Reizen op uw maat

Combinatie Peru en Bolivia

Wie Peru denkt, zie meteen de citadel van Machu Picchu voor zich. Maar dat is slechts een eerste indruk van het land, er is veel meer te ontdekken. Vanaf hoofdstad Lima reist u naar de Sacred Valley, de heilige vallei van de Inca's rond de Urubambarivier. Er zijn de markt en ruïnes van Pisac, het fort van Ollantaytambo, het gezellige Cusco als uitvalsbasis, de concentrische cirkels van Moray en de prachtige zoutterrassen van Maras. Maar aan een hoogepunt als Machu Picchu kan niets tippen. Zuidelijker ligt het Titicacameer met zijn drijvende rieteilanden en steekt u de grens over met buurland Bolivia.
In Bolivia verkent u La Paz, de bekende zoutvlaktes van Uyuni en de immense Siloliwoestijn alvorens terug huiswaarts te keren.

Inbegrepen

 • Internationale vluchten incl. luchthaventaksen
 • Lokale vluchten, incl. luchthaventaksen
 • Transport in een van airco voorziene auto
 • Begeleiding door een Engelstalige gids/ chauffeur tijdens de hele reis
 • Accommodaties zoals vermeld
 • Dagelijks ontbijt
 • Overige maaltijden zoals vermeld (O=ontbijt, L=lunch, D=diner)
 • Alle vermelde bezoeken, bezienswaardigheden en activiteiten in het programma voorzien, incl. entreegelden
 • Reisdocumentatie

Niet inbegrepen

 • Overige maaltijden, transfers en activiteiten dan vermeld
 • Fooien, dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie-en bijstandsverzekering

Programma

Dag 1 Brussel - Lima (/)
Vertrek vanuit Brussel naar Lima. Bij aankomst transfer naar uw hotel in de stad.
Overnachting in Lima.

Dag 2 Lima (O)
Volledige dag rondleiding in de meest interessante buurten van Lima, onder meer Barranco, het kleinste maar meest gezellige deel van de stad. Denk bohemian, charme, creativiteit en eclectische architectuur; de wijk telt verschillende herenhuizen, trendy restaurants,  boetieks en uitnodigende bars.
Overnachting in Lima.

Dag 3 Lima - Cusco - Pisac - Cusco (O/L)
Privétransfer naar de luchthaven van Lima voor uw binnenlandse vlucht naar Cusco. Rit naar Cusco, met onderweg stop in Pisac. U bezoekt er de markt en de ruïnes van de de voormalige Incasite. Lunch 'en route'.
Overnachting in Cusco.

Dag 4 Cusco - Ollantaytambo - Maras - Moray- Cusco (O/L)
Verkenning van de Sacred Valley. Ollantaytambo is één van de oudste constant permanente plekken in de Amerika's en met zijn impressieve fort een geslaagde Inca-vestingsstad. Vervolgens bezoek aan de terrasvormige zoutmijnen van Maras. Eindigen doet u bij de de ronde terrassen van Moray. Lunch 'en route'.
Overnachting in Cusco.

Dag 5 Cusco - Machu Picchu (O)
Transfer naar het station van Cusco voor een rit aan boord van de magische Hiram Bingham-trein naar Machu Picchu (Aguas Calientes). Namiddag: verkenning van de site van Machu Picchu. Optionele excursies mogelijk via het hotel.
Overnachting in Machu Picchu.

Dag 6 Machu Picchu en omgeving - Cusco (O/L)
Trekking Wayna Picchu (+- 2u), een prachtig, haast privézicht over de Machu Picchu wordt uw verdiende beloning. De hiking is een absolute must voor de avonturiers. Lunch in Belmond Sanctuary Lodge. Terugkeer naar Aguas Callientes. Trein terug naar Cusco (Hiram Bingham).
Overnachting in Cusco.

Dag 7 Cusco (O)
Verkenning van Cusco, inclusief San Blas, het kunstendistrict van Cusco en dat al sinds de tijd van de Inca's. Sunset cocktail met zicht op de zonsondergang boven Cusco.
Overnachting in Cusco.

Dag 8 Cusco - Juliaca - Titicacameer (O/L/D)
Privétransfer naar de luchthaven van Cusco voor uw binnenlandse vlucht naar Puno. Bij aankomst, transfer naar uw hotel aan het meer via Puno. Vrije middag, lunch voorzien. Verkenning van het Titicacameer (kajak, kano, paddle, zeilen, ...) en omgeving (per fiets, wandeling, ...). Evening cocktail en diner.
Overnachting aan het Titicacameer.

Dag 9 Titicacameer (O/L/D)
Boottocht naar de drijvende eilanden van riet in het Titicaca National Reserve: Uros en Taquile. Picknick aan het meer. Cocktail en diner in het hotel.
Overnachting aan het Titicacameer

Dag 10 Titicacameer - Tiwanaku - La Paz (O/L)
Rit langs de oevers van het Titicacameer tot aan de grens met Bolivia. Border crossing en bezoek aan de pre-Incaruïnes van Tiwanaku (1.500 v.C) Lunch 'en route'. Vervolg naar La Paz.
Overnachting in La Paz.

Dag 11 La Paz - Uyuni (O/L/D)
Transfer naar de luchthaven van La Paz, de hoogste internationale luchthaven ter wereld. Van hieraf neemt u uw vlucht naar Uyuni. Transfer naar de zoutvlaktes van Uyuni. Bezoek aan de glinsterende zoutvlaktes, inclusief Isla del Pescado of Incahuasi Island. Lunch 'en route' ten midden van de zoutvlaktes. Vervolg naar Coquesa voor een bezoek aan het lokale museum.
Overnachting in Uyuni.

Dag 12 Uyuni - Avaroa - Siloli (O/L/D)
Bezoek aan het Avaroa National Reserve, lunch in San Cristobal en vervolg naar de Siloli Desert, op de grens met Chili. Lunch 'en route'.
Overnachting in de nabijheid van de Siloli Desert (Ojo de Perdiz).

Dag 13 Siloli - Uyuni - La Paz (O/L)
Bezoek aan het Avaroa National Reserve met de gekleurde lagunes, honderden flamingo's, geisers, hot springs, ... en de nabijheid van de Licancabur-vulkaan. Vervolgens transfer naar de luchthaven van Uyuni voor uw binnenlandse vlucht naar La Paz. Bij aankomst transfer naar uw hotel.
Overnachting in La Paz.

Dag 14 La Paz - Brussel (O)
Transfer naar de luchthaven van La Paz. Terugvlucht naar Brussel (aankomst op dag 15).

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!