22 januari 2019
Origineel overnachten in West-VS

Tijdens een rondreis door het westen van de VS is de keuze aan hotels, motels en lodges onuitputtelijk. Maar ook een tikkeltje exclusiever en origineler behoort tot de mogelijkheden. Luxueus kamperen in een Airstream, een authentieke Amerikaanse caravan uit de jaren '60, bijvoorbeeld? Of liever luxueus 'under canvas', glamping midden in de wilde natuur, vlakbij de nationale parken?

Luxeus kamperen in een Airstream ?


Airstream is een authentieke Amerikaanse caravan uit de jaren '60 met zijn typische retro-aluminium look. Vlakbij NP Yosemite NP, aan de ingang van het park en stadje Mariposa werd sinds kort een camping opgericht met uitsluitend Airstreams. 
Het is door zijn ligging de gedroomde uitvalsbasis om de prachtige natuur van het NP Yosemite te ontdekken. De camping bij Yosemite bestaat uit 80 Airstreams, 15 luxetenten en ook drie chalet suites. In het clubhuis, een heerlijke ontmoetingsplek, kan u genieten van een openluchtdek, buitenzwembad en is er een shop. 

Binnenkort opent een gelijkaardige camping bij Lake Powell. 

Of eerder een op en top glamping experience?

Een andere originele manier van overnachten is per glamping. Het concept: een afgelegen, rustig doch centraal gelegen kamp, prachtige setting, open air, luxe privétenten met comfortabele bedden en een heerlijk restaurant. Oftewel een magische glamping-ervaring in de Amerikaanse nationale parken! U geniet er van alle comfort zoals op een klassieke hotelkamer, maar met dat voordeel dat u met één stap buiten staat in de wilde natuur. De voordeur van uw tent wordt zo uw eigen, unieke privépanorama. De luxe van thuis wordt perfect gecombineerd met de pracht van de natuur. 

Deze glampingkampen zijn reeds beschikbaar in de nabijheid van Zion, Glacier, Grand Canyon, Moab (Arches), Yellowstone, Mount Rushmore, Great Smoky Mountains en Tucson. Acht toplocaties! De kampen zijn (globaal genomen) open van april tot oktober. 

  • De kampen bestaan uit verschillende genre tenten. Summum is de Stargazer Tent met een fantastisch intiem 'star view window' boven het bed. 
  • Verblijf omvat dagelijkse housekeeping en verse handdoeken, assistentie 24/24h, tent met king size bed en luxelinnen. De meeste kamertypes hebben aansluitende badkamer met douche, toilet en lavabo en (voor koude nachten) een eigen houtkachel. Sommige tenten hebben een eigen houten dek.
  • De kampen zijn ingericht met alle aandacht voor duurzaamheid (minimale impact op de omgeving door strategische inplanning, verlaagd watergebruik, beperkte energiecapaciteit, zonne-energie, wifiloze kampen, ...).
  • Indien u meerdere kampen wil combineren, kan u gebruik maken van een pakket of een Tent Pass. 

Interesse in een rondreis door de VS met één of meerdere glamping?

Deel via mail!