Reisverslag

Monumentaal Washington

Bezocht door: Peter

Washington D.C., District of Columbia, de staat die geen staat mocht zijn maar het statuut van een federaal district kreeg. Hoofdstad van de Verenigde Staten van Amerika en daarmee het politieke zenuwcentrum van dit land maar misschien ook wel van de hele wereld. 

Een bezoek aan Washington D.C. is als het lezen van een boek over Amerika, met een belangrijk hoofdstuk over de geschiedenis en hedendaagse politiek uiteraard, maar ook over vele andere facetten van deze wereldmacht: kunst en cultuur, wetenschappen en onderwijs, de ethnische mix en de culinaire invloeden die migranten van over de hele wereld meebrachten, … Het is een intrigerend boek dat je van begin tot eind kan lezen, of waar je hoofdstukken kan uitlichten, naargelang de tijd die je hebt of je persoonlijke voorkeuren.
Bij World of Travel hebben we dit prachtige verhaal uiteraard gelezen en herlezen en dankzij goeie contacten met enkele echte Washingtonians houden we het constant up-to-date.
We trokken er heen voor een incentive reis and guess what: we even got to see the President!

Wereldstad op mensenmaat
Ondanks zijn belang is Washington een stad op mensenmaat: de enige Amerikaanse stad zonder hoogbouw, een stad met veel groen, mooie historische gebouwen en aangename woonwijken. Een stad ook waarin je je als toerist veilig en makkelijk te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer kan verplaatsen.

Het moeilijkste aan een trip naar Washington is…kiezen. Uiteraard zet je (bijna) alle must-do’s op je programma: the Lincoln Memorial, the Washington Monument, the White House, … En uiteraard maak je je selectie uit de vele musea die deze stad rijk is… Maar, laat je ook betoveren op een andere manier en dompel je onder in het Washington van de echte Washingtonians:
Snuif de geuren op van de verse producten in Eastern Market waar locals hun inkopen doen, proef er de knapperige Old Bay-spike crab cake in the Market Lunch, of ga – in geval van grote honger – voor een bison burger with a local beer. Op zondag is er een gezellige vlooienmarkt. Ga flaneren in Georgetown, met zijn Victoriaanse huizen, mooie boetieks en uitnodigende terrasjes, of ga fietsen of joggen langs het oude C&O kanaaltje. Go Food Truckin’ ! Schuif samen aan met het legertje ambtenaren dat overdag de federale gebouwen bezet en rond lunchtijd de vele food trucks rond Farragut Square “leeg”-eet. Of neem de metro naar de U Street Corridor, ooit het zwarte broadway, en eet in Ben’s Chili Bowl, één van de meest legendarische hotdogrestaurants van de V.S.. Bill Cosby is er vaste klant en ook Obama en Sarkozy kwamen er al lunchen. De Half-Smoked met uitjes, mosterd en chili is dé specialiteit. Of sip aan een cocktail in the rooftop bar van het W Hotel met uitzicht op het Witte Huis...
Met al dit en nog veel meer verrijken wij bij World of Travel het verhaal dat we vertellen over Washington D.C.. Omdat we vinden dat reizen zoveel meer moet zijn dan wat je vindt in brochures en reisgidsen.

Zin om de hoofdstad van de V.S. te ontdekken?
Maak gerust een afspraak met Peter en kom even langs op World of Travel. Het is een verhaal dat we graag met u delen.