«In het spoor van de Gerlache»

Expeditie Antarctica (Nederlandstalige begeleiding) - februari 2020

In februari 2020 nodigen we u uit op Expeditie Antarctica, een puur natuur en avontuur-expeditiereis naar het witte continent. Stap aan boord van de MV Sea Spirit voor een 12-daagse tocht in het spoor van de Gerlache, pionier van de Belgische poolgeschiedenis. De tocht gaat langs kolonies pinguïns, robben, walvissen en tal van vogelsoorten. En vooral door een ijzingwekkend landschap van gletsjers en ijsbergen.

Eind 19e eeuw leidde Adrien de Gerlache voor België de eerste Antarctische Expeditie. Het was deze reiziger die het grootste deel van de Belgische poolgeschiedenis ging schrijven en tal van plaatsen op het witte continent voor het eerst benoemde. Dit verklaart tal van Belgische plaatsnamen op Antarctica: Antwerpen-, Brabant- en Genteiland zijn er enkelen van. Tijdens deze expeditietrip, een goeie eeuw later, trekt u in het spoor van deze bijzondere man en zijn Belgica. 

U stapt in Ushuaia aan  boord van de MV Sea Spirit, een expeditieschip (°1991) dat 's zomers rond de Noordpool vaart en 's winters naar Antarctica voert. Het erg wendbare schip telt 9 zodiacs voor landingen en is versterkt voor passages door het ijs.  Aan boord is plaats voor 114 gasten. Gasten maken gebruik van tal van faciliteiten zoals een hot tub, fitnessruimte, 2 lounges, restaurant, outdoor bistro en bib. De brug is op de meeste momenten ook vrij toegankelijk. U reist in het gezelschap van een Nederlandstalige begeleiding (vanaf Brussel) en een ervaren expeditiestaf van geologen, ornithologen, biologen, ... 

De tocht voert langs Drake Passage naar de straat van de Gerlache, met zicht op Antwerpen- en Brabanteiland. Verder gaat het naar het Lemaire Kanaal en enkele wetenschappelijke basissen in de buurt. Verrekijker opzetten dus en speuren naar kolonies pinguïns, aalschovers en walvissen. De reis eindigt na 12 dagen terug in Ushuaia, vanwaar u terug huiswaarts keert. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen14 aantal overnachtingen12 Beste reisperiode februari Richtprijs per persoon€10.900 Maaltijden

Aan boord zijn alle maaltijden (ontbijt, lunch en diner) inbegrepen. 

ervaring natuurreis, groepsreis, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Voor of na de cruise zijn pre-en postcruises mogelijk ter plaatse. Vraag ons ernaar!
  • Het programma zoals vermeld is steeds onder voorbehoud van weersomstandigheden. De route wordt ook aangepast naargelang. 

actie

Onze reisverhalen

In de voetsporen van Peru’s ontdekkingsreizigers

Peru

Van Patagonië tot Atacama

Chili

Hoog op de bucketlist

Argentinië

Onze reizen

Peru ontdekken ...

Peru

Combi Peru & Bolivia

Bolivia, Peru

Chili Deluxe: de wauw-factor!

Chili

Deel via mail!