11 juli 2019
Biennale Venetië

Nog tot 24 november 2019 vindt in de Dogenstad de Biennale Venetië plaats, een hotspot voor kunstliefhebbers. U zit op de eerste rij!

'Biennale di Venezia' is het tweejaarlijkse kunstenfestival in 'La Serenissima' en vormt dé plek waar kunstliefhebbers verzamelen sinds 1895. De grootse kunstmanifestatie staat in het teken van hedendaagse kunst en dat wordt ruim opgevat: een bonte mix van beeldhouwkunst, performance, schilderkunst, architectuur, cinema, ... trekt een resem bekende en te ontdekken internationale artiesten aan, die op uitnodiging naar Venetië afzakken. Voor het grootste deel van de expo moet u als bezoeker richting de tuinen 'Giardini', waar 28 landen een nationaal paviljoen optrekken. Ook België tekent steeds present. Een thematentoonstelling in het Arsenaal vormt deel twee van het festival. De beste bijdrage wordt tijdens het festival bekroond met de befaamde Gouden Leeuw. 

In 2019 (11 mei - 24 november) vindt intussen alweer de 58e editie van het festival plaats onder het motto 'May you live in interesting times' en onder het wakende oog van curator Ralph Rugoff, directeur van de Hayward Gallery in Londen. Het paviljoen van België draagt de titel 'Mondo Cane'.

Interesse in kunst en dat graag in combinatie met een citytrip? We helpen u graag met het uitwerken van een weekend of shorttrip naar de Dogenstad: we delen graag onze logeertips, culinaire aanraders en insidertips. Contacteer ons om tot uw ideale Biennaletrip te komen!

Deel via mail!