«Hier worden de smaakpapillen verwend!»

De smaken van Istrië

Istrië is een schiereiland in het noordwesten van Kroatië, een streek die al van oudsher mensen aantrekt. Omwille van zijn witte bergtoppen, zijn vruchtbare binnenland, zijn heerlijke kustlijn. We nemen u op deze trip mee langs de smaken van Istrië, een culinaire trip waarbij alle zintuigen worden aangesproken. 

 

Deze trip legt de focus op mediterrane gastronomie. Culinaire verwennerij, zo kan u de excursies die we u aanbieden wel noemen. 

  • Het culinaire drieluik start met een 'truffelhunting': met een lokale truffelzoeker en zijn hond speurt u de omgeving af op zoek naar zwarte truffel. Hij leert u alles over de do's en don'ts om de delicatesse te vinden. Proeven volgt, vergezeld van een lokale Malvasia-wijn. 
  • De culinaire trip gaat verder met een wijn-en olijfolietasting. In een organische olijfgaard leert u over de medicinale krachten van het vloeibare goud en tijdens een aansluitende degustatie ontdekt u hoe u kwalitatieve olijfolie herkent. In de wijnkelder vertelt een expert u meer over de kwaliteitswijnen van Istrië. Met een bijhorende prosciutto en lokale kaas proeft u de lokale wijn. 
  • Slot van het culinaire trio is een gastronomisch diner in het verfijnde restaurant van uw hotel. Verschillende elementen van de praktijk eerder komen terug in heerlijke keuken uit Istrië. Het restaurant is een veel bekroonde zaak; in 2015 zelfs uitgeroepen tot beste restaurant van Kroatië. 

Tussendoor verkent u met uw gids het middeleeuwse dorpje op de heuvel MotovunTijdens dit alles logeert u in het boetiekhotel San Rocco

(inspired by Caractere)

Contacteer

In een notendop

aantal dagen4 aantal overnachtingen3 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoon€525 ervaring cultuurtrip, bijzondere ervaring, culinaire trip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Dit programma kan als onderdeel van een langer verblijf in de regio dienen. Het kan ook gecombineerd worden met andere belevenissen in Kroatië of een verlenging in het hotel.

Onze reisverhalen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Shortbreak: proeven van Kroatië

Kroatië

Combi Dubrovnik & Montenegro

Kroatië, Montenegro

Onze reizen

Beleefreis Slovenië

Slovenië

Delicatessen proeven in de buik van Italië

Italië

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Italië

Deel via mail!