«Een goede eerste, complete indruk van het land!»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Bled/ Bohinj (/)

Selfdrive met eigen auto vanaf thuis tot Bled; alternatief vlucht op Ljubljana, pick-up van de huurwagen en rit naar Bled. Eerste kennismaking bij valavond met het meer.
Overnachting in Bled of Bohinj. 

Dag 2 Bled/ Bohinj (O)

Verkenning van de regio rond Triglav (drielandenalpentop), de noordwestelijke hoek van Slovenië. Dit is de regio rond de meren van Bled met het bekende witte Maria Hemelvaartskerkje midden in het meer en het nabijgelegen kristalheldere bergmeer van Bohinj, een fotogeniek plaatje verzekerd. Deze regio is erg ruw, dunbevolkt, ongerept en zuiver. U komt er vast tot rust met een heerlijke wandeling puur natuur. Bezoek Triglav Nationaal Parkmuseum met de botanische alpentuin. 
Overnachting in Bled of Bohinj.

Dag 3 Bled / Bohinj - Portorož (O)

Selfdrive vanaf Triglav naar het zuiden. Stop bij Kobarid (Caporetto), in WOI het decor voor bloedige veldslagen tussen Italië en Oostenrijk-Hongarije. Ze ging de geschiedenisboeken in met de bedenkelijke eer de grootste bergveldslag aller tijden te zijn. U rijdt vervolgens richting kust, steeds parallel met de Italiaanse grens en de vallei van de heldere alpenrivier Soča. Stops in Tolmin, het pittoreske Most na Soči, Dobrovo en het wijnbouwgebied van Primorska. Eindigen doet u aan de Sloveense badplaats Portorož.
Overnachting in Portorož.

Dag 4 Portorož (O)

Vrije dag in Portorož. U geniet van een dagje aan de kust in Portorož of naburige kustplaatsjes Izola en Piran. Of u trekt naar de stoeterij van Lipica. Dit is de plek waar de befaamde Lipizzanerpaarden worden gekweekt (bezoek mogelijk van april tot oktober). U kan er een optreden van de klassieke rijschool bijwonen. 
Overnachting in Portorož.

Dag 5 Portorož - Ljubljana (O)

U verlaat de kuststreek en trekt naar het binnenland. Stop bij de spectaculaire grotten van Postojna of de minder drukbezochte, woestere grotten van Škocjanske Jame (UNESCO). Vervolg naar Ljubljana, de centraal gelegen Sloveense hoofdstad.
Overnachting in Ljubljana.

Dag 6 Ljubljana (O)

Vrije dag in de stad Ljubljana. Bezoek de oude binnenstad, de oude markt, het Prešerenplein en de karakteristieke bruggen. U kan de compacte stad te voet verkennen of per fiets. Liever genieten op een terrasje langs de rivier, even perfect!
Overnachting in Ljubljana.

Dag 7 Ljubljana - Maribor (O)

Rit naar Oost-Slovenië: Ptuj, het oudste stadje van het land. Dit is het mekka van de wijnbouwgebieden Podravje en Posavje, twee van de drie grote wijnmekka. Slovenië is het enige land ter wereld waarin het volkslied een ode aan de wijn bevat. En dat is geen toeval ... Het land telt 40.000 wijnboeren, goed voor 125 miljoen flessen uit 3 wijnstreken. En toch is de kans klein dat u al een glas Sloveense wijn dronk. 'Na zdravje'! Vervolg naar Maribor, universiteitsstad met middeleeuwse stadskern voor overnachting. 
Overnachting in de regio rond Maribor, glamping experience. 

Dag 8 Maribor en omgeving (O)

Vrije dag in de regio rond Maribor. Geniet van het ongerepte oosten van Slovenië met zijn wijncultuur, pure natuur en de tientallen professionele kuuroorden. Alternatief: verblijf in de regio rond Otočec in het zuidoosten van het land.
Overnachting in de regio rond Maribor, glamping experience.

Dag 9 Maribor - Brussel (O)

Terugrit naar Ljubljana, inlevering van de huurwagen, terugvlucht naar Brussel. Alternatief doorrit naar huis per eigen auto. 

Contacteer

Onze reisverhalen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Shortbreak: proeven van Kroatië

Kroatië

Combi Dubrovnik & Montenegro

Kroatië, Montenegro

Onze reizen

De smaken van Istrië

Kroatië

Sicilië en de Eolische Eilanden culinair

Italië

Hoogtepunten van Montenegro

Montenegro

Deel via mail!