«Een onbekende, gesloten maar fascinerende bestemming»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Pyongyang (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Pyongyang.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Pyongyang (D)

Aankomst in Pyongyang. Transfer naar uw hotel. Diner (traditional Korean BBQ) in de stad. 
Overnachting in Pyongyang.

Dag 3 Pyongyang - Kaesong (O/L/D)

Verkenning (begeleid) van de stad Pyongyang met onder meer de metro van Pyongyang, Arc of Triumph (shopping), Mansudae Hill en de grote standbeelden van leiders Kim Il Sung en Kim Jong Il alsook Kim Il Sung Square. Bezoek Mansudae Art Studio en de Grand Library met een verzameling van zo'n 30 miljoen boeken. Extra suggesties: het Victorious Fatherland Liberation War Museum en de Juche Tower. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag reist u naar Kaesong, ooit de hoofdstad van de dynastie. Bezoek er de koninklijke tombes van koning Kongmin en zijn echtgenote (14e eeuw) met zicht op de omliggende omgeving. 's Avonds kookdemonstratie met het bereiden van rijstcake en kumchi. Diner in het hotel of lokaal restaurant. 
Overnachting in Kaesong (traditional house). 

Dag 4 Kaesong - Pyongyang (O/L/D)

Verkenning Kaesong-centrum, wandeling naar de 'South Gate'. Bezoek DMZ, de Koreaanse gedemilitariseerde zone die als bufferzone dient tussen Noord-en Zuid-Korea. De enorm streng bewaakte en gevaarlijke grens is zo'n 250km lang en gemiddeld vier kilometer breed. Deze lijn, gesitueerd op de 38e breedtegraad, kwam er in 1953 bij de wapenstilstand tussen beide Korea's. U bezoekt er het Koryo History Museum (in de eerste universiteit van het land) en de grenszone tussen beide landen in. Ondanks de gespannen situatie (beide landen leven op nu nog steeds op voet van oorlog) geeft de grens een verrassend rustige en ontspannen indruk. Lunch in een lokaal restaurant. Terugkeer naar Pyongyang met stop bij de Pakyon Fals. Diner in het hotel of lokaal restaurant. 
Overnachting in Pyongyang. 

Dag 5 Pyongyang - Myohyang (O/L/D)

Bezoek Kwangbop (boeddhistische tempel) en het kerkhof van de martelaren die stierven tijdens de revolutie. Lunch in een lokaal restaurant alvorens rit naar Myohyang, de mysterieuze berg, een prachtig en verrassend groene regio op het Noord-Koreaanse platteland. Diner in het hotel of lokaal restaurant. 
Overnachting in Mount Myohyang.

Dag 6 Myohyang - Pyongyang (O/L/D)

Bezoek aan de 'International Friendship Exhibition' die de geschenken van militairen, politieke of economische leiders aan president Kim Il Sung en leider Kim Jong Il weergeven. Vervolg langs Pohyon tempel, één van de belangrijkste boeddhistische tempels in het land. De tempel huisvest een kopie van de bekende Tripitaka Koreana, een boeddhistisch geschrift dat teruggaat tot de 13e eeuw en dat bestaat uit meer dan 80.000 beschreven houten platen (UNESCO-erfgoed, origineel te vinden in Zuid-Korea). Lunch in een lokaal restaurant alvorens transfer terug naar de hoofdstad. 's Avonds woont u een voorstelling van het gerenommeerde Pyongyang Circus bij, verschillende malen al bekroond met de Golden Clown in Monte Carlo. Diner in het hotel of lokaal restaurant. 
Overnachting in Pyongyang. 

Dag 7 Pyongyang - Wonsan (O/L/D)

Vroeg vertrek naar Wonsan, en belangrijke havenstad in het oosten van Noord-Korea. De stad heeft ook een educationele waarde met maar liefst 10 universiteiten in het stadsbeeld. De weg erheen voert door de Sinpyong Valley en verschillende bergtunnels. Lunch in een lokaal restaurant. Vervolg na de lunch zuidwaarts. Bij aankomst, bezoek station waar u nog een oude stoomtrein kan zien. Bezoek coöperatieve boerderij, een belangrijke pijler in de nationale economie gezien zijn bijdrage tot het onderhoud van soms wel honderd families. Diner in het hotel of lokaal restaurant. 
Overnachting in Wonsan. 

Dag 8 Wonsan - Mount Kumgang (O/L/D)

Rit zuidwaarts langs de kust naar Mount Kumgang, een regio met tal van antieke tempels en indrukwekkende watervallen in een adembenemend landschap. Lunch in een lokaal restaurant. Namiddag: bezoek aan een antieke boeddhistische tempel (7e eeuw), ooit een erg voornaam zenklooster. Hike naar Samil Lake. Diner in het hotel of lokaal restaurant. 
Overnachting in Mount Kumgang. 

Dag 9 Mount Kumgang (O/L/D)

Volledige dag verkenning van de regio rond Mount Kumgang te voet. De wandeling voert door een rijk, groen landschap dat niet snel gaat vervelen. De legende gaat dat iedereen die met een pure ziel in het park wandelt, de kans zal krijgen te zien welke dieren in het park leven. Stop bij de 'Nine Dragon'-waterval en klim naar een prachtig panoramapunt. Lunch en route. Namiddag: rit naar de rotsformaties van Chongsokjong. Diner in het hotel of lokaal restaurant. 
Overnachting in Mount Kumgang.  

Dag 10 Mount Kumgang - Pyongyang (O/L/D)

Rit terug naar de hoofdstad met onderweg stop bij de Tongmyong Tomb, de tombe van koning Jumong (2e eeuw v.C.). Deze koning was de oprichter van het Koguryo- koninkrijk. De site maakt deel uit van UNESCO. Lunch in een lokaal restaurant. Diner in het hotel of lokaal restaurant. 
Overnachting in Pyongyang. 

Dag 11 Pyongyang (O)

Vrije tijd in het hotel. Airport transfer naar de luchthaven. 
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 12).

Contacteer

Onze reisverhalen

Japan vol contrasten

Japan

Sint-Petersburg, stad van de Russische tsaren

Rusland

Moshi Moshi Japan

Japan

Onze reizen

Combi St. Petersburg en Moskou

Rusland

De Chinese Muur van bovenaf

China

Cruise Betoverend Japan

Zuid-Korea, Japan

Deel via mail!