Reisverslag

Abu Dhabi & Oman: verrassend veelzijdig

Bezocht door: Nancy

Abu Dhabi is zonder twijfel een populaire toeristenbestemming in opkomst! Dankzij de olie-inkomsten heeft men van Abu Dhabi een welvarende stad en tevens het rijkste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten kunnen maken. De groeispurt die Abu Dhabi nu ondergaat moet de stad een nieuw imago geven en ervoor zorgen dat buitenlandse toeristen de weg naar Abu Dhabi weten te vinden. Alleen al door over straat te lopen merk je dat Abu Dhabi een ander emiraat is dan bijvoorbeeld Dubai. Het is wat ingetogener wat gebouwen betreft, het voelt vrijer en er is veel meer groen door oa de vele gezellige parkjes.

Voor autoliefhebbers is een bezoek aan Yas Island een absolute must. Hier vind je het Yas Marina Circuit waar eens per jaar de Grand Prix van Abu Dhabi wordt gereden. Je kan hier altijd toekijken hoe coureurs hun raceauto’s over de mooie aangelegde racebaan manoeuvreren. Auto- en pretparkliefhebbers kunnen terecht in Ferrari World op Yas Island. Dit op het automerk Ferrari gebaseerde themapark biedt allerlei attracties die te maken hebben met de sportauto's van het luxe Italiaanse automerk. Ook vind je hier moderne en historische Ferrari's die je kunt bewonderen.

Abu Dhabi is een place to be voor de golfliefhebbers. Je vindt hier meerdere golfbanen waarvan de Abu Dhabi Golf met 2 x 18 holes de bekendste is. De Sheikh Zayed Moskee is de grootste moskee van de Verenigde Arabische Emiraten. Een bezoekje stelt zeker niet teleur, het gebouw is geweldig met veel marmer en met parelmoer ingelegde zuilen, prachtige kroonluchters en mooie verlichting. Dit is typisch zo’n voorbeeld waarbij foto’s meer vertellen dan woorden. In het noordwesten van Abu Dhabi vind je Corniche Road, een belangrijke verkeersader van de stad. Langs Corniche Road ligt een gerenoveerde wandelboulevard, die langs de kust en stranden loopt. Overdag en ‘s avonds komen locals en buitenstaanders hier om te wandelen, het is een populaire ontmoetingsplaats. Aan het zuidwestelijke punt van Corniche Road ligt het indrukwekkende Emirates Palace Hotel, een luxe vijfsterrenhotel dat zichzelf de niet-bestaande classificatie van 7-sterren toegekend heeft.

Het zeer verrassende Sultanaat Oman is gelegen aan de zuidoostkust van het Arabische schiereiland en houdt zich vast aan zijn traditionele cultuur en dat maakt het land juist zo boeiend! De authenticiteit, de pure schoonheid van de ongerepte natuur en de Omani’s, de machtige bergketens, de betoverende wadi’s met de uitnodigende waterpoelen, de excursie met de dhow, het slapen onder de sterrenhemel in het rode zand van de Wahiba woestjjn en op de Jebel Sjams, het ongeschonden Musandam, het (ver)dwalen in eeuwenoude souks en de vele ingenieuze forten, het stadje Nizwa met z’n vee- en wapenmarkt waar koeien en geiten onder luid geloei en geblaat van eigenaar wisselen en waar de tijd is blijven stilstaan, het zien van broedende schildpadden op Turtle Bay, de vele geuren en de kleuren, … Dit alles - en meer - heeft een onvergetelijke indruk op mij gemaakt. Een rondreis in het prachtige Oman is zeker de moeite, een aanrader van formaat !!!