aanrader!" (J.V., Heule)»

Hoogtepunten van Montenegro

Een ideale rondreis door Montenegro omvat enerzijds de zuidkust en anderzijds het wilde noorden. In het zuiden vindt u de indrukwekkende Baai van Kotor en het pittoreske vestingstadje Budva. Het is ook de ideale uitvalsbasis voor de ruime regio met onder meer het meer van Skadar, een must voor vogelliefhebbers. In het noorden is het land veeleer ongerepter: dit is het Montenegro van weidse, nationale parken vol bergen, kloven en dicht woud. Het vormt het ideale decor voor een hiking of rafting. Onze voorbeeldreis combineert beide facetten van Montenegro, gecombineerd in een lus doorheen het land. 

Onze rondreis doorheen Montenegro is een lusvormige roadtrip in tegenwijzerzin vanaf hoofdstad Podgorica richting noorden bij de nationale parken van Biogradska en Durmitor en terug zuidwaarts naar de regio rond Kotor en Budva. U combineert op een achtdaagse trip het beste van wat het land te bieden heeft. 

Vertrekplaats is Podgorica, vanwaar u meteen noordwaarts rijdt naar Kolašin, een rustiek bergplaatsje. In het noorden van het land nemen we u mee naar het nationale park van Biogradska Gora, één van de laatste regenwouden in Europa. Verderop ligt een ander boeiend nationaal park: Durmitor. Het immense park is dat van hoge pieken, gletsjermeren en een rijke fauna en flora. En vooral: diepe rivierkloven, sommigen horen tot de diepste ter wereld. Een raftingtocht in één van de canyons is het avontuurlijke hoogtepunt van de trip. 

Vanaf Durmitor reist u geleidelijk naar de kuststreek met nog een stop bij het hangklooster van Ostrog, dé heiligste plaats van Montenegro. U eindigt in de regio rond Kotor, één van de mooiste baaien ter wereld. Kotor heeft niet alleen zijn prachtige ligging, maar ook prachtige paleizen en leuke terrasjes. In de buurt ligt Perast, eveneens in de baai, met 2 kleine eilanden die te verkennen zijn. Mis ook zeker het schiereiland Luštica niet. Het ommuurde Budva is dan weer één van de oudste plaatsen langs de Adriatische kust; het dateert uit de 15e eeuw. Al deze bezienswaardigheden samen vormen een prachtige setting om een aantal dagen in te vertoeven, verschillende tophotels zijn hiervoor het ideale kader.

U verlaat de kust en gaat terug richtig Podgorica met nog een stop bij het NP Lovćen  en het meer van Skadar, een waar vogelparadijs op de grens met Albanië.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen8 aantal overnachtingen7 Beste reisperiode juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer + ontbijt

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), natuurreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • U kan dit reisprogramma ook combineren met een citytrip Dubrovnik of een doorsteek naar Kroatië, vliegen kan ook direct op Tivat.
  • U kan deze reis uitbreiden naar een tien-tot twaalfdaagse. Het aantal nachten in de regio rond Kotor staat in functie van hoeveel dagen u wil doorbrengen in de regio. 
  • De hotels aan de kust/ rivièra zijn van uitstekende kwaliteit; in het binnenland (noorden) voorzien we voor u het best mogelijke hotel mogelijk al is het aanbod hier beperkter.

Onze reisverhalen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Kalimèra, Kreta!

Griekenland

Island hopping Griekenland

Griekenland

Onze reizen

Albanië, nieuwe horizonten verkennen

Albanië

In het spoor van The Godfather ...

Italië

Delicatessen proeven in de buik van Italië

Italië

Deel via mail!