Reizen op uw maat

Japan voor foodies!

Japan kan pronken met zijn sake, verse vis, noodles,kaiseki,  miso en sushi. Dat en veel meer verkennen, in combinatie met de culturele hoogtepunten van Japan, is het concept van deze twaalfdaagse reis door het land van de rijzende zon.

Op culinair vlak staan ondermeer een bezoek aan een sake-brouwerij, verschillende marktbezoeken, een workshops sushi maken en een traditioneel boeddhistisch diner geprogrammeerd. U dineert hoog boven het drukke Tokio, gaat voor street food, onderwerpt Japanse snoep aan een smaaktest en u kan octupus en Japanse pannenkoeken proeven.
Cultureel verkent u de hoogtepunten van Osaka, Kyoto, Koyasan en Tokio. Tot slot brengt u ook een paar dagen door in de rust van het bergachtige Takayama.

12 dagen / 11 nachten
Prijs per persoon: 3377 EUR (op basis van 2 personen) - 2507 EUR (op basis van 3 of 4 personen)
Hogere kamertypes, alternatieve hotels en prijzen voor meerdere personen op aanvraag mogelijk
        

Inbegrepen

 • Lokale transfers en pick-ups waar aangegeven
 • Entreegelden van activiteiten (op dagen waarop u door een gids wordt begeleid)
 • Meet en greet op Tokio Airport bij aankomst
 • Benodigde treinpassen voor binnenlandse verplaatsingen waar aangegeven: PASMO Transport Pass (dag 2/3), 7 day Japan Rail Pass (vanaf dag 4), 2 day Kyoto Bus and Subway Pass (dag 7/8) en 2 day Kansai Thru Pass (dag 9/10)
 • Overnachten op de vermelde locaties: Tokio (3n), Takayama (2n), Kyoto (3n), Koyasan (1n) en Osaka (2n) in een twin room
 • Vermelde maaltijden in het programma  (O = ontbijt, L = lunch, D= diner)
 • Engelstalige begeleiding (gids) zoals in het programma aangegeven: gids in Tokio (dag 2), Kyoto (dag 7), Koyasan (halve dag, dag 9) en Osaka (halve dag, dag 11)
 • Workshop soba-making in Tokio en food market tour/cooking class in Kyoto
 • Informatiepakket bij aankomst

Niet inbegrepen

 • Internationale vluchten heen / terug
 • Fooien en persoonlijke uitgaven
 • Dranken
 • Buskost optioneel uitstap Shirakawago
 • Annulerings-en bijstandsverzekering
 • Optionele uitstappen, transfers en activiteiten
 • Maaltijden anders dan in het programma vermeld
 • Bagage-verzendingsdienst (op aanvraag)

Programma

Dag 1: Aankomst Tokio

Bij aankomst in Tokio, wordt u onthaald door een verantwoordelijke ter plaatse om u naar het hotel te begeleiden. Deze persoon maakt u wegwijs in het openbaar transport-kluwen van Tokio.
Vrije verdere verloop van de dag. 
Overnachting in Tokio: Villa Fontaine Shiodome (Standard Room).

Dag 2: Verkenning van het culinaire Tokio (O,L)

U start uw dag (pick-up door gids) op de Tsukiji vismarkt, waar dagelijks meer dan 2000 ton verse vis wordt verhandeld, wat het tot de grootste vismarkt ter wereld maakt. U geniet een sushi ontbijt vlakbij. Daarna trekt u naar de Hama-Rikyu Teien, de voormalige privétuin uit de Eco-periode. U kan de tuin verkennen alvorens de thee-pauze in Nakajima No Chaya. Waagt u zich aan matcha, een Japanse groene thee met zoets?
Per boot gaat het verder over de Sumidarivier tot Asakusa, de oude wijk van Tokio, waar u de lunch neemt onder de Senso-ji tempel (de oudste boeddhistische tempel van de stad).
Van hieruit trekt u naar Kappabashi, waar u net niet struikelt over de opeengestapelde winkels met potten, pannen, vuurtjes, tafels, stoelen, lantaarns en ander keukengerief. Hier vindt u ook het materiaal waarmee veel Japanse restaurants de plastieken demonstratie-borden knutselen, waarmee ze toeristen hopen te lokken. U zult ze vaak zien in de etalages van verschillende restaurants.
Eindigen doet u deze dag op de drukke Ameyoko-cho markt onder de drukke spoorwegen van de metropool. Volgestouwd met kraampjes waar verse vis, droge voeding, kruiden en lokale snacks aan de man worden gebracht.
Totale duur van de begeleiding door gids: 8u
Overnachting in Tokio: Villa Fontaine Shiodome (Standard Room).

