Reisverslag

La Réunion

Bezocht door: Patrick

Réunion verrast je al als je vanuit de luchthaven de tropische, warme lucht in wandelt. Op 10 uur vliegen van Parijs wordt je begroet met een “bonjour” en rijden auto’s met Franse nummerplaten rond. Dit is departement 974.  Maar laat je niet misleiden want dit stukje Frankrijk op 10000km van de Lichtstad is overgoten met een heerlijke Creoolse saus, gemaakt met exotische ingrediënten uit India, Afrika, Maleisië en China.

Vulkanische activiteit deed het eiland zo’n 500.000 jaar geleden uit de Indische Oceaan oprijzen en liet het sedertdien ook verder groeien. Vandaag is het zo’n 2500km² groot en bevat het één van de actiefste vulkanen van onze planeet, le Piton de la Fournaise. La Réunion is een mini-Hawaï, met een overweldigende geografische diversiteit en contrasten: prachtig witte stranden, hoge bergtoppen, lavavlaktes als maanlandschappen die grenzen aan oude wouden met een uitzonderlijk rijke flora, … Réunion heeft het allemaal te bieden. De oceaan die haar omringt zit vol van leven. De koraalriffen zijn een paradijs voor duikers en snorkelaars en de golven sterk en hoog genoeg voor surfers. Wie de ene dag de 3070m hoge top van de Piton des Neiges bedwingt, kan de volgende dag onder een palmboom op het strand uitrusten en genieten van een cocktail met lokale rum.

Maar Réunion is meer dan alleen maar natuur. Cultureel biedt het de mooie Creoolse huizen en kleurrijke religieuze gebouwen en festivals. Foodies mogen zich dan weer verwachten aan een heerlijke en gevarieerde culinaire ervaring. De smeltkroes van culturen en de contrasten in het landschap zorgen ervoor dat je op dit eiland een hele wereld ontdekt. World of Travel reisde voor u naar deze parel in de Indische Oceaan en koos voor een programma waarvoor het aanbod van La Réunion bij de top van de wereld behoort: buitensport en adrenaline. Het aanbod is er zo groot en gevarieerd dat je wel verplicht bent een keuze te maken of… een extra lange reis te plannen uiteraard.

Van 3070 tot -30m, of van keerkringvogels tot papegaaivissen
La Réunion is een paradijs voor de actieve reiziger, op het land, in de zee en in de lucht. Heel verscheiden maar alles toch heel dicht bij elkaar waardoor je geen tijd verliest met verre verplaatsingen: in het badplaatsje Saint-Leu stegen we op voor een helitocht over het eiland, een parapente duovlucht met landing op het strand en gingen we, na een lichte lunch onder de palmbomen, in de namiddag in de baai duiken boven prachtige koraalriffen en tussen de vele kleurrijke vissen in het water van de Indische Oceaan.
Voor de speleologie in de lavagrotten en onze beklimming van de vulkaan verlieten we de platgetreden paden dankzij één van de lokale specialisten / partners van World of Travel op Réunion. Net als voor het downhill quadbiken, een soort van 4x4 MTB, in het natuurpark Les Makes werken wij samen met hen een formule uit die niet alleen perfect aansluit bij de wensen van de klanten maar ook dat extraatje meer biedt dat van een reis een authentieke en unieke ervaring maakt. Het sportieve deel van de reis eindigden we letterlijk met een hoogtepunt: de beklimming van de Piton des Neiges, de hoogste berg van La Réunion en daarmee van de hele Indische Oceaan.

Naast al die actie was er echter ook tijd voor hele andere dingen: een wandeling door Hell-bourg met zijn mooie Creoolse architectuur, cari poulet in een authentiek Creools restaurantje tussen de lokale bevolking, un planteur op het strand van de Saint-Alexis, het hotel waar we verbleven, kuieren op de avondmarkt vol geuren en kleuren, genieten van live muziek in een strandbar terwijl je een praatje maakt met de locals... En dit alles in één week. Zo intens is Réunion.

Ook zin om Réunion te ontdekken? Maak een afspraak met Patrick of Peter en kom even langs op World of Travel. We vertellen je er graag alles over.