Reizen op uw maat

Ongerept Zimbabwe: drie toppers op een rij!

Zimbabwe is voor reizigers een land met unieke safari’s, coleur locale en wondermooie landschappen. Deze negendaagse rondreis combineert drie van de mooiste natuurplekken van het land: eerst en vooral de bijzondere rotsformaties in het landschap van Matobo NP, vervolgens de kuddes olifanten van het Hwange Park en ten slotte de overweldigende, indrukwekkende Victoria Falls . De reis kan eventueel nog verlengd worden met het Kariba-meer en de Mana Pools (beiden in het noordoosten van het land) of gecombineerd worden met een rondreis door het fantastische buurland Botswana. U overnacht steeds in bijzondere, kleinschalige accommodaties.

Vanaf 3.595 EUR/ persoon 
De rondreis gebeurt met privétransfers en Engelstalige begeleiding.
Hogere accommodatie en/of kamertypes zijn beschikbaar op aanvraag.

Inbegrepen

 • Internationale vluchten in economy klasse, inclusief luchthaventaksen en brandstoftoeslagen 
 • Overnachtingen in dubbele kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Maaltijden zoals vermeld (O=ontbijt, L=middagmaal, D=avondmaal).
 • De vermelde transfers en activiteiten (niet-privé).
 • Reisdocumentatie World of Travel + reisgids

Niet inbegrepen

 • Fooien, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie-en bijstandsverzekering
 • Visum
 • Een eventuele verlenging van de reisµ
 • Mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse, ...).
 • Alle niet vermelde diensten

Programma

Dag 1: Vlucht naar Bulawayo
Heenreis naar Bulawayo, uw uitvalsbasis voor het Matobo NP.

Dag 2:  Bulawayo -  Matobo National Park (D)
Aankomst in Bulawayo, waar u opgewacht wordt door een vertegenwoordiger van onze lokale agent. Grens-en douaneformaliteiten. Transfer van ca. 1 uur naar de lodge waar u verblijft, nabij Matobo National Park. Check-in en tijd om u even op te frissen. Verkenning van de omgeving, te voet. U beklimt de granieten rotsen die het landschap van Matobo typeren en geniet van een schitterend uitzicht. Avondmaal in de lodge. U verblijft de komende twee nachten in het Big Cave Camp.

Dag 3:  Matobo National Park (O,L,D)
Vertrek naar Matobo National Park, één van de kleinste parken van het land. De vele rotsen en grotten zijn tevens plaatsen waar de San of Bosjesmannen duizenden jaren geleden hun rotsschilderingen aanbrachten. Cecil John Rhodes, stichter van Rhodesië, koos Matobo als zijn laatste rustplaats. Zijn begraafplaats, bekend als ‘World View’ biedt een ongelofelijk panorama. Picknick. Na de middag staat een safari op het programma met Engelstalige gids en andere gasten van de lodge. Avondmaal in de lodge.

Dag 4: Matobo National Park -  Hwange National Park (O,L,D)
Ontbijt en vertrek naar Hwange National Park (ca. 4 uren), het grootste park van  het land met een oppervlakte van 14.600km2. Dit park ligt tegen de grens met Botswana aangeduwd. Lunch en safari in de namiddag (niet-privé). U verblijft in Miombo Safari Camp.

Dag 5: Hwange National Park (O,L,D)
U start de dag met een ochtendsafari, samen met andere gasten van de lodge. Het Hwange National Park wordt voor het grootste deel gevormd door de uitlopers van de Kalahari en bestaat voornamelijk uit grasland en savanne. Met meer dan 100 soorten zoogdieren en 400 soorten vogels is dit een van de beste safarigebieden van zuidelijk Afrika. Hwange is vooral bekend om de olifanten die migreren van/ naar het aangrenzende Chobe in Botswana. Lunch in de lodge. In de namiddag doet u opnieuw een safari. Avondmaal in de lodge.

Dag 6: Hwange National Park - Victoriawatervallen (O,D)
Na het ontbijt vertrek naar de Victoriawatervallen (ca. 2u rijden), één van de meest mythische plaatsen van Afrika. De Victoriawatervallen zijn de breedste watervallen van Afrika, zij vormen een watergordijn van 1.708 meter breed en 100 meter hoog en hebben een maximale valhoogte van 128 meter. Maar liefst 500 miljoen liter water per minuut valt over de rotswand, in februari is het debiet het hoogst en in november het laagst. Boottocht bij zonsondergang op de Zambezi. Avondmaal in het restaurant Makuwa Kuwa. U verblijft in Lokuthula B&B.

Dag 7: Victoriawatervallen (O,D)
U neemt de shuttlebus naar de watervallen (toegangsgeld niet inclusief). Bezoek aan de watervallen. Vrije namiddag in de lodge of mogelijkheid om optionele activiteiten te doen. Avondmaal in The Boma Restaurant.

Dag 8: Victoriawatervallen - terugvlucht of verlenging (B)
Vrije tijd tot het vertrek naar de luchthaven of verlenging Mana Pools National Park en Lake Karibu (programma en prijzen op aanvraag).

Dag 9: Aankomst terug in Brussel

Andere trips in
Zimbabwe

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!