Reizen op uw maat

Myanmar ontdekken

Myanmar is een aaneenschakeling van tempels, pagodes en koloniale huizen. De voornaamste steden van het land (Bagan, Mandalay, Yangon) komen opeenvolgend aan bod op deze reis. 

9 dagen - rondreis 
inclusief een vierdaagse cruise tussen Bagan en Mandalay (Anawrahta Cruise)
vanaf 4500 EUR / persoon 

Inbegrepen

 • Accommodatie zoals aangegeven, inclusief dagelijks ontbijt
 • Overige maaltijden waar aangegeven
 • Activiteiten waar vermeld
 • Binnenlandse vluchten: Yangon - Bagan en Mandalay - Yangon, incl. luchthaventaksen (economy class)
 • Privétransfer
 • Sightseeing met lokale Engelstalige gids (in elke stad een andere gids), steeds voorzien van een koude handdoek en water
 • Entreegelden bezienswaardigheden

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten 
 • Annulatie-en bijstandsverzekering
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Visa
 • Overige maaltijden, transfers, activiteiten, .. dan vermeld

Programma

Dag 1: Brussel - Yangon

Bij aankomst in Yangon, wordt u opgewacht door de gids van dienst. Vanaf de luchthaven gaat het naar het hotel. 
Overnachting Belmond Governor's Residence.

Dag 2: Yangon 

De hoofdstad van Myanmar laat zich graag ontdekken. Deze stad huisvest zo'n 7 miljoen inwoners, maar slaagt er toch in zijn oude, koloniale charme te behouden. Uw dag start met de Sule Pagoda (deze zou zo'n 2.500 jaar oud zijn) en het Mahabandoola Park. Verder staan ook de Kyaukhtatgyi Pagoda (met de 70 meter lange Boeddha), het Nationaal Museum, de Bogyoke Market, het Indische kwartier en de prachtige Shwedagon Pagoda op het programma. 
Ontbijt en lunch inbegrepen. 
Overnachting Belmond Governor's Residence.

Dag 3: Yangon - Bagan

Vanaf uw hotel gaat het naar de luchthaven voor een binnenlandse vlucht op Nyaung-U (Bagan). De oude stad van Bagan in centraal-Myanmar getuigt van de rijkdom van het voormalige zuidoost-Azië, zoals ook Angkor in Cambodja dat doet. Bagan (Pagan) was de hoofdstad van verschillende Birmaanse koninkrijken. Daarvan getuigen nog zo'n 2.200 tempels (van de origineel 4.400 opgebouwde tempels). Toppers zijn de Shwezigon Pagoda, de Ananda Temple en Dhammayangyi Pagoda (de grootste in de stad). 
Ontbijt en lunch inbegrepen.
Overnachting Aureum Palace Hotel (in een Orchid Villa).
 

Dag 4: Aan boord (Bagan - Salay)

Vanaf Bagan gaat het naar de pier. Rond 11u gaat u aan boord van een luxueuze riviercruise. U brengt vier nachten aan boord door, tussen steden Bagan en Mandalay.
Vandaag start de vaart richting Salay, een klein oeverdorpje dat teruggaat op de periode van Bagan als hoofdstad. Getuige hiervan de vele koloniale gebouwen in de stad. 
In de namiddag vervolgt u naar Youqson Kyaung, een prachtig teak klooster dat gebouwd werd tussen 1882 en 1892, nu is het een museum. Vlakbij ligt Mann Paya, waar een enorm Boeddha-standbeeld staat opgesteld. 
U meert vannacht aan in Salay. 
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen. 
Overnachting aan boord (Anawrahta Cruise).

Dag 5: Aan boord (Salay - Pakkoku)

Een ochtendelijke yogasessie is een goed begin van deze dag. Na het ontbijt gaat de boottocht verder noordwaarts. 's Ochtends is er, tijdens het varen, voor de geïnteresseerden een lezing over 'Myanmar ways of life' en literatuur uit Birma. 
Na de lunch meert u aan in Pakkoku, een grote handelsvestiging langs de rivier. U verkent de stad met zijn tempel en drijvende markt. 
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen. 
U meert aan bij Ngar Lan, overnachting aan boord. 

Dag 6: Aan boord (Pakkoku - Yanderbo)

Voor wie dat wenst, is er opnieuw yoga om de dag fris mee aan te vangen. U komt langs de samenvloeiing van de Chindwin en Ayeyarwaddy, om 9u meert u aan in Yanderbro, een klein rivierdorpje. Hier verkent u het dorp, de plek waar in 1826 koning Ava het 'verdrag vanYanderbro' tekende. Dit bracht een einde aan de eerste Brits-Birmaanse oorlog. 
Met een kookdemonstratie aan boord en een lezing over literatuur in het land, gaat het richting Ponna Chan, waar u deze nacht aanmeert. 
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen. 

Dag 7: aan boord (Yanderbo - Ava / Mandalay)

Ontbijt aan boord. U verkent de stad Ava (oude hoofdstad) en gaat vervolgens per bus richting Sagaing. Daarna gaat het voor de laatste keer op de rivier richting Mandalay. 's Namiddags volgen de hoogtepunten van deze bijzondere stad: Kuthodaw Pagoda ('het grootste boek ter wereld'), Shwenandaw Monastery, Mahamuni Temple, de U Bein Bridge, ... Er is een afscheidsdiner aan boord, u geniet de laatste keer van een overnachting aan boord. 
Ontbijt, lunch en diner inbegrepen. 

Dag 8: Mandalay

Uw laatste dag in Myanmar is opnieuw goed volgestouwd. Mandalay is het centrum van de ambachten in het land en daar maakt u vandaag kennis mee: een 'gold pounding workshop', een 'bronze casting workshop', een 'tapestry workshop', ... 
Ontbijt inbegrepen.
Overnachting in Rupar Mandalar Resort.

Dag 9: Mandalay - Yangon - Brussel

Uw tijd in Myanmar zit erop. Vanaf Mandalay Airport gaat u naar Yangon, vanwaar u doorvliegt naar Brussel. 
Ontbijt inbegrepen.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!