Reizen op uw maat

Altijd verrassend Chili

Het langgestrekte Chili is een bijzonder land met diverse natuurlandschappen: sneeuw bedekte bergtoppen, ijsblauwe bergmeren en watervallen wisselen elkaar in het zuiden af, terwijl in het noorden de droogste woestijn ter wereld is gelegen en tussen Chili en Argentinië rijst het reusachtige Andes gebergte op. Bezoek dit prachtige land en geniet zoals de lokale bevolking van steak, wijn en tango!

Duur: 12 dagen
Prijs op aanvraag
Programma volledig aan te passen naar smaak van de klant

Inbegrepen

  • 2 overnachtingen in hotel Ritz Carlton
  • 3 overnachtingen in hotel Explora de Larache
  • 4 overnachtingen in hotel Explora Salto Chico
  • 2 overnachtingen in hotel Santa Cruz Plaza

Niet inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Alle maaltijden niet vermeld in het programma

Programma

DAG 1 Santiago de Chili

Aankomst in Santiago de Chili. Onthaal door onze lokale correspondent en transfer naar het hotel. In de namiddag, stadsbezoek in Santiago. Santiago de Chile is een moderne metropool, maar vooral een stad van contrasten. Santiago mag dan vooral een handelsstad zijn, er is heel wat te zien in de stad en de omgeving. Om minder dan een uur van de stad vind je uitstekende skiresorts, rivieren die zich uitstekend lenen tot white water rafting, mooie stranden en vissersdorpen. Weinig hoofdsteden bieden zoveel verschillende mogelijkheden. Overnachting in hotel Ritz Carlton.

DAG 2 Santiago de Chili – Calama – San Pedro de Atacama

Vroeg vertrek uit het hotel naar de luchthaven voor de vlucht naar Calama. Aankomst in Calama. Onthaal door uw gids en onmiddellijke transfer naar San Pedro de Atacama. Lunch. Vrije namiddag. Overnachting in het Explora Hotel de Larache.

DAG 3-4 San Pedro De Atacama

Ontbijt in het hotel. Dag vrij in te vullen. Overnachting in het Explora Hotel de Larache.

DAG 5 San Pedro de Atacama – Calama – Santiago

Ontbijt in het hotel. Deze voormiddag kan u nog deelnemen aan een van de exploraties. Lunch (inbegrepen in het pakket). Vrije namiddag. Transfer naar de luchthaven van Calama Aankomst in Santiago. Transfer naar het hotel. Overnachting in het hotel Ritz Carlton.

DAG 6 Santiago – Punta Arenas – Torres del Paine

Vroege check-out en transfer naar de luchthaven. Aankomst in Punta Arenas. Onthaal door uw gids. Punta Arenas, de hoofdplaats van de Magallanes-regio, ligt aan de Straat van Magellaan. Deze zone werd ontdekt door Byron in de 17de eeuw, die het Punta Arenosa (zanderig punt) doopte. Transfer naar het hotel. Overnachting het Explora Hotel Salto Chico.

DAG 7-9 Torres del Paine

Ontbijt in het hotel. Overnachting in het Explora Hotel Salto Chico.

DAG 10 Torres del Paine – Punta Arenas – Santiago de Chili – Colchagua Valley

Ontbijt in het hotel. Transfer naar de luchthaven van Punta Arenas voor de vlucht naar Santiago. Aankomst in Santiago. Onthaal door uw chauffeur en transfer richting Santa Cruz, uitvalsbasis voor bezoeken aan de Colchagua Valley. Overnachting in het hotel Santa Cruz Plaza.

DAG 11 Colchagua Valley

Ontbijt in het hotel. Vrij bezoek aan de ‘Carretera del Vino’ van de Colchagua-vallei.
De vallei van Colchagua – door Amerikanen ‘het nieuwe Napa’ genoemd – rijft de helft van Chili’s prijzen binnen op het vlak van kwaliteitswijn. Dat is niet alleen dankzij de uitstekende bodem en het microklimaat van de regio, maar ook door een zeer verfijnde, bijna wetenschappelijke aanpak om alleen het beste uit de druiven te halen. De vallei ligt op zo’n 130 km ten zuidwesten van Santiago en is zo’n 120 km lang en 35 km breed. Het klimaat is zacht en mediterraan, de lucht is uitzonderlijk zuiver en het gebied geniet uitzonderlijk veel zonneschijn. Er is weinig vochtigheid en vorst is onbestaande. Al deze factoren samen creëren het perfecte recept voor uitstekende wijnen. Tegenwoordig wordt zowat 20 000 hectare van de vallei ingenomen door wijngaarden. De meest voorkomende cepages zijn Cabernet Sauvignon, Merlot, Carbernet Franc, Carmenère, Malbec en Syrah, en in mindere mate ook Chardonnay, Sémillon en Sauvignon Blanc.
Overnachting in het hotel Santa Cruz Plaza.

DAG 12 Colchagua Valley

Ontbijt in het hotel. In de voormiddag, vervolg van de vrije kennismaking met de wijnroute van de Colchagua-vallei, bijvoorbeeld met een bezoek aan het wijnhuis Bisquertt.
Al 100 jaar geleden stond Bisquertt bekend als een familie van boeren en wijnbouwers. De huidige eigenaar, Don Osvaldo Bisquertt, legde zich in 1975 volledig toe op de wijnbouw. Naast de oude wijnranken van het einde van de 19de eeuw, plantte hij Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenère, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Malbec, Shiraz, Gewürztraminer en Viognier. Nu heeft Bisquertt 800 hectare productieve ranken. Tegenwoordig beschikt de boerderij over de meest gesofisticeerde technologie voor temperatuurcontrole en fermentatie in inox-tanks met een inhoud van 15 miljoen liter. De veroudering gebeurt in 1500 vaten in Franse en Amerikaanse eik. De wijnen van Bisquertt worden verdeeld in 30 verschillende landen.
Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar huis.

Onze specialisten beantwoorden graag al uw vragen. Stuur hen gerust een mailtje


Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team
Bekijk ons volledige team

Interesse in deze trip?

Neem gerust contact op. Samen werken we een passend voorstel voor u uit.

Contacteer ons

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!