Nieuwsbericht

Om mee rekening te houden bij reizen naar het buitenland ..

Reist u naar Frankrijk, dan is er sinds deze zomer het ecovignet. 
Spoort u dan weer naar het buitenland of trekt u per vliegtuig naar de VS, zijn er nieuwe of extra veiligheidsmaatregelen om mee rekening te houden.
Maar mobiel surfen in Europa, dat is sinds kort dan weer eenvoudiger en goedkoper geworden!
Alle grote veranderingen en praktische tips om deze zomer mee rekening te houden onderweg naar het buitenland zetten we even op een rijtje!

 

Reizen naar de VS?
De Amerikaanse regering heeft verscherpte controles van elektronische apparaten in handbagage op luchthavens aangekondigd. Alle elektronica groter dan een smartphone zal zonder uitzondering worden gecontroleerd.
Meer weten?


Hogesnelheidstreinen vanaf Brussel, Antwerpen of Luik
Reist u vanaf Brussel-Zuid, Antwerpen-Centraal of Luik-Guillemins per hogesnelheidstrein (Thalys, TGV of ICE), dan kunt u zich sinds begin juli verwachten aan een veiligheidscontrole. Weet wel dat deze controles niet permanent zijn en niet systematisch, ze worden telkens uitgevoerd door veiligheidspersoneel.
Reken dus voldoende tijd om u naar het perron te begeven.
Voor meer info verwijzen we naar de website van de NMBS.


Mobiel surfen in het buitenland
Roamingkosten (kosten voor gebruik mobiele gegevens in het buitenland) konden vaak hoog oplopen. Zeker voor wie de mobiele gegevens vergat af te zetten op reis.
Daar is recent verandering in gekomen: een mail sturen of snel wat info opzoeken online in een land van de Europese Unie zal u niet meer kosten dan in België.
Meer weten?
 

Ecovignet Frankrijk
Reist u deze zomer met de wagen, motor of bus naar Frankrijk dan hebt u in verschillende steden zoals Parijs, Lyon en Grenoble een Ecovignet nodig (Crit’Air). Vanaf september komen daar o.a. ook Rijsel, Straatsburg, Bordeaux en Montpellier bij.

  • Wat?
    De milieuzones in Frankrijk zijn ingedeeld in twee soorten zones. De zone waarin verkeersbeperking heerst (zones à Circulation – ZCR) zijn vaste milieuzones die permanent gelden; daarnaast heeft Frankrijk ook luchtkwaliteitzones: Zones de protection de l’air of kortweg ZPA. Deze zones zijn niet permanent en worden pas vastgelegd in geval van een luchtvervuilingspiek. Verkeersbeperkingen worden per departement vastgelegd en uiterlijk een dag ervoor of laat in de middag door de prefectuur van het departement aangekondigd. Het rijverbod voor bepaalde kleurenvignetten geldt dan in de gehele zone. De verkeersperkingzones (ZCR) worden aangeduid met een verkeersbord aan het begin van de zone. Onder elke ZRC-bord hangt een onderbord met meer info over welke wagens de zone al dan niet mogen binnen rijden.
  • Parijs?
    De milieuzone in Parijs geldt voor de hele Franse hoofdstad, het gehele gebied binnen de ringweg "Boulevard Périphérique". De ZRC-zone geldt niet voor het Bois de Boulogne en het Bois de Vincenne.
  • Aankoop?
    Een Crit’Air vignet kan u enkel online met een creditcard aankopen en kost 4,80 euro. Denk er trouwens tijdig aan om deze te bestellen want levering kan tot 10 dagen duren.
Terug naar nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!