Reizen op uw maat

Op Indiana Jones-avontuur naar Hampi (India)

Deze rondreis combineert twee Indiase staten: Karnataka en Goa. De reis start met de ruïnes van Hampi, het Pompeï van India. Eeuwenoude tempels, paleizen en rotstekeningen herinneren aan een uitgewiste beschaving van eeuwen terug. Daarna gaat het naar Goa, waar de Indische en Portugese cultuur perfect blenden en waar zon, zee en lekker eten centraal staan. Een op en top bruisende, levendige stad; qua contrast kan dat wel tellen.

Prijzen op aanvraag. Vraag ons meer info, we helpen u graag verder!

Ter info: Een E-tourist visum voor India is sinds kort reeds te bekomen vanaf 120 dagen vooraf; het verblijf kan tot 60 dagen worden aangehouden en het is nu ook mogelijk een double entry te doen (twee binnenkomsten in het land met bijvoorbeeld een bezoek aan een buurland tussendoor). 

Inbegrepen

  • Internationale vluchten + lokale vluchten (Bangalore - Hampi / Hampi - Goa)
  • Accommodatie: day-room Taj Bangalore + 2 nachten Orange County Hampi + 2 nachten Park Hyatt Goa
  • Maaltijden zoals vermeld in programma
  • Alle excursies, transfers en activiteiten zoals vermeld

Niet inbegrepen

  • Annulatie-en bijstandsverzekering
  • Overige uitgaven, transfers en excursies
  • Fooien en persoonlijke uitgaven

Programma

Dag 1: Brussel - Bangalore - Hampi

Bij aankomst op de luchthaven van Bangalore, wordt u opgewacht en naar het Taj-hotel in de stad gebracht. Er is tijd om u op te frissen en het ontbijt te genieten.

Daarna vliegt u verder naar Hampi, het Pompeï van India. Hampi is een plek die nu een fantastische erfgoedsite is, maar tot een aantal eeuwen terug een immens grote, levendige stad. Hampi telde op zijn hoogtepunt een half miljoen inwoners, tot de stad in 1565 werd achtergelaten na een inval door de sultan. De stad had een erg strategische ligging: ingesloten tussen rotsen (langs drie zijden) en de Tungabhadra-rivier anderzijds had ze een stevige natuurlijke bescherming. Wellicht werd ze (en daarin verschilt ze dus aardig van haar Italiaanse tegenhanger) gebouwd op de as van een vulkanische uitbarsting miljoenen jaren terug. Het zou tot de 19e eeuw duren eer de Britten de site herontdekten en de voormalige hoofdstad van het Vijayanagara-rijk zijn grandeur teruggaven. Anno 21e eeuw bevindt u zich als bezoeker tussen 2.000 monumenten en honderden tempels van deze UNESCO-erfgoedsite, die naadloos overgaan in het natuurlijke kader eromheen. Voor veel Indiërs is het een populair bedevaartsoord.

Bij aankomst checkt u in in het Orange County-hotel, een luxueus paleis. Na de lunch trekt u richting Queen's Bath en de Elephant Stables. Per tuktuk rijdt u naar de Vishnu Temple en u beklimt de Shiva Tempel om met een kopje koffie of thee de zonsondergang te aanschouwen. Terug in het hotel is er een BBQ-diner met muziek voorzien. 

Eerste overnachting in Orange County (Hampi). Orange County is een luxe boetiekhotel in paleisstijl, het telt 38 kamers. 

Dag 2: Hampi

Na het ontbijt start een aardig gevulde dag in en rond Hampi: bezoek aan de Ganesha Tempel, beklimming van de Hemakuta Hill, offers brengen bij de Virupaksha Temple en het aanschouwen van de rotstekeningen in Kondanda Rama. 's Middags is de lunch voorzien in een lokaal restaurant; de thee geniet u onderweg.
Eindigen doet u met een bezoek aan de Vittala Temple. 

Diner en tweede overnachting in Orange County (Hampi).

Dag 3: Hampi - Goa

Vandaag verlaat u Hampi. Een auto brengt u terug naar de luchthaven, voor uw binnenlandse vlucht naar Goa. Goa (naam van de stad én staat) was een stad die de Britten nooit in handen kregen. Het bleef een Portugese vesting voor bijna 500 jaar tot 1961. Alles in Goa is dus anders: de keuken, de dranken, zijn feesten en de sfeer. Goa is de feesthoofdstad van India met tal van festiviteiten, feesten, strand en zon à volonté.

Eenmaal aangekomen in het hotel volgt lunch en is er een vrije middag. U kan genieten van het zwembad, de spa of het strand. 's Avonds is er een cocktail en diner voorzien, opgeluisterd door een fado-muzikant. 

Eerste overnachting in Park Hyatt (Goa). Park Hyatt Hotel & Spa is een vijfsterrenhotel dat klassiek en hedendaags mooi combineert. Het hotel ligt in een ruime landschapstuin.

Dag 4: Goa

Een dag starten met yoga op het strand ... het kan slechter! Na het ontbijt verkent u met een gids het oude centrum en het Latin Quarter van Goa. De lunch staat klaar in een lokaal restaurant. De namiddag kan u, naar eigen wensen, invullen met watersport, een bezoek aan de markten van Goa of - waarom niet- een workshop Bollywood-dans. Het diner vindt plaats in een plaatselijke strandclub. 

Tweede overnachting in Park Hyatt (Goa).

Dag 5: terugkeer


Vanaf Goa kan u de reis vervolgen naar Mumbai, Delhi, Rajasthan, ... Of u keert, via Mumbai, terug huiswaarts. 

 

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!