«Een onbekende, gesloten maar fascinerende bestemming»

Grand tour of North Korea

Een reis door Noord-Korea is geen alledaagse trip, zoveel is duidelijk. Het land is gesloten, geheim en onbekend. Het land is ook streng, strak en u kleurt er maar beter binnen de vele lijntjes. Maar desondanks alles is het voor buitenlanders niet onmogelijk er heen te reizen, hetzij in groep, hetzij op individuele basis met gids. Deze reis neemt u mee langs de 'essentials' van het land, dat wat u bij een eerste kennismaking niet mag missen: hoofdstad Pyongyang, maar ook de DMZ in Kaesong, de boeddhistische tempels in het bergachtige noorden rond Myohyang en de verbluffende natuur in het oosten rond Mount Kumgang. Laat u verrassen door een moeilijke, maar erg interessante reisbestemming Noord-Korea. 

De reis start in Pyongyang, dat u per vlucht of trein vanuit Peking bereikt. De bekende hoofdstad van het land is niet de top of mind-citytripbestemming, maar heeft aardig wat te bieden voor zijn bezoekers. We nemen u mee op de metro van de stad, om een glimp van het dagelijkse leven op te vangen. Verder interessant: de bekende, imposante standbeelden van Kim Il Sung en Kim Jong Il, een lokale kunstgalerij, de Grote bibliotheek, het Liberation War Museum, de Juche Tower, het Korean Fine Arts Museum, ...

Pyongyang vormt de volgende dagen uw uitvalsbasis voor het verkennen van de ruime regio. U trekt eerst naar het zuiden: in Kaesong trekt u naar de bekende, befaamde DMZ (gedemilitariseerde zone tussen Noord-en Zuid-Korea). Een tweede uitstap gaat noordwaarts naar het binnenland van Myohyang. U bezoekt er de Pohyontempel, één van de voornaamste boeddhistische tempels van het land met een kopie van de befaamde Tripitaka Koreana. 

Voor het tweede deel van de reis vervolgt u naar het zuidoosten: Wonsan. Wonsan is de haven tot de Oostzee en een erg voorname stad in het land. U bereikt de stad via de indrukwekkende Sinpyong-vallei. Wonsan ligt vlakbij Mount Kumgang, een interessante regio met allerhande oude tempels en watervallen in een fantastische setting. Bekend zijn de rotsformaties van Chongsokjong en de Nine Dragon Waterfall. Een uniek stukje onbekend Noord-Korea, dat verrassend mooi mag worden genoemd.

Vanuit Mount Kumgang keert u terug naar de hoofdstad, waar u geniet van een laatste avond in het land. U keer terug per vlucht of trein naar China. 

Contacteer
Noord-Korea

Noord-Korea

In een notendop

aantal dagen12 aantal overnachtingen9 Beste reisperiode april, mei, juni, juli, augustus, september, oktober Richtprijs per persoon€2.100 Maaltijden

Vol pension

ervaring begeleide rondreis, natuurreis, cultuurtrip, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Deze reis voorziet enkel een rondreis door Noord-Korea. U kan deze, gezien de vlucht via Peking, perfect combineren met een citytrip Peking vooraf of achteraf.
  • Indien u de reis wenst in te korten, kan u zich beperken tot Pyongyang en de DMZ-zone rond Kaesong. Reken op 4 nachten ter plekke. 
  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, aanpassingen zijn (in de mate van het mogelijke op deze bestemming) mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien. Let op: reizen naar Noord-Korea gebeuren steeds onder controle van de overheid en zijn aan strikte regels gebonden.

Onze reisverhalen

Moshi Moshi Japan

Japan

Sint-Petersburg, stad van de Russische tsaren

Rusland

Japan vol contrasten

Japan

Onze reizen

Japan uitgebreid verkennen

Japan

Van Peking tot Ulaanbaatar

Mongolië, China

Een beeld krijgen van Zuid-Korea

Zuid-Korea

Deel via mail!