7 oktober 2021
Update COVID-19 : Waar kan u heen reizen?

De wereld is nog verre van helemaal toegankelijk, maar er is al heel wat mogelijk op vandaag.

Binnen Europa en ook meer en meer daarbuiten zijn bestemmingen toegankelijk voor buitenlandse bezoekers. Dat gaat voorlopig wel nog vaak gepaard met COVID-restricties zoals een bewijs van vaccinatie, PCR-test of het invullen van een lokaal formulier. 

Een volledige opsomming maken van restricties en mogelijkheden zou ons te ver brengen. Zeker gezien de constante wijzigingen en onzekerheid. Maar op onze website doen we alvast een poging. We hebben de voornaamste reisbestemmingen opgelijst die voor gevaccineerde reizigers bereisbaar zijn (zonder quarantaine). Deze lijst zal regelmatig worden geüpdatet.


Update: 30 september 2021

EUROPA 

LANDEN VAN DE EUROPESE UNIE 
Voor reizen binnen de EU volstaat (meestal) het bewijs van vaccinatie, herstel (immuniteit) of een negatief resultaat van een recente PCR-test. Deze kan u aantonen door middel van de COVID-Safe App op uw telefoon of via print. 
Verschillende landen voegen hieraan nog landeigen maatregelen aan toe, zoals een verplichte registratie (Health Form). 

ALBANIË
Reizen naar Albanië kan mits voorleggen van vaccinatie- of genezingsattest of een negatieve PCR-test (vanaf de leeftijd van 6 jaar).

GEORGIË
Gevaccineerde reizigers kunnen in Georgië reizen mits vaccinatiepaspoort (bij aankomst per vliegtuig), vanaf de leeftijd van 10 jaar. Voor niet-gevaccineerden is o.a. een negatieve test vereist, alsook bijkomende test op dag 3.

IJSLAND 
Gevaccineerde reizigers zijn vrijgesteld van quarantaine. Zij moeten wel nog een negatieve PCR-test (72u) kunnen voorleggen, dit geldt ook voor kinderen geboren vòòr 2004. Er is ook een bijkomend registratieformulier. Niet-gevaccineerden dienen daarenboven een dubbele test te doen in IJsland met 5 dagen verplichte quarantaine tussen beide testen. 

MONTENEGRO
U komt Montenegro binnen als u voldoet aan één van de vier voorwaarden: vaccinatiebewijs, negatieve PCR-test (72u), herstelcertificaat of negatieve antigeentest (48u).

NOORD-MACEDONIË
Reizen naar Noord-Macedonië kan mits voorleggen van vaccinatie- of genezingsattest of een negatieve PCR-test.

NOORWEGEN 
Mits voorleggen van het vaccinatiecertificaat (gevaccineerd of besmet), vallen registratie, testing en quarantaine weg. -18jarigen dienen zich wel te registreren en een negatieve test bij aankomst af te leggen. Bent u niet gevaccineerd, is registratie, testing en 3 dagen quarantaine verplicht! 

RUSLAND
Elke reiziger (ongeacht leeftijd en/of gevaccineerd) dient een negatieve test te kunnen voorleggen. Beperkingen in vluchten en internationaal treinverkeer zijn niet uit te sluiten.

TURKIJE
Wie bewijs van vaccinatie, genezing, negatieve PCR-test of antigeentest kan voorleggen; hoeft geen test of quarantaine bij aankomst. Voor -12-jarigen vervalt deze verplichting. Elke reiziger dient een gezondheidsformulier elektronisch in te vullen. 

VERENIGD KONINKRIJK (update 7 oktober '21)

 • Bent u gevaccineerd (u kan een vaccinatiebewijs voorleggen)?
  1) PLF voor aankomst – 2) pre-departure PCR-test (kinderen onder voorbehoud) – 3) betalende test op dag 2, vooraf te boeken (vanaf 5 jaar)
 • Bent u niet gevaccineerd?
  1) PLF voor aankomst – 2) pre-departure PCR-test (kinderen onder voorbehoud)– 3) betalende test op dag 2 en dag 8 (vanaf 5 jaar), vooraf te boeken – 4) self-quarantaine 10 dagen (of zolang uw verblijf)
Als u in de tien dagen voor aankomst in een 'red list' country bent geweest, geldt bovenstaande niet en zijn speciale restricties van kracht.  

ZWITSERLAND
Reizigers (+16jaar) die niet gevaccineerd zijn, dienen een negatief testresultaat te kunnen voorleggen bij aankomst + een tweede test op dag 4 tot 7. Overige reizigers zijn hiervan vrijgesteld. Een lokale PLF invullen is vereist!


AFRIKA 

BOTSWANA
Vereist zijn een negatieve PCR-test, verplichte sneltest + screening bij aankomst (indien symptomen verplichte quarantaine) en self-monitoring voor 14 dagen. 

