«Op bezoek bij de grootsten der aarde»

Reisroute

Programma dag per dag

Dag 1 Brussel - Kathmandu (/)

Vertrek vanuit Brussel naar Kathmandu.
Overnachting aan boord.

Dag 2 Kathmandu (/)

Aankomst in Kathmandu. Transfer naar uw hotel, verder vrije dag. 
Overnachting in Kathmandu. 

Dag 3 Kathmandu (O)

Begeleid bezoek aan de stad Kathmandu met onder meer Durbar Square, het centrum van de oude stad, en de Swayambhunath-stoepa, één van de meest heilige schrijnen van de stad. Vervolg naar Patan (Lalitpur), de stad van kunstenaars. U bezoekt er Durbar Square en het Patan-museum. 
Overnachting in Kathmandu. 

Dag 4 Kathmandu (O)

Als u dat wenst, kan u een ochtendvlucht nemen. Deze 1 uur durende vlucht neemt u mee naar de Everest, een must-see landmark in Nepal en uiteraard gekend als de hoogste plek ter wereld. Vervolg sightseeing in en rond Kathmandu met Boudhanath-stoepa, één van 's lands meest indrukwekkende bezienswaardigheden en de tempel van Pashupatinath aan de Bagmatirivier. 
Overnachting in Kathmandu. 

Dag 5 Kathmandu - Pokhara - Nayapaul - Birethanti (O/L/D)

Transfer naar de luchthaven voor uw binnenlandse vlucht naar Pokhara. Transfer naar het startpunt van uw trekking (Nayapaul). Eerste deel van de trekking (3 à 4u) langs de Pokhara-valllei naar de lodge. De lodge kijkt uit over Fishtail Mountain (Machhapuchhre). Lunch onderweg. Optionele wandeling naar Birethanti of vrije middag in de Modi-vallei.
Overnachting in Birethanti.

Dag 6 Birethanti - Ghandruk (O/L/D)

Vervolg trekking (5 à 6u) naar Ghandruk, het hoogste punt van de trip op iets meer dan 2.000 meter hoogte, De trekking brengt u langs de Modi-rivier en gaat vervolgens bergop langs rijstvelden, bossen en kleine dorpjes, steeds met zicht op de vallei. Lunch onderweg. 
Overnachting in Ghandruk.

Dag 7 Ghandruk - Majgaun (O/L/D)

Vervolg trekking naar Maigaun (1.400 meter hoogte), goed voor zo'n 5 à 6u wandelen. De omgeving bestaat uit groene velden met buffels en geiten, misschien passeert u enkele ezels die goederen vervoeren naar de Gurkha-dorpen. Lunch onderweg. 
Overnachting in Majgaun.

Dag 8 Majgaun - Dhampus (O/L/D)

Trek (4 à 5u) vandaag naar Patlekhet door subtropisch woud vol orchideeën, magnolia's en rhododendrons. Stop bij het dorpje Pothana, waar lokale Tibetaanse handelaars leven. Eindpunt is de lodge in Dhampus. Lunch ter plaatse, optionele wandeling door Dhampus. 
Overnachting in Dhampus. 

Dag 9 Dhampus - Phedi - Pokhara (O/L/D)

Laatste deel van de trekking (+- 1,5u) tot Phedi. Transfer naar Pokhara (30 minuten). Bij aankomst bezoekt u Phewa Taal (het 2e grootste meer van Nepal, mogelijkheid tot bootje varen) en de Barahi-tempel, gesitueerd op een klein eilandje in het meer. Ook het Internationaal Bergmuseum, opgedragen aan de berggeschiedenis van Nepal, kan bezocht worden. 
Overnachting in Pokhara. 

Dag 10 Pokhara (O/L/D)

Vrije dag in Pokhara: u kan wat uitblazen van de wandeldagen en/of de stad Pokhara bezoeken.
Overnachting in Pokhara. 

Dag 11 Pokhara - Chitwan NP (O/L/D)

Transfer naar Chitwan NP, een rit dwars door Nepal richting Indische grens. Welkomstdrink bij aankomst. Korte duiding over het park en uw programma de komende dagen. Namiddag: safari per olifant, op zoek naar wildlife in Chitwan. 
Overnachting in Chitwan.

Dag 12 Chitwan NP (O/L/D)

Volledige dag 'jungle ontdekken': natuurwandelingen, safari, safari per olifant, rit per ossenkar, kano, ... Alle activiteiten zijn voorzien, aan u de keuze. 
Overnachting in Chitwan. 

Dag 13 Chitwan NP - Kathmandu - Bhaktapur - Dhulikel (O/L/D)

Transfer naar de luchthaven van Bharatpur voor uw binnenlandse vlucht naar Kathmandu. Bij aankomst rit naar Bhaktapur, de laatste van de drie belangrijke steden in de Kathmandu-vallei. Het is de stad van de devoten; rond Durbar Square ontdekt u de monumenten van de Malla-dynastie. Vervolg naar Dhulikel, een stad tussen heuvel en vallei. 
Overnachting in Dhulikhel. 

Dag 14 Dhulikhel (O/L/D)

Vrije dag, even niets doen en uitrusten!
Overnachting in Dhulikhel. 

Dag 15 Dhulikhel - Kathmandu - Brussel (O)

Transfer naar de luchthaven van Kathmandu. 
Terugvlucht naar Brussel. 

Contacteer

Onze reisverhalen

Mystiek Myanmar

Myanmar

Hidden land of happiness: een handleiding tot Bhutan

Bhutan

Vol bewondering!

Nepal

Onze reizen

Van Peking tot Ulaanbaatar

Mongolië, China

Cultureel circuit met Amankora

Bhutan

Puur China: Yunnan

China

Deel via mail!