«Van Goose Bay naar Kangerlussuaq»

Expeditie Labrador / Groenland (met Dixie Dansercoer) - juli 2021

Er bestaan natuurschoonheden die enkel over zee te bereiken zijn. Daartoe hoort ook de indrukwekende wildernis van Noord-Amerika, één van de beroemdste zeestraten ter wereld en de ijzige Inuitkust. Deze cruise neemt u mee vanaf Goose Bay (Canada), langs de Labradorkust via Hudson Strait naar Groenland, boven de Noordpoolcirkel. Met verschillende stops in Groenland, inclusief de gletsjer van Ilulissat, eindigt uw poolavontuur in Kangerlussuaq. Een bijzondere route in de poolzomer, maar er is meer: de reis wordt mede begeleid door Belgisch poolexpert Dixie Dansercoer én u vaart aan boort van het topexpeditieschip Hanseatic (Hapag-Lloyd). 

Deze expeditie voert in 14 dagen langs het mooiste van Newfoundland & Labrador, Baffin, Hudson Strait en de fjordenwestkust van Groenland; het arctische noorden. Dat doet u in juli 2021, de poolzomer. De tocht vat aan in Goose Bay (Labrador), dat u met een chartervlucht vanaf Montreal bereikt. Van daaruit gaat het eerst noordwaarts langs de ruige kust van Labrador met landingen in Torngat Mountains en Button Islands. Vanaf dan bepalen weer en ijs de koers van de vaart om Hudson Strait over te steken en in te varen. De reis voert van hier naar Monumental Island.

Een dag aan boord brengt u dwars over de Labradorzee naar Groenland. De daaropvolgende dagen onderneemt u een verkenning van de westkust van het eiland, de prachtige, ruwe fjordenkust. De imposante fjorden ontdekt u aan boord, maar ook per zodiac en een verkenningstocht aan land. U steekt de noordpoolcirkel over en beland in prachtige plaatsen als Qeqertarsuaq, Ilulissat, Disko Bay en Sisimiut. De boottocht eindigt zuidelijk in Kangerlusuaq, vanwaar u terug vliegt op Europa. 


Begeleiding

Bijzonder aan deze reis is de omkadering. De reis wordt meegevaren door Dixie Dansercoer, poolreiziger met bakken ervaring, en zijn echtgenote Julie Brown. Zij voorzien lezingen en zijn het aanspreekpunt voor de Belgische en Nederlandse gasten aan boord. Ook tijdens de landexcursies per zodiac nemen zij de begeleiding van deze groep op zich. 


Expeditieschip

Expeditieschepen kunnen zich in streken wagen waar andere schepen noodgedwongen rechtsomkeer moeten maken. Ze kunnen zo aanmeren op de mooiste, meest ongerepte plaatsen op onze aarde. En dat staat garant voor kippenvelmomenten en echte adrenalinepieken. Hapag-Lloyd Cruises is reeds 25 jaar een belangrijke speler in de luxueuze expeditiecruises. Met in 2019 een nieuwe uitbreiding van de vloot: de Hanseatic Nature en Hanseatic Inspiration, twee 5* schepen. In 2021 vervoegt ook Hanseatic Spirit (het eerste Adults Only-schip) de vloot. U reist tijdens deze expeditiecruise aan boord van het Inspiration-schip, vanaf oktober 19 in vaart, met een state-of-the-art technologie, de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen en een ervaren expeditieteam van wetenschappers zoals biologen, antropologen, glaciologen, geografen, ... om u steeds van duiding en educatieve achtergrond te voorzien. Het schip heeft een beperkte capaciteit van 200 personen maximaal. Aan boord zijn meerdere restaurants, een panoramabar, lounge, terras, fitness en sauna beschikbaar. De schepen van Hapag-Lloyd voldoen aan de strengste regels inzake natuurlijke bescherming van het Antarctisch gebied. De maatschappij speelt hierin een pioniersrol en probeert tot in het kleinste detail de ecologisch voetafdruk van zijn vaarten te minimaliseren. Deze sterke focus op ecologie en respect/behoud van pure natuur overtuigden poolreiziger Dixie Dansercoer om zijn naam met de rederij te verbinden.


Contacteer

In een notendop

aantal dagen15 aantal overnachtingen14 Beste reisperiode juli Richtprijs per persoon€12.000 Maaltijden

Aan boord zijn alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) inbegrepen. 

ervaring natuurreis, groepsreis, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Voor of na de cruise zijn pre-en postcruises/ arrangementen mogelijk ter plaatse. Vraag ons ernaar!
  • Het programma zoals vermeld is steeds onder voorbehoud van weersomstandigheden. De route wordt ook aangepast naargelang. 

actie

Voor afreis een rondreis overwegen in Oost-Canada? Bekijk dan zeker onze voorbeeldtrip Ontario en Quebec

Onze reisverhalen

Indian Summer

Canada

Winters Lapland ontdekken

Finland

De Faeröer-eilanden in slow travel mode …

Denemarken, Faeröer

Onze reizen

Faeröer per selfdrive

Denemarken, Faeröer

West-Canada: de Rockies & Vancouver Island

Canada

Hurtigruten: bootreis Bergen - Kirkenes

Noorwegen

Deel via mail!