«We zijn terug thuis van een heerlijke vakantie. Alles is bijzonder goed verlopen. (J.L.,Kortrijk)»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Maun (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Maun.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Maun - Okavango Delta (L/D)

Bij aankomst chartervlucht vanaf Maun Airport naar Belmond Eagle Island Lodge. Lunch in de lodge. Vrije namiddag. Diner in de lodge.
Overnachting in Belmond Eagle Island Lodge.

Belmond Eagle Island Lodge
Het Belmondhotel in Okavango is een fantastische safarilodge rond Okavango Delta, recent helemaal vernieuwd. De lodge bestaat uit 12 ruime luxueuze tenten met ruim bed, buitendek met zicht over de delta, plonsbad, binnen-en buitendouche en dressing. De gemeenschappelijke delen bestaan uit een stijlvolle dineerruimte met pizza-oven, lounge met bar, bibliotheek en de Fish Eagle Bar op het water. De lodge focust op wateractiviteiten rond de delta met safari's per motorboot, 'mokoro' (lokale kano) of te voet; zelfs een heli-safari behoort tot de mogelijkheden.

Dag 3 Okavango Delta (O/L/D)

Volledige dag in de Okavango Delta; deelname aan de verschillende safarimogelijkheden van de lodge. Alle maaltijden inbegrepen.
Overnachting in Belmond Eagle Island Lodge. 

Dag 4 Okavango - Moremi (O/L/D)

Ontbijt in de lodge. Transfer per chartervliegtuig naar de Belmondlodge nabij Moremi. Bij aankomst, lunch en diner in de lodge. 
Overnachting in Belmond Khwai River Lodge. 

Belmond Khwai River Lodge 
Genesteld aan de rand van een een bos, uitkijkend over de Khwai River, in het Moremi Wildlife Reserve, ligt de Belmond Khwai River Lodge. De lodge biedt verschillende activiteiten aan: ochtend-en avondlijke game drives in Land Cruiser en zelfs een 'after-dark spotlight game drive'. Heel wat dieren duiken pas 's nachts op zoals het bijzondere 'aardvarken' met de snuit van een varken, de oren van een konijn, het lichaam van een miereneter en de poten en staart van een kangoeroe.  Ga ook op zoek naar het stekelvarken en de springhaas. Ook een safariwandeling langs de rivier en een cultureel bezoek aan het lokale dorp hoort tot de mogelijkheden. De lodge heeft een eigen 'Naturally Wild' gym, buitenzwembad en spafaciliteiten voor massages en body wraps.

Dag 5 Moremi (O/L/D)

Volledige dag in Moremi Game Reserve; deelname aan de verschillende safarimogelijkheden van de lodge. Alle maaltijden inbegrepen.
Overnachting in Belmond Khwai River Lodge.

Dag 6 Moremi - Chobe (O/L/D)

Ontbijt in de lodge. Transfer per chartervliegtuig naar de Belmondlodge nabij Chobe National Park. Bij aankomst, lunch en diner in de lodge. 
Overnachting in Belmond Savute Elephant Lodge. 

Belmond Savute Elephant Lodge 
Botswana's Chobe National Park is een gevarieerde wildernis: uitgestrekte savanne is afgewisseld met rotsformaties, moerassen en het Savute-kanaal. Het kanaal is bijzonder: na meer dan 30 jaar droogstand herleeft het kanaal nu volop, een groot mysterie hoe dat kan. U reist doorheen een afwisseling van droge en natte landschappen met bijhorende wildlife. De lodge bestaat uit 12 kamers op een houten platform, elk met buitenlounge en traditioneel rieten dak. De dekken zijn voorzien van comfortabele stoelen en hangmat. Vanuit deze setting spot u wildlife of geniet u het diner in alle intimiteit. De lodge ligt langs het kanaal met een mooi zicht op de omgeving. De regio staat bekend voor de verschillende roof-en prooidieren, het maakt dat deze lodge een 'must stay' is op elke safari in zuidelijk Afrika. Naast tal van safarimogelijkheden is de regio ook bekend voor de eeuwenoude rotstekeningen van de 'bosjesmannen' en de kleine baobab-bossen die, vooral bij zonsondergang, een mythische sfeer scheppen.  

Dag 7 Chobe (O/L/D)

Volledige dag in Chobe National Park; deelname aan de verschillende safarimogelijkheden van de lodge. Alle maaltijden inbegrepen.
Overnachting in Belmond Savute Elephant Lodge.

Dag 8 Chobe - Victoria Falls (O/L/D)

Ontbijt in de lodge. Transfer per chartervliegtuig naar Kasane. Verder per landtransfer naar Victoria Falls, de indrukwekkende watervallen op de grens van Zimbabwe en Zambia. Vic Falls of Victoria Falls zijn één van de breedste watervallen ter wereld, 1.700 meter breed en nog eens 100 meter hoog. De waterval bestaat eigenlijk uit meerdere watervallen die samen een gordijn van water vormen. Alle maaltijden in de lodge.
Overnachting in Victoria Falls, Livingstone of in één van de lodges ten noorden of zuiden van de Zambezi.

Dag 9 Victoria Falls en omgeving (O/L/D)

Volledige dag ter verkenning van de Victoria Falls en omgeving. Bewonder de Vic Falls vanaf de grond, per heli of al raftend op de rivier. Geniet van de lodge en de prachtige setting. Alle maaltijden voorzien. 
Overnachting in Victoria Falls en omgeving.

Dag 10 Victoria Falls en omgeving (O/L/D)

Vrije dag in en rond de Victoria Falls. Alle maaltijden voorzien.
Overnachting in Victoria Falls en omgeving. 

Dag 11 Victoria Falls - Brussel (O)

Ontbijt in de lodge. Rit naar de luchthaven van Livingstone of Vic Falls voor uw retour.
Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 12).

Contacteer

Onze reisverhalen

Wildlife & Waterfalls

Botswana, Zambia, Zimbabwe

Namibië herontdekken

Namibië

Van de ene verbazing in de andere

Zuid-Afrika, Mozambique

Onze reizen

Namibië Deluxe

Namibië

Tanzania Deluxe

Tanzania

Roadtrip puur natuur

Zuid-Afrika

Deel via mail!