Dag 3: Tokio (O,L)

Vandaag gaat u aan de slag in de kookstudio van de Tsukiji vismarkt: u neemt deel aan een soba-workshop (noodles maken op de gebruikelijke wijze: exact 1,6mm dik!!). Naar afloop proeft u meteen zelf de zelfgemaakte noodles in ware tachi-gui stijl.
De namiddag is vrij: ontspannen in het hotel of de straten van Shibuya (u weet wel: het diagonaal-oversteek-kruispunt) verkennen.
Optioneel kan u 's avonds de wereldstad verkennen met gids: Ebisu (modern meets traditie), Shibuya (hart van het nachtleven in Tokio) en Shinjuku (een populair entertainment- en shoppingdistrict). Diner is voorzien in het Shinjuku NS Building, 29 verdiepingen hoog en een schitterend panorama verzekerd. Het avondprogramma wordt in overeenstemming met u vastgelegd (begeleiding door gids: 5u)
Overnachting in Tokio: Villa Fontaine Shiodome (Standard Room).
Opmerking: wenst u een vegetarische of glutenvrije aanpassing in de workshop, kan dit (mits supplement) worden voorzien.

Dag 4: Tokio - Takayama (O,D)

Op dag 4 ontdekt u Takayama, een klein stadje genesteld hoog in het Hida Alpen-gebied (Gifu). U reist daarvoor per Shinkansen, de 'bullettrein' tot 260km/u, daarna per express train 'Hida Wide View'. De totale reistijd bedraagt zo'n 4u. 
Het stadje kan u op eigen houtje verkennen: de oude stad (shitamachi) met zijn sake brouwerijen, oude koopmanshuizen en lokale winkels. De Hida sushi en lokale drop zijn bekend.
Voor het diner wordt u een 'Hida beef' voorgeschoteld, met verse groenten en zeevruchten in een 'kiki ryori'. Nog nood aan ontspanning, dan duikt u in de onsen van het hotel. Vandaag is geen gids/ begeleiding voorzien.
Overnachting in een traditionele ryokan, een accommodatie in ware Japanstijl met tatami vloer, schuifdeuren en lage stoelen en tafels: Minshuku Sosuke (Japanese Style Room, gedeelde badkamer en toilet).

Dag 5: Takayama (O,D)

U spendeert een hele dag in dit bergachtige gebied. Zeker de ochtendmarkten zijn de moeite waard. De Miyagawa Morning markt is de plaats waar lokalen hun handgemaakte waren aan de man brengen en u zeker aardig wat souvenirs op de kop kan tikken. Houten snijwerk, het iconische Sarubobo of chopsticks (bijvoorbeeld).
Cultureel staan het regeringsgebouw (Edo-periode) en het Takayama Festival Float Museum aan te raden!
's Namiddags zijn verschillende opties. U kan enerzijds (in groep) een 'Food & Culture Walk' ondernemen met een proeverij van lokale Japanse snoep, de rakugan. Anderzijds is er een uitstap naar Shirakawago mogelijk. Deze laatste is UNESCO-werelderfgoed door zijn bekende 'gassho zukuri' huizen. Deze bouwstijl is zo'n 250 jaar oud en is bijzonder omdat de daken zonder ook maar één nagel werden vastgezet. 
Overnachting in Takayama in de ryokan Minshuku Sosuke (Japanese Style Room met gedeelde badkamer en toilet). Deze dag is zonder begeleiding voorzien.  

Dag 6: Takayama - Kyoto (O)

Een laatste verfrissing in de onsen en u kan de dag weer tegemoet. U reist vandaag zelfstandig zo'n drie uur zuidwaarts naar Kyoto, Japans culturele hoofdstad met 2000 schrijnen en tempels en niet minder dan 17 UNESCO-sites.
Vrij verloop van de dag.
Overnachting in Kyoto: Vista Premio (Standard Room). 

