Reisverslag

Out of Africa: Kenia

Bezocht door: Delphine

Brussels – Nairobi, direct flight. Ik sla mijn boek even dicht en kijk dromerig uit het raam. Out of Africa, de memoires van de Deense schrijfster Karen Blixen, over haar leven in Kenia, roepen bij mij spontaan beelden op van de gelijknamige romantische filmbewerking met Robert Redford en Meryl Streep. Een vriend gaf me het boek samen met de filmmuziek cadeau bij mijn vertrek. Laat je meevoeren, fluisterde hij me toe.

En dat is exactly where we are als we in ons hotel-voor-één-nacht in de buurt van Nairobi genieten van afternoon tea: een klein, charmant oud-koloniaal Engels landhuis gelegen in een private garden van  5 hectaren. Het enige wat verraadt dat we niet in the English countryside zijn, is de natuur en de Rotschild giraffen, herkenbaar aan hun witte “sokken”, die hier rondlopen. ’s Morgens bij het ontbijt steken ze hun lange nekken door de ramen van het landhuis in de hoop iets lekkers te krijgen van de gasten. Kinderen beleven hier de tijd van hun leven.  Er staat een stralende zon en vanop het terras zien we in de verte Mount Kilimanjaro, de majestueuze, hoogste berg van het Afrikaanse continent.

Flying over Africa. Niets is me meer bijgebleven van de film dan de scène waarin de twee verliefde hoofdrolspelers over de eindeloze landschappen vliegen. De beelden die ik vanuit de Cessna zie, zijn al even adembenemend: The Great Rift Valley, Masai Mara National Park, de kronkelende Mara Rivier, de duizenden flamingo’s, …   Beelden out of a land of beauty, mystery, and majesty… out of Africa . A-dem-be-ne-mend! 

“You know you are truly alive when you are living among lions”.  Karen kon het gevoel niet beter samenvatten. Tijdens de gamedrives leveren we ons over aan de ongerepte natuur en haar ontembare schoonheid. We picknicken aan de oevers van de Mara rivier van waaruit nijlpaarden ons breed gapend aankijken. Of zijn het de grazende impala’s en zebra’s op de oever die hun aandacht trekken? Veel toeristen komen naar Afrika om de Big Five te zien maar onze lokale partners tonen ons zoveel meer. We rijden door de Masai Mara tot aan de grens met Tanzania waar de Mara overgaat in de Serengeti.  Serengeti betekent “eindeloze vlakte “ en de uitgestrekte, desolate landschappen slaan ons inderdaad met verstomming. We hebben al enkele uren geen spoor meer gezien van menselijke aanwezigheid. Het is moeilijk te geloven dat hier de wieg van de mensheid ligt. Archeologen vonden hier voetsporen en gebruiksvoorwerpen van meer dan een miljoen jaar oud. Het maakt dit overweldigende gevoel alleen maar sterker.

Na de gamedrives genieten we van de prachtige safari camps om de nacht door te brengen. De kamers zijn doordacht ingericht met oog voor de kleinste details, om steeds dat uniek Afrika gevoel te creëren.  De publieke ruimtes worden evengoed gezellig gemaakt met zicht op een kampvuur ’s avonds. Het personeel maakt graag een hartelijke babbel waarin ze willen weten hoe onze dag was, en wat we allemaal gezien hebben tijdens onze gamedrive. Ook wat we op ons bord krijgen is telkens weer een feest want alle groenten worden gekweekt ter plaatse, in eigen tuin.  Het is een waar plezier na een dag in het park, om hier ’s avonds terug te komen en alle vriendelijke gezichten terug te vinden.

“I’m better at hello” Het valt me moeilijk om afscheid te nemen van de lachende gezichten die me al die overweldigende schoonheid hebben laten ontdekken, ook al heb ik nog een paar heerlijke dagen op het strand in Mombasa in het vooruitzicht om mijn reis af te sluiten. Eén van de gidsen leest mijn gevoelens: ah miss, you have caught the rhythm of Africa, I can see it in your eyes .

Zelf zin om Kenia te ontdekken? Maak een afspraak en wij zorgen voor een onvergetelijke reis!

Accomodations  :
- Giraffe Manor Nairobi
- The Mara Bushtops
- Olonana Camp
- Karen Blixen Camp
- &Beyond Kichwa Tembo Tented Camp
- &Beyond Bateleur Camp
- Funzi Keys Resort

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!