Emilia-Romagna, de buik van Italië, is voor Bourgondiërs hét paradijs. Hier gaat het om ambacht, geduld en traditie om tot topproducten te komen die worden beschermd door de 'consorzio' en met een reputatie wereldwijd bekend. Onze trip laat u achtereenvolgens kennismaken met de Aceto balsamico di Modena, Parmigiano Reggiano en de Prosciutto di Parma.
Ontdek de pure traditie waarmee Aceto balsamico di Modena vakkundig wordt bereid, uit het most van de Trebbiano-druif en minstens 12 jaar gerijpt op houten vaten. Vervolgens duikt u onder in de wereld van de Parmigiano Reggiano, de échte. In een kaasmakerij nabij Parma wandelt u tussen een schat van minstens tienduizenden goudgele bollen, netjes gestapeld op metershoge houten schappen. Laatste stop is de Prosciutto di Parma, waar u kennis maakt met het meest malse, meest delicate stukje: de 'Culatello', koning der Italiaanse hammen. Een ware delicatessentocht dus, langs het beste wat de streek van Emilia te bieden heeft. Als alle smaakpapillen op scherp staan, is een heerlijk luxueus diner 'alla Romangola de perfecte afsluiter.
U verblijft in het landelijke, rustig gelegen en kleinschalige Agriturismo Opera 02, een acht kamers tellende logies strategisch tussen Ferrara, Bologna, Modena en Parma in het hart van de Emilia-streek. De moderne kamers hebben wifi, airco, terras met prachtig zicht over de rollende heuvels en wijngaarden, TV, telefoon, minibar en kluisje. De logies heeft een zwembad en biedt gratis sauna, hamam en mountainbikeverhuur aan. Mits betaling kan u ook genieten van golf, paardrijden of een bezoek aan de Galleria Ferrari. U geniet dagelijks ontbijt, lunch is à la carte met een voorkeur voor de traditionele en mediterrane keuken. Het hotel produceert ook zijn eigen balsamico en Lambruscowijn. Agriturismo combineert het landelijke plattelandsleven met kleinschalig toerisme op fantastische locaties in Italië.
(inspired by Caractere)