«"We must accept our fate, and not waste our energies desiring what we do not have. We must learn to live this moment."»

Het grootste festival op aarde: Kumbh Mela

Kumbh Mela is een massale pelgrimage waarbij hindoeïsten in grote groep komen baden en hun 'zonden wegwassen' aan de oevers van de heilige rivier, de Ganges. De samenkomst stoelt op harmonie, vereniging en vrede voor de mensheid en draagt die waarden uit naar de buitenwereld. Het wordt aanzien als de grootste menselijke samenkomst op aarde (om u een idee te geven: bij een vorige editie ging het om 120 miljoen pelgrims over de ganse festiviteiten) en vindt om de 12 jaar afwisselend plaats in Allahabad, Haridwar, Ujjain en Nasik, de vier 'tirtha's' of kruispunten van de wereld en het hiernamaals. In 2019 (15 januari - 4 maart) is het de beurt aan Allahabad (Uttar Pradesh). We nemen u mee naar deze mythische plek om deel uit te maken van dit unieke festival, dit geeft u de tijd om te observeren, praten en duiden, fotograferen, begrijpen, ...  U hoeft echter niets aan comfort in te boeten: 's avonds komt u tot rust in het luxueuze kamp dat voor u buiten de festiviteiten wordt opgetrokken of in het luxehotel in de stad.

Kumbh is bekend omwille de aanwezigheid van een bijzonder 'allegaartje' aan mensen die er samenkomt. Gelovigen van verschillende strekkingen komen er samen; sommigen zakken eenmalig van afgelegen plaatsen in bossen, wouden en grotten af naar de stad speciaal voor deze gelegenheid. Zo zijn er de Naga Sadhus en Naga Babas, die hun naakte lichamen bedekken met assen en hun haren in dreadlocks dragen. Hun tocht in groep naar één van de geplande waadmomenten, als zijn ze een legertroep op weg naar het front, maakt indruk op elke aanwezige. Zo ook op u, als bevoorrecht toeschouwer van dit unieke spektakel. We nemen u mee naar Allahabad om het festival te ervaren vanop de eerste rij. Tijdens het spektakel aanschouwt u het baden in de heilige rivier op zoek naar 'nirvana' door miljoenen pelgrims en gelovigen op een aantal vooraf geplande dagen tijdens het festival. Allahabad ligt  aan de samenvloeiing van de Yamuna en Ganges en het is die plek die het decor vormt van dit unieke festival. In kleine groep begeeft u zich tussen de menigte om hun doen en laten, hun tradities, rituelen en gewoontes, hun gebeden en offers te kunnen aanschouwen. Uw zintuigen worden geprikkeld door verschillende geluiden, geuren en kleuren: indrukwekkende hymnes, heilige bellen en drums, spirituele mantra's, opflakkerende vuren, ... Er is tijdens uw verblijf ruimte voor observatie, een boottocht, yoga en meditatie, fotografie en interactie. 

Deze reis legt de focus op het bijwonen van het Kumbh-festival, maar we bieden u de kans ook meer van dit deel van India te zien en dat in alle comfort. Startpunt van deze reis is Delhi waar u in een dag ter plaatse de hoogtepunten van de stad ontdekt. Vervolgens naar Varanasi, de meest heilige stad van het land. Nadat u de stad, onder meer met riksja en boottocht op de Ganges, leert kennen; vervolgt u naar Allahabad. U woont er de Kumbh bij gedurende een aantal dagen en verlaat het festival voor Lucknow en vervolgens de rust en pracht van Dudhwa National Park. Eindpunt is opnieuw Delhi, vanwaar u terug huiswaarts vliegt met prachtige foto's en levendige herinneringen aan een meer dan unieke reis! 

Verblijf is voorzien in luxehotels in de verschillende steden; tijdens het festival in Allahabad en in Dudhwa verblijft u in een speciaal opgezet comfortabel luxueus tentenkamp met topservice.

Contacteer

In een notendop

aantal dagen14 aantal overnachtingen12 Beste reisperiode februari Richtprijs per persoon€4.600 Maaltijden

Kamer + ontbijt, in Allahabad en Dudhwa vol pension

ervaring begeleide rondreis, cultuurtrip, bijzondere ervaring Comfort Intensiteit

Belangrijk om weten

  • Dit reisprogramma is slechts een voorstel ter inspiratie. We werken steeds op maat, elke aanpassing is dus mogelijk. Met dit programma geven we u enkel een idee van hoe een reis naar deze bestemming er kan uitzien.
  • Een uitbreiding vanaf Delhi is mogelijk (3d) naar Agra voor een bezoek aan de Taj Mahal.

extra info

Tijdens het festival in Allahabad is uitsluitend vegetarisch eten mogelijk; alcohol is ook ten strengste verboden om religieuze redenen. 

Onze reisverhalen

Drie keer Noord-India: Ladakh, Amritsar en Varanasi

India

Blitzbezoek: 72u Noord-India

India

Onderdompelen in het grootste spektakel ter wereld

India

Onze reizen

De Chinese Muur van bovenaf

China

Avontuur in Nepal

Nepal

De gouden driehoek

India

Deel via mail!