Reisverslag

Club Med Valmorel: een top ski resort voor de ganse familie

Bezocht door: Delphine

Eind december is dan zover: ‘oudejaar op de skipistes ! Ditmaal ruilden we de luchthaven in voor een vertrek per TGV vanuit Lille en gelukkig maar als ik hoor van de enorme files naar de skigebieden. De volledige familie jong en oud vertrekt naar het skidorp ‘Valmorel’ – hét nieuwste paradepaardje van Club Med – gelegen op een schitterende locatie, op 1460 meter hoogte, met uitzicht op de Mont Blanc.

Bij aankomst in het station van Moutiers Salins worden we door een chauffeur van het hotel opgehaald en  20 minuutjes later komen we reeds aan in de Club. Zodra ik het gebouw binnenwandel merk ik de warme, gezellige sfeer op die hier hangt! De befaamde architect Pierre Diener gebruikte edele materialen zoals hout, steen en leisteen in het interieur. Onze kamers zijn zeer praktisch ingericht met zicht op de hoofdpiste en telkens met een rappel van de typische Savoyard stijl van ‘Le Grand Domaine’, de streek waar we ons bevinden.

In het Clubdorp zijn er 4 restaurants genaamd naar de 4 seizoenen: Automne/Hiver/Printemps/Ete, telkens in zeer gevarieerde buffetstijl. Het eten dat je hier krijgt voorgeschoteld is in één woord delicieus en werkelijk voor ieder wat wils! Een andere mogelijkheid is restaurant ‘La Laiterie’ (enkel met reservatie), waar je kan proeven van een lekkere kaasfondue of vlees die je zelf grilt op een steengrill op uw tafel.

De Club Med Spa by Carita heeft een totale oppervlakte van 600 m² en biedt een groot gamma arrangementen aan. U vindt hier tevens een kapsalon, hammam, zwembad en buiten jacuzzi met zicht op de skipiste. In deze Club hebt u de keuze tussen een 4 of 5 Trident accommodatie, of een luxe privéchalet met terras/balkon met ofwel 2, 3 of 4 slaapkamers.

De skilessen voor de kinderen zijn ’s morgens en ’s namiddags inbegrepen in de prijs alsook de skipassen van zowel de ouders als de kinderen. Enkel het verhuur van het skimateriaal wordt ter plaatse nog geregeld. Daarna kunnen ze bij de teen/mini of babyclub terecht, een waar vakantiegevoel dus, ook voor de ouders en dit maakt écht wel het verschil.

Maar het is vooral de sfeer van de Club Med die uniek en uiterst kindvriendelijk is, het personeel en de G.O.’s zijn uiterst behulpzaam en proberen het iedereen naar hun zin te maken. Elke dag wordt er aan de piste of binnen een aperitief geserveerd met DJ. ‘s Avonds wordt er steeds ook een spektakel voorzien voor jong en oud en eigenlijk hoeft je het  Clubdorp de ganse week niet uit. Club Med Valmorel zorgde voor een geslaagde vakantie, het was echt genieten en zeker nog voor herhaling vatbaar!

Contacteer Delphine op 056/243884 of via delphine.dewitte@worldoftravel.be voor alle praktische info. Zij verbleef er eind december 2014

TERUG NAAR REISVERSLAGEN

Fotoboek

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!