Sicilië en de Eolische eilanden culinair

Sicilië is een eiland vol schatten: het biedt verfijnde gastronomie, een overvloed aan geschiedenis en cultuur, en uiteraard is de verleidelijke Middellandse Zee altijd dichtbij. Tijdens deze reis verkent u zowel Sicilië (met onder andere Catania en Taormina) als de voor de kust gelegen Eolische Eilanden, terwijl u verblijft in tophotels, echte parels. Centraal in deze reis staan pure ontspanning aan het strand en culinaire verwennerij.

Bij aankomst in Catania reist u direct door naar Taormina. De volgende dag vormt deze stad het decor voor een culinaire ervaring: u volgt een kookles in een privévilla, begeleid door een professionele chef. Met een bijpassend wijntje geniet u vervolgens van uw zelfbereide gerechten.

Op de derde dag maakt u kennis met de rijke Siciliaanse wijncultuur. Een professionele sommelier vertelt u alles over de lokale wijnen, hun accenten en unieke smaken.

Daarna reist u richting de Eolische Eilanden, gelegen voor de noordkust van Sicilië. Hier geniet u de komende dagen van zon, zee, strand en heerlijk eten. De eilanden zijn vernoemd naar Eolus, de Griekse en Romeinse god van de wind, die u begeleidt tijdens de oversteek naar deze vulkanische archipel in de Tyrreense Zee. Elk eiland heeft zijn eigen unieke troeven: Panarea is klein, maar charmant en fotogeniek met een kleurenpalet dat varieert van turquoise tot diepblauw. Stromboli, het meest recent uit zee ontstane eiland, is beroemd om zijn nog steeds actieve en ruige vulkaan.

De eilandengroep is opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst vanwege zijn natuurlijke rijkdom en vulkanische activiteit. Tijdens uw verblijf geniet u van een lunch op Panarea, terwijl uw overnachtingen plaatsvinden op het eiland Salina, met een prachtig uitzicht op de Stromboli aan de horizon.

Na een aantal nachten op de eilanden keert u terug naar het Siciliaanse ‘vasteland’, waar u nog één nacht verblijft aan de schitterende Siciliaanse kust, alvorens terug huiswaarts te keren.

Dag per dag programma

Dag 1: Brussel - Catania - Taormina

Vertrek vanuit Brussel naar Catania, gevolgd door een privétransfer naar uw hotel in Taormina.

Overnachting in het San Domenico Palace in Taormina. Dit luxe hotel is gevestigd in een voormalig klooster uit de 14e eeuw, wat het een unieke en historische charme geeft.

Dag 2: Taormina

Transfer vanaf uw hotel naar een van de prachtige privévilla’s in Taormina, gevestigd in een historisch palazzo, voor een vier uur durende introductie in de Siciliaanse keuken. Een professionele chef vertelt u alles over de lokale gerechten, ingrediënten en de tradities van deze zuiderse keuken.

De lunch bestaat uit een door uzelf bereid driegangenmenu, voorafgegaan door een typisch Siciliaans aperitief. Hierbij serveren we een heerlijke Etna-wijn.

De middag is vrij te besteden.

Overnachting in het San Domenico Palace in Taormina.

Dag 3: Taormina

Verkenning van het San Domenico Palace met een gids: u krijgt een rondleiding door de historische gangen, kamers en tuinen van dit unieke hotel en museum waar u verblijft.

In de namiddag bezoekt u de Wine Academy (gelegen in het hotel) voor een kennismaking met de twee belangrijkste producten van Sicilië: wijn en olijfolie. Een sommelier leert u hoe u deze producten proeft, combineert en ervan geniet, uiteraard in combinatie met enkele lokale delicatessen. U proeft vier wijnen en twee soorten olijfolie.

Overnachting in het San Domenico Palace in Taormina.

Dag 4: Taormina - Panarea - Salina

Transfer naar de haven van Porto Rosa voor een volledige dag aan boord van een jacht. U vaart over de Tyrreense Zee richting de noordkust van Sicilië en de Eolische Eilanden. Geniet van alle comfort aan boord, inclusief verfrissende drankjes en adembenemende panorama’s.

Er wordt een tussenstop gemaakt bij Panarea, waar u geniet van een lunch. De dag eindigt op het eiland Salina.

Overnachting in Capofaro Malvasia & Resort op Salina, een hotel met een schitterende setting te midden van wijngaarden, heuvels en met uitzicht op zee.

Dag 5: Salina

Puur genieten! Het Capofaro Malvasia & Resort biedt een prachtig, rustiek kader om helemaal tot rust te komen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Salina. Proef zeker een glas Capofaro-wijn, afkomstig van het eigen wijndomein Tasca d’Almerita. We nemen u graag mee op een rondleiding en een wijnproeverij op dit bijzondere domein.

De rest van de dag is vrij ter ontspanning. Sluit uw dag af met een schitterende zonsondergang boven zee, met Stromboli en Panarea in de verte.

Overnachting in Capofaro Malvasia & Resort op Salina.

Dag 6: Salina - Riposto

Transfer naar de haven van Salina voor de ferry naar de haven van Milazzo. Vanaf daar volgt een privétransfer naar uw hotel. De namiddag is vrij te besteden.

Overnachting in Donna Carmela in Messina, prachtig gelegen tussen de Etna en de zee.

Dag 7: Riposto - Catania - Brussel

Transfer naar de luchthaven.

Terugvlucht naar Brussel.

Interesse in deze reis?