Reisverslag

Israël, de bestemming stond al lang op mijn verlanglijstje…

Bezocht door: Kathleen

Ik begin mijn bezoek met Tel Aviv.  Een levendige,  trendy stad met een jachthaven waar het bruisende uitgangsleven zich afspeelt, de lange wandelpromenade met een mooi zandstrand, de pleintjes, lanen, … en natuurlijk het oude historische centrum, Jaffa. Een eerste kennismaking met de stad is ideaal per fiets. Trendy hotels in het centrum of luxe hotels aan de wandelpromenade met zicht op zee. Er is voor elk wat wils.

Op zo’n uurtje rijden van Tel Aviv kom je in een heel andere leefwereld : Jerusalem. Van op de Olijfberg of de Scopus berg krijg je een eerste overzicht over de stadmet zijn vele kerken, syngagoges, moskeeën, … een smeltkroes van geloof. Ik begin mijn ontdekkingstocht op het plein aan de Klaagmuur. Je wordt er helemaal stil van hoe mannen en vrouwen, elk aan hun kant, hun gebeden opzeggen.
Nadien duik ik direct de Arabische wijk in en bewandel een deel van de kruisweg, “Via Dolorosa” die door de Arabische wijk loopt.

De Kerk van het Heilige Graf is het eindpunt van de kruisweg. Elke godsdienst heeft hier zijn eigen kapel. Ook al ben je niet gelovig, toch doet deze plek iets met de mens. We lopen verder door de Christelijke wijk en komen zo in de Joodse wijk. De mannen en vrouwen in hun winkeltjes en kraampjes begroeten de toeristen heel hartelijk ! Via de indrukwekkende Jaffa poort verlaat ik deze fascinerende stad.
De eerste kennismaking met Israel is mij zeer goed bevallen en deze ervaring blijft me zeker bij.

- Kathleen Ampen

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!