De smaken van Istrië
Istrië is een schiereiland in het noordwesten van Kroatië, een streek die al van oudsher mensen aantrekt. Omwille van zijn witte bergtoppen, zijn vruchtbare binnenland, zijn heerlijke kustlijn. We nemen u op deze trip mee langs de smaken van Istrië, een culinaire trip waarbij alle zintuigen worden aangesproken.
Deze trip legt de focus op mediterrane gastronomie. Culinaire verwennerij, zo kan u de excursies die we u aanbieden wel noemen.
- Het culinaire drieluik start met een 'truffelhunting': met een lokale truffelzoeker en zijn hond speurt u de omgeving af op zoek naar zwarte truffel. Hij leert u alles over de do's en don'ts om de delicatesse te vinden. Proeven volgt, vergezeld van een lokale Malvasia-wijn.
- De culinaire trip gaat verder met een wijn-en olijfolietasting. In een organische olijfgaard leert u over de medicinale krachten van het vloeibare goud en tijdens een aansluitende degustatie ontdekt u hoe u kwalitatieve olijfolie herkent. In de wijnkelder vertelt een expert u meer over de kwaliteitswijnen van Istrië. Met een bijhorende prosciutto en lokale kaas proeft u de lokale wijn.
- Slot van het culinaire trio is een gastronomisch diner in het verfijnde restaurant van uw hotel. Verschillende elementen van de praktijk eerder komen terug in heerlijke keuken uit Istrië. Het restaurant is een veel bekroonde zaak; in 2015 zelfs uitgeroepen tot beste restaurant van Kroatië.
Tussendoor verkent u met uw gids het middeleeuwse dorpje op de heuvel Motovun. Tijdens dit alles logeert u in het boetiekhotel San Rocco.
(inspired by Caractere)