«Proeven van het beste wat Porto te bieden heeft!»

Buitengewoon Porto

Wie aan de stad denkt, denkt aan het gelijknamige drankje. Maar er is meer: er zijn de rustgevende oevers van de Douro, het oude hart van de stad vol karakter én het moderne Casa da Música. De stad is een ideale mix van cultuur en ontspanning. Deze beleving biedt u een citytrip met het beste van wat de stad te bieden heeft. 

Onze unieke beleving laat u met een vierdaags verblijf kennismaken met de rijkdom van de stad. U verkent op eigen houtje de troeven en charme van Porto: de iconische Ponte de Dom Luis I, de Sé-kathedraal, het Palácio da Bolsa en het met azulejo's aangeklede station van São Bento. Sta verwonderd van de gezellige Livraria Lello; geniet van een koffie in Café Majestic, één van de mooiste cafés ter wereld of profiteer van het zonnetje langs de Cais da Ribeira. Laat u tot slot ook verleiden tot een fietsmiddag langs de levendige, nette stranden van Matosinhos.


Wij verwennen u tijdens uw citytrip met drie leuke uitstappen, drie bijzondere ervaringen die uw bezoek aan de stad compleet maken:

  • Porto leeft de laatste jaren opnieuw op, onder meer dankzij de opening van het Casa da Música. Het nieuwe, ambitieuze concertgebouw valt op door zijn prachtige, indrukwekkende ontwerp naar de hand van architect Rem Koolhaas, maar excelleert ook in akoestiek en agenda. We brengen u per privétransfer naar het Casa voor een begeleide rondleiding doorheen het gebouw en u geniet aansluitend van een concert in één van de prachtige concertzalen. Een unieke ervaring!

  • Een bezoek aan Porto is natuurlijk niet compleet zonder een wijnproeverij. Aan de oevers van de Douro in Vila Nova da Gaia voorzien we een privaat begeleid bezoek aan de portkelder van Taylor's of Croft Port, één van de vele porthuizen die de zuidelijke oevers kleuren. Een afsluitende winetasting kan vanzelfsprekend niet ontbreken.

  • Afsluiten doen we met een boottocht op de Douro in een traditionele 'rabelo'. Een rabelo is een elegante schuit die vroeger gebruikt werd om vaten port te transporteren over de rivier, vertrekkend bij de wijnhuizen langs de oever. Een vaart van 1u laat u de stad vanaf het water ontdekken. 


Verblijven doet u in het door groen omringde wijnhotel 'The Yeatman', op de zuidelijke Douro-oever. Het hotel produceert als wijnhuis eigen geraffineerde wijnen en combineert dat met een luxueuze accommodatie. The Yeatman kijkt uit over de grote opslagplaatsen van de wijnhuizen met de Douro en het silhouet van de oude stad erachter gelegen. 'The Yeatman' is genaamd naar de Britse familie die zich hier in 1838 vestigde. Gasten genieten er van een 2*-Michelin-restaurant, bar, salon, wijnkelder, terras, openluchtzwembad, fitness en sauna. 

(inspired by Caractere)

Contacteer

In een notendop

aantal dagen4 aantal overnachtingen3 Beste reisperiode april, mei, juni, juli, september Richtprijs per persoon€470 ervaring citytrip, cultuurtrip, cruise/ reis deels met boot, bijzondere ervaring, culinaire trip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Dit programma kan als onderdeel van een langer verblijf in de regio dienen. Het kan ook gecombineerd worden met andere belevenissen in Portugal of een verlenging in het hotel.
  • Concertdata Casa da Música op aanvraag

Onze reisverhalen

Kalimèra, Kreta!

Griekenland

Island hopping Griekenland

Griekenland

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Onze reizen

Het onbekende Griekse noorden

Griekenland

Delicatessen proeven in de buik van Italië

Italië

De beste ham ter wereld

Spanje

Deel via mail!