25 maart 2019
Paris-Orly : nieuwe namen terminal én facelift

De luchthaven Paris-Orly maakt komaf met terminals Orly Sud en Orly Ouest. Voortaan spreekt men over terminals 1 t.e.m. 4. En er zijn nog meer veranderingen op til ...

Tot voor kort werden de twee terminals in Parijs-Orly (de tweede luchthaven van de stad na Charles de Gaulle) Orly Sud en Orly Ouest genaamd. Ze werkten als twee aparte gebouwen. Dat is nu gewijzigd: voortaan worden de terminals aangeduid met cijfers: Orly 1, 2, 3 en 4 en is alles gelegen onder één enkel dak. Dit moet alles duidelijker en eenvoudiger maken voor reizigers. 

Hiermee gepaard opent een nieuw luchthavengebouw dat de voormalige Ouest en Sud met elkaar verbindt, zodat deze geen losstaande gehelen meer vormen. Alle wijzigingen maken deel uit van de vernieuwde luchthaven Paris-Orly die tegen 2030 compleet moet zijn. 

Deel via mail!