28 november 2019
Visum China: vingerafdrukken verplicht

Vanaf 10 december 2019 is iedere aanvrager van een Chinees visum verplicht zijn/haar vingerafdrukken af te geven bij het visacenter in Brussel. 

Reist u binnenkort voor zaken of voor vakantie naar China? Houd dan rekening met een gewijzigde, verscherpte visumaanvraag. Vanaf 10 december 2019 is iedere aanvrager van een Chinees visum immers verplicht zijn/haar vingerafdrukken af te geven bij het visacenter in Brussel (Chinese Visa Application Service Center). 

  • Uitzondering: personen jonger dan 14 jaar of ouder dan 70 jaar
  • Eenmalig geldig voor een periode van 5 jaar, dus niet bij elk nieuw bezoek te hernieuwen
  • Ingang vanaf 10 december 2019; visumaanvragen tot 6 december worden nog op de huidige, reguliere manier behandeld
  • Aanmelden in Brussel kan uitsluitend tussen 9u en 15u

Als wij u assisteren bij de aanvraag, werken we op dezelfde manier als voorheen. Als we alle nodige documenten van u ontvangen, gaat de visumaanvraag naar Brussel om alles op volledigheid te controleren. Er wordt via ons kantoor een datum van afspraak gemaakt in overleg met u, de klant. We voorzien als reiskantoor voor u de begeleidende brief en hebben voorrang op particuliere aanvragen. Het paspoort wordt afgehaald door onze diensten en wij leveren het paspoort terug aan u zoals voorheen. Dit is de meest vlotte manier van afhandeling.

Deel via mail!