EGYPTE
U dient een negatieve PCR-test voor te kunnen leggen (op papier, max. 72u oud, vanaf 6 jaar, mét stempel of QR-code). Testing ter plekke is voor gevaccineerden niet nodig én ook ten stelligste afgeraden. U dient verder ook een gezondheidsvragenlijst in te vullen; een stevige reisverzekering is daarenboven sterk aangeraden!

GAMBIA
Een negatieve COVID-test en een verplichte sneltest bij aankomst op Banjul Airport zijn vereist. Als de sneltest negatief is, kan u doorreizen. Bij een positief resultaat moet u in quarantaine en is bijkomende PCR-testing verplicht. Er wordt ook een fee van 20 USD bij aankomst en vertrek geëist (cash te betalen in USD/EUR). 

KAAPVERDIË
Een negatief testresultaat of vaccinatiecertificaat (vanaf de leeftijd van 12 jaar) volstaat, evenals invullen van het Health Surveillance Form. 

KENIA
Mits het voorleggen van een negatief testresultaat en zonder vertoon van symptomen, valt de quarantaineplicht weg. Registratie en het invullen van een Health Surveillance-formulier zijn verplicht.

MAROKKO
Vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test zijn vereist vanaf 11 jaar. Invullen van sanitaire fiche verplicht. 

MAURITIUS
Vanaf 1 oktober is Mauritius voor gevaccineerde reizigers volledige bereisbaar, mits voorleggen PCR-test vooraf. Wie niet gevaccineerd is, dient in quarantaine (14 dagen) met meerdere tests vooraf en ter plekke. 

NAMIBIË
Wie een negatief testresultaat (72u) kan voorleggen, is vrijgesteld van quarantaine of testing en kan vrij rondreizen. Een passende reisverzekering is vereist. 

RWANDA
U kan reizen naar Rwanda mits een PCR-test vooraf (vanaf 5 jaar) én bij aankomst in Kigali (quarantaine in hotel tot resultaat bekend is; hotelboeking op eigen kosten; max 24u). Test bij retour naar België (vanaf 5 jaar) is eveneens vereist. Een lokale registratie is verplicht. 

SENEGAL
Senegal kan u bereizen met een negatieve test, ook voor kinderen én het invullen van een lokale PLF.

SEYCHELLEN
Een negatieve PCR-test voor vertrek volstaat; hiermee doet u uw aanvraag voor de autoriteiten. Er is geen quarantaine, maar u dient wel in een hotel dat geautoriseerd is te verblijven. 

TANZANIA
Reizigers vanaf 6 jaar, gevaccineerd of niet, dienen een negatief PCR-testresultaat te kunnen voorleggen. U dient ook een online formulier in te vullen waarna u een bevestigingscode ontvangt die u moet kunnen voorleggen.

ZUID-AFRIKA
PCR-test (72u max) is verplicht om het land te kunnen binnen komen. Daarnaast dient u ook de Travel Health Questionnaire in te vullen.    

NOORD- EN CENTRAAL-AMERIKA 


CANADA
Canada is toegankelijk voor gevaccineerde reizigers sinds 7 september. Daarenboven is een negatieve PCR-test vereist (vanaf 5 jaar, extra tests voor niet-gevaccineerde kinderen zijn mogelijk). Invullen van het ArriveCan-formulier, waar u ook het testresultaat uploadt, is verplicht.

COSTA RICA
Reizen naar Costa Rica kan, voor gevaccineerde reizigers, zonder bijkomende voorwaarden. Wie niet gevaccineerd is, dient een ziektekostenverzekering af te sluiten (strikte voorwaarden). Voor elke reizigers is de Pase de Salud verplicht in te vullen. 

CUBA
Richtdatum voor heropening: 15 november zonder test of quarantaine. 

DOMINICAANSE REPUBLIEK
Reizen kan zonder test vooraf of ter plekke. Wel worden, steekproefgewijs, aankomende reiziger onderworpen aan een test. Voor wie jonger is dan 5 jaar OF een vaccinatiebewijs kan voorleggen OF een negatieve PCR-test kan voorleggen, vervalt dit. Een lokaal formulier is vereist in te vullen. 

GUATEMALA
Sinds 18 september is het land terug open voor reizigers. Vanaf de leeftijd van 10 jaar moeten bezoekers een negatieve PCR-of antigeentest; een herstelcertificaat of vaccinatiebewijs kunnen voorleggen; één van de drie volstaat.

JAMAICA
Elke reiziger (vanaf 12 jaar) dient een negatief testresultaat (PCR of antigeen) voor te leggen. Registratie vooraf is verplicht om het land te kunnen binnenkomen. 

MEXICO
Geen test noch quarantaine vereist; vrij reizen is in se mogelijk (m.u.v. grensovergang Guatemala).

