«Negen kleine eilanden, negen kleine werelden»

Azorencruise

Stap in april 2021 aan boord van de Hanseatic Inspiration voor een expeditiecruise naar een Atlantisch natuurgeheim: de Azoren. De boottocht vanaf Madeira gaat richting archipel met een passage langs zeven van de negen eilanden. Deze passeren de revue op een week tijd alvorens terug te varen richting het vasteland. Daar doet u eerst Porto en vervolgens Bilbao aan.

Route

 • 15 april: vlucht Brussel - Funchal (Madeira), transfer naar de cruiseterminal, inscheping, vertrek 20u
 • 16 april: volledige dag op zee
 • 17 - 23 april: verkenning van de Azoren (voor anker bij Santa Maria, Pico, São Jorge enTerceira; passage langs Faial, Flores en São Miguel)
 • 24 - 25 april: volledige dag op zee
 • 26 april: ontscheping voor stadsbezoek Porto (10- 18u)
 • 27 april: volledige dag op zee
 • 28 april: ontscheping Bilbao (Spanje) om 7u, stadsbezoek, transfer naar de luchthaven, vlucht Bilbao - Brussel

De Azoren 

De Azoren staan voor negen kleine Portugese eilanden, verspreid over de Atlantische Oceaan; het zijn de meest westelijke eilanden van Europa. Elk subtropisch eiland heeft weer iets anders te bieden, maar overal mag u rekenen op milde temperaturen, een rijke flora, kratermeren, vulkaanlandschappen, historische stadjes, fantastische vergezichten, ... Een paradijs voor rustzoekers en hikers.

Met deze cruise ontdekt u, omgeven door opspringende walvissen en dolfijnen, zowel de Westelijke Azoren (Flores), de Centrale Azoren (Faial, Pico, São Jorge en Terceira) als de Oostelijke Azoren (Santa Maria en São Miguel). U vaart er vanaf Funchal (Madeira) op één dag varen heen. Na afloop vaart u terug richting Portugese vasteland met een korte stop in Porto en vervolgens vaart u naar het Noord-Spaanse Bilbao. 


 • Eerste stop is Santa Maria op de Oostelijke Eilanden, dat u verwelkomt met zijn witte zandstranden en het gezellige Vila do Porto. Het eiland draagt de naam van 'Santa Maria', het schip van Colombus dat hier in 1493 voor anker ging. Een monument herinnert hieraan. De wijngaarden vormen een natuurlijk amfitheater met reusachtige trappen. 
 • Vervolgens naar Pico, het kratereiland met zijn zwart gesteente en de hoogste berg van Portugal die oprijst uit zee. Het is het ideale decor om te wandelen. De gitzwarte lavagrond is perfect voor wijnbouw. Voor het eiland zijn tal van walvissen en dolfijnen te vinden. 
 • De haven van Faial ademt avontuur uit: hier ankeren jachten van over de hele wereld voor of na een transatlantische overtocht. De haven is beschilderd met tal van muurschilderingen van zeilers over de hele wereld. Denk prachtige herenhuizen, kerken, musea, ... We nemen u mee naar de top van de Capelinhos-vulkaan met een fantastisch zicht over de oceaan. Eindigen doet u met een glas 'pico' in hét verzamelpunt van de wereldzeilers 'Peter Café Sport'. 
 • Vervolg naar Flores, een biosfeerreservaat van Unesco. Dit is een paradijs voor wandelaars en natuurliefhebbers tout court met prachtige natuurlijke watervallen en vulkaanmeren. Bezoek aan de Rocha dos Bordões (verticale basaltzuilen uit gestolde lava). 
 • São Jorge trakteert u op zijn unieke kaas met uitgesproken smaak. Dit is het eiland van de 'fajãs', vlakke landtongen die zijn ontstaan door grondverzakking of lava. 
 • Op Terceira nemen we u mee naar Angra do Heroísmo, werelderfgoedstad. 
 • São Miguel, het grootste eiland van de archipel, wint als het op 'groenste eiland' aankomt. Het milde klimaat is de natuur erg goed gezind, met de mooiste bloemen en zelfs ananassen. Ontdek er de verschillende kratermeren, geisers, thermale bronnen en vulkaanmeren. Proef gerust de 'Cozido das Furnas', de lokale specialiteit.

Het schip

Deze cruise wordt voorzien aan boord van de Hanseatic Inspiration (Hapag-Lloyd Cruises). Dit gloednieuwe schip (in vaart sinds oktober 2019) tilt de expeditiebeleving naar een hoger niveau. Het schip is gebouwd volgens de hoogste ijsklasnormen en de nieuwste milieutechnologieën.

Aan boord bevinden zich de 'Ocean Academy', glazen balkonnen, spa, zwembad en zwembadbar, observatiedek- en lounge met verrekijkers, 3 restaurants, 17 eigen zodiac en kajaks, sport club, atrium en de Walk-promenade op de boeg van het schip. Dit alles ligt verspreid over 7 passagiersdekken. Hanseatic Inspiration telt 120 buitenhutten- en suites, goed voor een maximale bezetting van 230 personen. Uw cabine is voorzien van minibar, koffietoestel, TV en wifi. Aan boord kan u verrekijkers, nordic walking-materiaal, rubber laarzen en een warme parka lenen. 

Contacteer

In een notendop

aantal dagen14 aantal overnachtingen13 Beste reisperiode april Richtprijs per persoon€7.699 ervaring natuurreis, groepsreis, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

 • Voor of na de cruise zijn pre-en postcruises / arrangementen mogelijk ter plaatse. Vraag ons ernaar.
 • Het programma zoals vermeld is steeds onder voorbehoud van weersomstandigheden. De route wordt ook aangepast naargelang een maximale beleving. 

Onze reisverhalen

Kalimèra, Kreta!

Griekenland

De Azoren, groener dan groen

Portugal

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Onze reizen

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Italië

In het spoor van The Godfather ...

Italië

Het onbekende Griekse noorden

Griekenland

Deel via mail!