Reizen op uw maat

Juweel van de Kaukasus: Nederlandstalige groepsreis Georgië

Deze Nederlandstalige begeleide groepsreis (begeleid door een Belg wonend in Georgië) brengt u naar ongerept Georgië, een opkomende en interessante reisbestemming. De tocht start en eindigt in Tbilisi en combineert onderweg natuur, wijnproeverij, cultuur (erfgoed, muziek, architectuur, ...)  en contact met de lokale bevolking. Logeren doet u steevast in kleinschalige hotels en bij locals. 

 

Praktisch:

 • 11 dagen / 10 nachten 
 • vanaf 2130 EUR/ persoon (op basis van verblijf in een tweepersoonskamer)
 • Deze reis is gegarandeerd vanaf 4 personen, maximum aantal deelnemers is beperkt tot 12 reizigers.  
   

Inbegrepen

 • Internationale vluchten incl. luchthaventaksen
 • Alle transfers ter plaatse
 • Entreegelden bezienswaardigheden
 • Overnachtingen in de vermelde locaties (o.b.v. kamertype zoals vermeld)
 • Maaltijden zoals vermeld (O=ontbijt, L=lunch en D=diner)
 • Begeleiding door een Nederlandstalige gids ter plaatse, reis in kleine groep
 • Reisdocumentatie-en gids 

 

Niet inbegrepen

 • Single supplement 
 • Overige transfers, excursies en maaltijden dan vermeld
 • Fooien, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie-en bijstandsverzekering

Programma

Dag 1: Brussel - Tbilisi

Vanuit Brussel reist u naar de Georgische hoofdstad Tbilisi. Een gids met chauffeur wacht u op en brengt u naar het hotel (20 minuten).
Vrije avond in de stad, overnachting in Tbilisi. 

Dag 2: Tbilisi (O/D)

Vandaag verkent u, na een fijn ontbijt, de 'stad die van je houdt'. De stad dient als brug tussen Europa en Azië en combineert zo het beste van beide werelden. Tbilisi heeft een rijke geschiedenis en is erg kosmopolitisch en open-minded. Dat komt naar voren in de vele religieuze gebouwen van de stad: kerken, synagoges, moskeeën. U verkent de verschillende 19e eeuwse huizen met hun kleurrijke balkons, de schatten in het nationaal Museum, de zwavelbaden en het oude kasteel Narikala (vierde eeuw).
Avondmaal in een restaurant, overnachting in Tbilisi. 

Dag 3: Tbilisi - David Gareja - Kvareli (O/D)

Na het ontbijt verlaat u de stad naar het grottencomplex David Gareja. Dit complex op de grens met Azerbeidjan werd gesticht door de heilige David, die naar deze plek kwam om er te bidden. Naast de grotten zijn er ook het Lavra-klooster uit de 9e eeuw en het graf van Sint-David. Optioneel klimt u daarna naar het Udabno-klooster op de steile heuvel voor een zicht over de halfwoestijn die Georgië en Azerbeidjan hier verbindt. Terwijl wordt u omringd door een vogel-allegaartje van eizerarenden, bijeneters, Egyptische gieren, ... 
Diner en overnachting in Kvareli. 

Dag 4: Kakheti-regio (O/L/D)

Na het ontbijt is het tijd voor wijn. Kakheti is de naam van de Georgische wijnregio waar Europese en Georgische wijntradities perfect blenden. In een plaatselijke wijnkelder krijgt u een woordje uitleg over de wijnproductie in kleipotten en mag u uiteraard proeven van dit stukje UNESCO-erfgoed. Maar er is hier wel meer te smaken: het landgoed van de 19e eeuwse dichter Chavchavadze bijvoorbeeld. De familie Chavchavadze was destijds één van de meest getalenteerde en machtigste families van het land en dus was het landgoed in Tsinandali een graag geziene plek voor schrijvers uit binnen-en buitenland. Onder meer Dumas was hier een fervent bezoeker, wellicht ook voor de bijhorende Kakheti-wijn van het eigen landgoed. Het huis en de tuinen (met wensboom) maken een bezoek meer dan de moeite waard. Bij een lokale wijnboer helpt u vervolgens mee met de voorbereiding van de lunch, een aantal nationale gerechten incluis: khinkali, khachapuri, mtsvadi, churchkhela, ...Volgende stop is de Alaverdi-kathedraal uit de 11e eeuw en Gremi, een versterkte burcht en hoofdstad van het gebied destijds.
Avondmaal en overnachting in Kvareli.  