PANAMA
Gevaccineerde reizigers leggen het vaccinatiebewijs voor en vullen een verklaring op eer in. Wie niet gevaccineerd is, moet een negatief testresultaat (PCR/antigeen) afleggen (vanaf 12 jaar) en de verklaring invullen. Mondmaskerplicht wordt streng gehanteerd! 

VERENIGDE STATEN (update 18 oktober '21)
De Verenigde Staten zullen vanaf 8 november terug buitenlandse bezoekers toelaten, zowel voor zaken- als vakantiereizen. Twee belangrijke voorwaarden: u dient gevaccineerd te zijn (Pfizer/BioNTech, Moderna of Janssen) EN u moet een negatieve PCR-test voor vertrek kunnen voorleggen. Zoals voorheen blijft ook een ESTA vereist. Deze info is nog niet officieel bevestigd; we wachten op meer details.

ZUID-AMERIKA 

ARGENTINIË (update 14 oktober '21)
Vanaf 1 november (onder voorbehoud) zou Argentinië zijn deuren heropenen. Reizigers moeten volledig gevaccineerd zijn, zoniet is er een vijfdaagse quarantaine. Daarnaast is ook een negatieve PCR-test én een bijkomende test (tussen dag 5 en 7 ter plekke) vereist. Er wordt een quota opgelegd aan binnenkomende reizigers; pas 15 dagen voor aankomst wordt officieel bevestigd of u kan reizen. De landgrens voor vervoer over land tussen Argentinië en Chili blijft gesloten. Deze informatie is nog niet officieel bevestigd. 

CHILI (update 14 oktober '21, info onder voorbehoud)
De grenzen van Chili gaan terug open op 1 november, dit zonder de quarantaine die voorheen in voegen was. Toegang zal mogelijk zijn mits bewijs van vaccinatie (voor niet-gevaccineerden blijft de quarantaine gelden), het voorleggen van een verklaring op eer en een negatieve PCR-test. U moet ook een reisverzekering kunnen voorleggen (specifieke voorwaarden). Registratie voor de 'Mobility Pass' is vereist: dit is een registratie van uw bezoek met en uitgebreide vragenlijst. Reken erop dat deze aanvraag minstens 14 dagen tot een maand in beslag neemt voor goedkeuring. Bij aankomst is een extra PCR-test vereist, op de luchthaven of in het hotel vooraleer u kan verder reizen. De landgrens voor vervoer over land tussen Argentinië en Chili blijft gesloten.

COLOMBIA
U dient uitsluitend een online formulier in te vullen (binnen de 24u voor aankomst); er zijn geen verdere vereisten. Mondmaskerplicht wordt streng opgevolgd. Nog niet alle lucht-en bootverbindingen zijn hersteld.

ECUADOR
Reizigers dienen een negatieve PCR-test (72u) voor te kunnen leggen of een vaccinatiebewijs (vanaf 2 jaar). Indien u ter plekke symptomen vertoont, wordt u getest. Bij een positief resultaat is 10 dagen quarantaine vereist. Voor de Galapagoseilanden is een bijkomende PCR-test nodig en moet u over een lokale TCT-kaart beschikken.

PERU
Reizen naar Peru kan mits voorleggen negatief PCR-testresultaat EN een vaccinatiecertificaat. Een verklaring op eer is vereist. 

AZIË EN HET MIDDEN-OOSTEN 

INDIA (update 14 oktober '21)
Vanaf 15 november zal India terug visa uitreiken voor buitenlandse bezoekers. Onder welke condities en restricties dat zal mogelijk zijn, is op dit moment nog niet bekend. 

JORDANIË 
U dient een gezondheidsverklaring in te vullen, een medische verzekering af te sluiten, het vaccinatiecertificaat voor te kunnen leggen (alternatief: PCR-test bij aankomst) en een PCR-test voor afreis vanaf 5 jaar. De Gouden Driehoek (Aqaba – Wadi Rum – Petra) kan mits voorleggen vaccinatiecertificaat (vanaf 6 jaar) of een negatieve PCR-test. 

MALEDIVEN
De Malediven zijn opnieuw bereisbaar mits negatieve PCR-test (96u). Er kan echter steeds een extra test worden opgelegd ter plaatse. Indien u positief test, maar ook als u negatief test maar in aanraking bent geweest met een besmet persoon; is een extra test en quarantaine van 14 dagen verplicht; dit op eigen kosten.

NEPAL (update 7 oktober '21, info onder voorbehoud)
Gevaccineerde reizigers (vanaf 5 jaar) kunnen opnieuw een visa on arrival bekomen. Dit mits PCR-test vooraf (72u) en het voorleggen van een verzekeringsbewijs, hotelreservatie, (trekking permits) en de Arrival Form. Bij vertrek uit Nepal is eveneens een PCR-test vereist. Wie niet gevaccineerd is, moet een regulier visum aanvragen bij de ambassade en is gebonden aan een tiendaagse hotelquarantaine in Kathmandu op eigen kosten.

