1 februari 2019
Expeditie Antarctica (met Dixie Dansercoer) - februari 2021

Hapag-Lloyd Cruises is een referentie als het op expeditiecruises aankomt. Wegens groot succes van de Antarctica-cruise in februari 2020 (volledig volzet), plant de rederij een nieuwe poolexpeditie in 2021. 

Route

De expeditie voert van Ushuaia naar Ushuaia langs Drake Passage, het Antarctisch Schiereiland, de Weddell Zee en de Zuidelijke Shetlandeilanden. De natuur bepaalt het ritme van de reis en zorgt voor vaak onverwachte, unieke ervaringen. Want opduikende ijsbergen, schollen walvissen, strenge weers- en ijsomstandigheden of het Noorderlicht laten zich niet opsluiten in een vast programma. De route ligt dus vast, maar hoe de reis dag per dag verloopt varieert van reis tot reis. 

Kort verloop:

  • 2 februari: afvaart vanaf Ushuaia om 18u
  • 3 februari: Drake Passage
  • 4 - 12 februari: route langs de Zuidelijke Shetlandeilanden, Weddell Zee, Zuidpoolcirkel, Marguerite Bay en het Antarctisch Schiereiland. Verschillende stops voorzien waar u per zodiac aan land komt met lokale gids. 
  • 13 - 14 februari: Drake Passage
  • 15 februari: aankomst Ushuaia, einde bootvaart

Pre-en/of post-arrangementen (Buenos Aires, Ushuaia, Patagonië, Iguazu, ...) zijn mogelijk mits supplement en op aanvraag. 


Begeleiding

Bijzonder aan deze reis is de omkadering. De reis wordt meegevaren door Dixie Dansercoer, poolreiziger met bakken ervaring, en zijn echtgenote Julie Brown. Zij voorzien lezingen en zijn het aanspreekpunt voor de Belgische en Nederlandse gasten aan boord. Ook tijdens de landexcursies per zodiac nemen zij de begeleiding van deze groep op zich. 


Expeditieschip

Expeditieschepen kunnen zich in streken wagen waar andere schepen noodgedwongen rechtsomkeer moeten maken. Ze kunnen zo aanmeren op de mooiste, meest ongerepte plaatsen op onze aarde. En dat staat garant voor kippenvelmomenten en echte adrenalinepieken. Hapag-Lloyd Cruises is reeds 25 jaar een belangrijke speler in de luxueuze expeditiecruises. Met in 2019 een nieuwe uitbreiding van de vloot: de Hanseatic Nature en Hanseatic Inspiration, twee 5* schepen. In 2021 vervoegt ook Hanseatic Spirit (het eerste Adults Only-schip) de vloot.

U reist tijdens deze expeditiecruise aan boord van het Inspiration-schip, vanaf oktober 19 in vaart, met een state-of-the-art technologie, de hoogste ijsklasse voor passagiersschepen en een ervaren expeditieteam van wetenschappers zoals biologen, antropologen, glaciologen, geografen, ... om u steeds van duiding en educatieve achtergrond te voorzien. Het schip heeft een beperkte capaciteit van 200 personen maximaal. Aan boord zijn meerdere restaurants, een panoramabar, lounge, terras, fitness en sauna beschikbaar. 

De schepen van Hapag-Lloyd voldoen aan de strengste regels inzake natuurlijke bescherming van het Antarctisch gebied. De maatschappij speelt hierin een pioniersrol en probeert tot in het kleinste detail de ecologisch voetafdruk van zijn vaarten te minimaliseren. Deze sterke focus op ecologie en respect/behoud van pure natuur overtuigden poolreizigers Dixie Dansercoer om zijn naam met de rederij te verbinden.


Praktisch

  • afvaart: 2 - 15 februari 2021
  • 13 dagen
  • verschillende cabines en suites mogelijk, variërend van 21m² tot 71m²
  • prijzen vanaf 11.950 EUR/persoon
  • Wees er snel bij! Aarzel niet, de plaatsen zijn beperkt. 

Interesse? Contacteer ons en we helpen u graag verder. 

Deel via mail!