Dag 7: Kyoto (O,L)

De voormalige keizerlijke hoofdstad van Japan werkt uitnodigend op zijn bezoekers. Een gids met kennis ter zake (totale duur: 8u) leidt u langs enkele werelderfgoedsites. Zoals het Nijo-kasteel uit 1603, de Ryoan-ji tempel-en rotstuin uit 1450, Kyomizu-dera (de watertempel), het gouden paviljoen met een prachtig stadspanorama over Kyoto en het sfeervolle Higashiyama-district.
Overnachting in Kyoto: Vista Premio (Standard Room).

Dag 8: Kyoto (O,D)

Vrije ochtend in Kyoto.
In de namiddag gaat de culinaire kennismaking met Japan verder: u bezoekt , met gids, de Nishiki-markt waar u meer te weten komt over de Japanse keuken, zijn smaken en geuren. U koopt, met hulp en vertaling van de gids, enkele lokale producten voor de kooksessie later. Ook een sake-brouwerij met bijhorende proeverij staat op het programma. Het decor van de (gemeenschappelijke) kookles is een 'machiya', een goed bewaard houten huis dat de stad Kyoto typeert. U leert er sushi, miso soep en salade met seizoensfruit als dessert maken. En uiteraard mag u al dat lekkers ook zelf proeven. 
De rest van de dag is ter ontspanning. 
Overnachting in Kyoto: Vista Premio (Standard Room). 

Dag 9: Kyoto - Koyasan (O,D)

Terug de culturele toer op: met meer dan 100 tempels was Koyasan een ruim millennium lang het middelpunt van het Shingon boeddhisme, ook nu leert u er nog veel over deze boeddhistische strekking. Ondermeer de Kongobu-ji tempel met stenen tuin en het grootste kerkhof van Japan moet u beslist aandoen. Dit laatste heeft zo'n 200000 grafstenen en herbergt het mausoleum van Kobo Daishi. De stad is nu een UNESCO-site. U verkent de regio per kabellift en begeleid door een gids ter plaatse, die u aan het station van Koyasan opwacht en naar de accommodatie leidt na afloop. Koyasan ligt op een kleine 4u sporen vanaf Kyoto.
's Avonds verblijft u in een traditionele Japanse tempel-lodge 'shukubo', het diner komt rechtstreeks uit de boeddhistische keuken.
Overnachting in Koyasan: Nan-In (Japanese-Style Room met gedeelde badkamer / toilet).

Dag 10: Koyasan - Osaka (O)

's Ochtends vroeg kan u een ochtendgebed bijwonen; opstaan om 6u is dan wel de boodschap. Een traditioneel shojin ryori staat als ontbijt gepland.
De reis gaat naar zijn laatste bestemming: Osaka, de culinaire hoofdstad van Japan. Deze ligt op 2u sporen vanaf Koyasan. De stad heeft een flamboyant karakter, avontuurlijke inwoners en heerlijk eten.
U kan alvast de stad op eigen houtje verkennen of uitrusten voor het laatste deel van deze trip. 
Overnachting in Osaka: Cross Hotel (Standard Room).

Dag 11: Osaka (O,D)

De ochtend spendeert u naar eigen voorkeur. 's Namiddags gaat u een halve dag op pad om de belangrijkste en meest populaire 'street food spots' te zoeken in Osaka. Hier denken we aan de Doguyasuji Shopping Arcade en Osaka's entertainment district Dotonbori. Voor durvers zijn er takoyaki (octupus) of okonomiyaki (een Japanse pannenkoek met kool, varkensvlees, gember en saus). Hozenji Yokocho heeft een hele straat aan traditionele restaurants en traditionele Japanse pubs. Een gids helpt u deze namiddag graag verder (duur: 4u).
Een uitstap vanaf Osaka is Shinsekai, een oude stad waarvan het design gebaseerd is op dat van New York en Parijs; de must-do voor food lovers. U beklimt in Osaka ook Tsutenkaku, het landmark van Osaka. 
Uw laatste diner in Japan is een stijlvole: kushikatsu!
Overnachting in Osaka: Cross Hotel (Standard Room).

Dag 12: Osaka -Brussel (O)

Vrije tijd in het hotel, pick up en transfer naar de luchthaven voor terugvlucht naar Brussel. 

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!