Dag 5: Kvareli - Sighnaghi - Mtskheta (O/D)

Na het ontbijt trekt u naar Sighnaghi, een vestingsstad uit de 18e eeuw met het uiterlijk van een middeleeuwse, Italiaanse stad. De bijna vijf kilometer lange vestingsmuur maakt het tot één van de grootste ommuurde steden ter wereld. U bezoekt de klinkerstraatjes met hun typische huizen, uitkijkend over het Kaukasusgebergte. In de stad bezoekt u het lokale museum waar lokaal kunstenaar Pirosmani centraal staat. Ook het Bodbeklooster, tot op de dag van vandaag nog steeds in gebruik als klooster, komt aan bod. Dit is één van de belangrijkste bedevaartsoorden van het land. Eindigen doet u vandaag in Mtskheta; de oude hoofdstad, het religieuze centrum van Georgië en met twee UNESCO-sites (Jvari en Svetitskhoveli) een absolute must-see. 
Avondmaal en overnachting in Mtskheta. 

Dag 6: Mtskheta - Kazbegi (O/L/D)

Tijd om richting Kaukasus te trekken. Langs een eeuwenoude militaire hoofdweg die tot Rusland voert, komt u in Ananuri, een fortcomplex uit de 17e eeuw. De rit voert vandaag naar het Kazbegi National Park met Stepantsminda, de heilige Mount Kazbek (5.047m) en de Gergeti Drievuldigheidskerk. U kan richting kerk rijden per 4x4 of met een stevige wandeling erheen trekken. In Kazbegi neemt u ook deel aan een viltworkshop. 
Avondmaal en overnachting in Kazbegi. 

Dag 7: Kazbegi - Gori - Borjomi (O/D)

U laat het Kaukasusgebergte achter u en daalt af naar Gori, bekend als de geboortestad van Stalin. Hier ligt het Stalinmuseum, een museum dat bizar genoeg weinig negatiefs vertelt over de leider. Voor het museum staat het originele ouderlijk huis van Stalin en treinwagon. Een tijdsprong brengt u daarna naar 1.000 v.Chr. Uplistsikhe was ooit een immense grottenstad, maar de ruïnes vandaag zijn ook nog indrukwekkend om zien. 
Avondmaal en overnachting in Borjomi. 

Dag 8: Borjomi - Vardzia (O/D)

's Ochtends rijdt u naar Akhaltsikhe voor een bezoek aan het Rabatifort en Vardzia, een grottencomplex uit de 12e eeuw. Het complex bestaat uit 139 groepen met meer dan 400 kamers, 25 wijnkelders, 12 ondergrondse kerken, tal van woningen en zelfs een kathedraal. De muurschilderingen tonen Georgische kunst van weleer. Eindigen doet u in Khertvisi, een fort dat door Alexander de Grote werd vernietigd.
Avondmaal en overnachting in Vardzia. 

Dag 9: Vardzia - Tskaltubo - Kutaisi (O/D)

Na het ontbijt reist u naar Borjomi Park, waar u het lokale beroemde mineraalwater (dat één van de belangrijkste exportproducten van het land is) kunt proeven. U daalt af in de grotten van Prometheus, die u te voet en per boot verkent. Dit zijn één van de rijkste van Europa met miljoenen jaren aan ondergronds leven. In Kutaisi bezoekt u de lokale, kleurrijke markt. Voor het avondmaal tot slot wordt u uitgenodigd voor een concert van een lokale polyfone groep. Zij delen de traditie van de supra (toasten, zingen en dineren) met u. 
Avondmaal en overnachting bij een familie in Kutaisi. 

Dag 10: Kutaisi - Tbilisi (O/D)

Uw laatste dag in het land telt twee culturele hoogtepunten: de Bagrati-kathedraal uit de 11e eeuw en het Gelati-klooster uit de 12e eeuw., beiden zijn UNESCO-werelderfgoed. Een gesmaakte afsluiter van een tiendaagse door Georgië, daarna gaat de terugreis naar Tbilisi. Onderweg bezoekt u nog een aantal kleine lokale dorpjes voor een inkijk in het dagelijkse, Georgische leven van vandaag.
Afscheidsdiner en overnachting in Tbilisi.

Dag 11: terugvlucht

Transfer naar de luchthaven van Tbilisi voor terugvlucht naar Brussel. 

Andere trips in
Georgië

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!