1 september 2019
Oudjaar vieren 'down under'

U wil het traditionele jaarlijkse etentje op Kerst met de intussen bekende Home Alone-film eens overslaan? Geen zin in de koude winteravond om het nieuwe jaar in te zetten? U kijkt niet bepaald uit naar een 'witte Kerst'?
U wil er letterlijk én figuurlijk even van weg? Waarom dan geen Kerst en Nieuwjaar 'down under' proberen ...

Kerst en oudjaar vieren in Sydney en omgeving betekent een gans andere ervaring: geen kou of sneeuw, maar strand en zon bij de vleet! Australiërs hebben ook de traditie Kerst en Oudjaar te vieren en doen dat, hoe absurd ook, eveneens met een versierde kerstboom. Dat hoeft u dus al niet te missen. Wat wel nieuw is, is dat u dat allemaal doet in zwemkledij op het strand of in korte broek op een terrasje in de stad. De Australische zomer is perfect om de gekende festiviteiten eens anders te bekijken ...!


Hoe beleef ik alles vanop de eerste rij?

Gekend is het imposante vuurwerk aan Harbour Bridge Sydney. Het 'New Years Eve Fireworks' opent klassiek elk jaar wereldwijd de overgang van oud naar nieuw. Om te ontsnappen aan de immense drukte rond de haven, nemen we u mee op een luxeyacht (maximaal 8 personen) in de baai, naar het exclusieve Opera House, een privéhuis 'harbourside" of tot Fort Denision, een forteiland midden in de baai met een ongestoord privézicht over het vuurwerk. Wij zorgen voor de perfecte locatie, dichter raakt u onmogelijk!


Ik ga toch niet alleen voor vuurwerk naar de andere kant van de wereld ...?

De festiviteiten vallen perfect te combineren met een roadtrip Australië, een citytrip en strandvakantie ...

bijvoorbeeld

  • een heerlijke citytrip Sydney (geen hele dag in de keuken dit jaar!); 
  • uitblazen op de Whitsundays; 
  • een roadtrip South-Australia (wildlife, wine, food en beach);
  • bijwonen van de aankomst van de Sydney - Hobart Sail Race (26 - 31 december) tijdens uw verblijf op Tasmanië
  • of een aantal dagen Byron Bay of Mornington Peninsula. Hier brengen de Aussies zelf hun zomervakantie door met een spelletje cricket op het strand, een namiddag surfen op de woeste golven en een diner op het strand met verse 'seafood'. U huurt een eigen huisje met inhouse-chef, dagelijkse 'housekeeping' en een privégids voor uw dagelijkse uitstappen. 


En hoe gaat dat dan in zijn werk?

  • De zomervakantie in Australië vindt plaats tussen 18 december en 28 januari (onder voorbehoud). Deze periode is vanzelfsprekend drukker en duurder.
  • De meeste hotels in Sydney vragen een 4 nachten minimum stay in de periode rond Oudjaar (moet 31 december bevatten). 
  • Hotels in Sydney eind december zijn in een mum van tijd uitverkocht! Wees er snel bij!

Deel via mail!