OMAN 
Reizen naar Oman is mogelijk onder voorwaarden dat u een vaccinatiecertificaat kan voorleggen. Een negatief PCR-testresultaat (96u) vermijdt quarantaine ter plekke. Beide regels zijn van toepassing voor reizigers vanaf 18 jaar. Verder is ook pre-registratie én een reisverzekering vereist. 

SRI LANKA (update 5 oktober '21)
Voor afreis (72u) is een negatieve PCR-test vereist. Volledig gevaccineerde reizigers kunnen verder vrij reizen. Voor overige reizigers is er een 14-daagse quarantaine in een aangewezen hotel (met meerdere tests). U dient ook een Health Declaration Form te voltooien. Kinderen (12- 18jaar) van gevaccineerde reizigers dienen een PCR-test bij aankomst af te leggen.

THAILAND (update 5 oktober '21)
Reizen naar Thailand is (volgens de regel) mogelijk, maar complex ...
Thailand werkt aan een sterk gefaseerde heropening, het zogenaamde ‘Sandbox’-project. Op dit moment moet u, indien gevaccineerd, 7 dagen verplicht verblijven in een Sandbox-bestemming (in een selectie hotels, vrij verplaatsen is mogelijk); Phuket en Koh Samui zijn de voornaamste. Aansluitend kan u, desgewenst, doorreizen naar andere delen van Thailand. Minder lang reizen is mogelijk, maar doorreizen kan enkel na 7 dagen verblijf op een Sandbox-bestemming. In latere fases worden bijkomende bestemmingen geopend, dit is nog zeer onduidelijk op dit moment.
Vereisten voor deelname aan het project zijn een vaccinatiecertificaat (vanaf 18 jaar) + een negatieve PCR-test (ook voor kinderen) vooraf + PCR-test bij aankomst op de luchthaven (quarantaine in hotel tot resultaat) + bijkomende PCR-tests op dag 6/7 van uw verblijf. Bij positief resultaat, is verblijf in quarantainehotel of ziekenhuisopname verplicht. Verdere vereisten: verzekering met COVID-dekking en goedkeuring voor deelname (COE-attest). Ki
nderen die niet gevaccineerd zijn, volgen de ouders in de restricties.
Transit in Bangkok is mogelijk; verblijf in Bangkok tot op heden nog niet (ook niet in combinatie met Phuket). 

VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN (update 14 oktober '21)
Reizen naar Dubai kan mits negatieve PCR-test (72u) en registratie/gebruik van de mobiele app DXB Smart. Reizen naar Abu Dhabi is complexer: voor gevaccineerde reizigers valt de quarantaine weg, maar is wel nog een test vooraf (boarden), bij aankomst én op dag 6. Voor niet-gevaccineerde reizigers komt daar ook nog een test op dag 9 bij. Ook bij transit via Abu Dhabi is een PCR-test vereist.  U dient zicht eveneens te registreren via de Alhosn-app. Reist u vanuit Oman naar Dubai zijn bijkomende vereisten van kracht.

ALGEMEEN


 • Weet dat een PCR-test ‘on arrival’ en/of screening met medische kosten steeds mogelijk is, dit volgens steekproef van de lokale autoriteiten.
 • Bekijk met uw verzekeringsmaatschappij steeds of uw reisverzekering de kosten dekt in geval van quarantaine of verplicht langer verblijf. 
 • Deze lijst behandelt enkel restricties voor reizen naar het land in kwestie. Ter plekke gelden vaak mondmaskerplicht, social distancing en eventueel een bewijs van vaccinatie om op restaurant te kunnen gaan, een museum te bezoeken, … 
 • Bij retour is het invullen van de PLF steeds verplicht als u langer dan 48 u buiten België bent geweest. Bij terugkeer uit een rode zone zijn eventuele testing en/of quarantaine verplicht; vraag ons wat van toepassing is op uw bestemming! 
 • Deze lijst is niet volledig. We maakten een selectie van populaire reisbestemmingen die op dit moment (eind september 2021) voor (gevaccineerde) reizigers beschikbaar zijn zonder quarantaineplicht. De lijst is opgemaakt op basis van informatie van officiële websites en eerstehands informatie van onze partners in elk land. Gezien de steeds wijzigende situatie, is deze lijst slechts indicatief bedoeld. De lijst wordt regelmatig aangevuld 

Ons team doet zijn uiterste best u bij elke aanvraag zo goed en actueel mogelijk te informeren over de nodige formaliteiten op uw reisbestemming.   

Deel via mail!