«Een goede eerste, complete indruk van het land!»

Beleefreis Slovenië

In negen dagen een gans land compleet ontdekken. Het lijkt een race tegen de klok. Maar in een klein land als Slovenië ligt alles kort bij elkaar en staat u zo van de ene bezienswaardigheid bij de andere. Met onze beleefreis ontdekt u op korte tijd het mooiste van Slovenië: Bled en het Alpengebergte in het noorden, de Adriatische kust in het zuidwesten en de wijn-en kuurregio's in het oosten.

Op deze reis combineert u het beste van het land, een goede eerste kennismaking zeg maar. Starten doet u met het bekendste meer van Slovenië: het meer van Bled. Het witte Maria Hemelvaartkerkje in het midden van het meer is op en top fotogeniek. Het idyllische meer Bohinj is een stuk minder bekend, maar moet zeker niet onderdoen. U bevindt zich hier bij de Triglav drielandenalpentop in de Julische Alpen. 

Vanuit Triglav reist u in het zog van de Soča-rivier naar de Sloveense kust, langs de Italiaanse grens. De rit brengt u langs het historische Kobarid, de bekende paardenstoeterij van Lipica en de wijnregio van Primorska. In Portorož geniet u van de rust en charme van de Adriatische Rivièra, een klein stukje Slovenië aan zee. 

Na uw verblijf aan de kust, trekt u terug het binnenland in, dwars naar het oosten via hoofdstad Ljubljana. Ljubljana is geen alledaagse hoofdstad: klein, gezellig en elegant met prachtige barokke en art deco-gebouwen en opvallende bruggen. De stad doet er alles aan om zijn hip, levendig en groen imago in de verf te zetten, waarmee het terecht kan uitpakken. U verkent de stad per fiets, te voet of heerlijk genietend vanop een terrasje aan het water. 

Ook het oosten van Slovenië komt aan bod: de regio rond de studentenstad Maribor met tal van glamping-ervaringen in het groen, het waterslot van Otočec en de wijnregio's van Podravje en Posavje. Samen met Primorska vormen ze de bakermat van de Sloveense wijnbouw. Een heerlijk glaasje wijn en ontspannen in één van de kuuroorden die de regio rijk is; een perfecte manier om een Slovenië-avontuur te eindigen lijkt ons.

(inspired by Caractere)

Contacteer

In een notendop

aantal dagen9 aantal overnachtingen8 Beste reisperiode mei, juni, juli, augustus, september Richtprijs per persoonPrijs op aanvraag Maaltijden

Kamer en ontbijt

ervaring rondreis met de wagen (selfdrive), natuurreis, cultuurtrip Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.

Onze reisverhalen

Nostalgisch: de Venice Simplon

Frankrijk, Italië

Combi Dubrovnik & Montenegro

Kroatië, Montenegro

Shortbreak: proeven van Kroatië

Kroatië

Onze reizen

Delicatessen proeven in de buik van Italië

Italië

De smaken van Istrië

Kroatië

Hoogtepunten van Montenegro

Montenegro

Deel via mail!