Reisverslag

Kleurrijk Madagaskar

Bezocht door: Peter

Manao ahoana, salama, akore, mbola tsara, bonjour,…

Alleen al de verschillende manieren om « goeiedag » te zeggen weerspiegelen de diversiteit van dit schitterende eiland in de Indische Oceaan. Er zijn plekken op deze wereld die zo speciaal zijn dat het wel lijkt of ze op een andere planeet liggen. Madagascar is er zo één. Het eeuwenlange isolement en de bijzondere etnische mix hebben dit eiland tot een unicum gemaakt in het Afrikaanse continent.
Onze reis werd er dan ook één van ontdekking en avontuur. Van ontdekking omdat dit vierde grootste eiland ter wereld – zo groot als Frankrijk en Zwitserland samen – een uitzonderlijke geografische en etnische verscheidenheid heeft met een al even unieke fauna en flora. 

En van avontuur, want ons programma bracht ons ver weg van het weinige asfalt en de bevolkte steden. We verplaatsten ons per 4x4 over rode zandpistes, met een klein vliegtuigje over messcherpe kalksteenformaties, met pirogues tussen de bomen in een mangrove of om een klein eiland te bereiken en er een vis te roosteren op het verlaten strand, en zelfs met een pousse-pousse, de Malagassiche versie van een riksja… Meer dan 1500km van noord naar zuid, een tocht van verwondering naar verwondering, van onvergetelijke herinneringen naar onuitwisbare ervaringen.

Madagascar is een land dat je betovert op zoveel manieren dat mijn verhaal een dik boek lang zou moeten zijn. Het land “betovert” je zoals ook een ombiasy dat kan - de tovenaar-genezer van het dorp en de link met de “andere” wereld. Het dringt door je kleren en je huid en zet zich vast tot in de kleinste cel van je lichaam. Stil wachtend, op soms maar een heel klein iets zoals de geur van een houtvuur, een mooie zomernacht of warme wind op je gezicht om weer op te duiken en je geest weer mee te voeren naar die unieke plek op onze aarde.
 

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!