Reisverslag

Koh Samui - Parel in Thailand

Bezocht door: Patrick

‘Een geluksvogel ben ik. Ik vond de job van mijn leven en ben je weg natuurlijk!’  Toch regelmatig eens als je in de mooiste sector ter wereld werkt : reizen, vakantietijd, cultuur en zon, dat zet iedereen aan het dromen. En ditmaal was de droombestemming Koh Samui in Thailand.
Eind februari vloog ik via Doha met Qatar Airways naar Thailand en moest beamen dat het Skytrax 5 sterrenlabel hier echt wel op zijn plaats is. Perfecte service tot in de details, met het enige minpunt  een overstap halverwege de reis waardoor een lange nachtrust uitgesloten is.

Maar dan het eiland Samui zelf : een korte binnenlandse vlucht brengt je vanuit Bangkok naar de Golf van Thailand, waar het heerlijk vertoeven is van maart tot oktober. De meeste regen valt hier immers tijdens onze winterperiode in tegenstelling tot Phuket. Samui is het derde grootste eiland van Thailand en biedt een aparte, meer exclusieve feel dan andere thaise eilanden.  Al bij aankomst op het sympathieke luchthaventje wordt je met een soort pretpark treintje afgehaald.
Een uur nadien wordt het nieuwe Conrad Resort mijn thuis en uitvalsbasis voor de komende dagen. 15 hotelvisits staan op het programma : van de exclusieve Four Seasons en de Banyan Tree Resorts, over de designhotels als het W Retreat en The Library, het gloednieuwe Vana Belle  tot het intieme Zazen Boutique Hotel, alle hotels werden kritisch ‘gewikt en gewogen’. Het valt op hoe het eiland  zich echt profileert als een Honeymoon bestemming.  Zon, rust, culinair genieten, wellness & spa zijn hier de codewoorden. Dit in tegenstelling tot het nabijgelegen Koh Pangah, waar iedere maand de beroemde ‘full moon parties’ plaatsvinden.  Niet ver van Koh Samui ligt het duikeiland Koh Tao waar een absolute laidback atmosfeer heerst. Wil je het eiland af maar blijf je liever boven water, dan is een bezoek aan het Anthong Marine Park een niet te missen excursie, waar je kan kayakken tussen de  ontelbare kleine kalksteeneilanden in een spectaculair stuk natuur.
Samui kritisch bekeken en goed bevonden.

- Patrick Devos

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!