5 september 2019
Verbod MacBook Pro aan boord

Door een terugroepactie van Apple voor de 15 inch MacBook Pro Mid (uitgave 2015-2017) leggen nu ook verschillende luchtvaartmaatchappijen restricties op voor deze toestellen aan boord. 

Apple roept sinds kort de oudere generatie MacBook Pro Mid (15 inch), uitgave 2015-17 terug. Dit door een probleem met de batterij die mogelijks vuur kan vatten. Gebruikers kunnen via de Apple-site met het serieummer van hun laptop achterhalen of hun pc tot deze categorie behoort. Apple dient de batterij te herstellen, een zogenaamde 'factory recall'. 

Dit heeft de EASA (Europese luchtvaartautoriteiten) er toe aangezet restricties op te leggen voor het meenemen van deze toestellen aan boord. Concreet hebben onder meer Tui Fly, Vietnam Airlines en Singapore Airlines al een verbod uitgevaardigd. Ook andere maatschappijen volgen in sneltempo deze restrictie voor de veiligheid aan boord. De maatschappijen verbieden de toestellen aan boord, zowel in handbagage als ruimbagage. Deze laptops worden resoluut geweigerd.

Wees gewaarschuwd: ga na of uw pc onder de specifieke restrictie valt. Reizen is aangeraden zonder het toestel, herstelde MacBooks dienen over een geldige documentatie hierover te beschikken dat bewijst dat Apple het toestel van een nieuwe batterij voorzag. Informeer u bij de luchtvaartmaatschappij in kwestie om ongemakken te vermijden!

Deel via mail!