Nieuwsbericht

To do: Tenerife Walking festival (eind mei 2017)

Tenerife (en bij uitbreiding de Canarische Eilanden) is een, voor Belgen, geliefde vakantiebestemming. Met een gemiddelde year-round temperatuur van rond de 23°C, is het er ook in onze Belgische winter heerlijk toeven. We hoeven Tenerife dus zeker niet nog meer te gaan promoten als zon-, zee- en strandbestemming. Wat minder gekend is onder de vakantiegangers is dat Tenerife ook de ideale bestemming is voor een alternatieve wandelreis, niet ver van huis. Heerlijk toch om het hele jaar door te kunnen wandelen onder een deugddoend zonnetje?

Om in de sfeer te komen en Tenerife in de kijker te zetten, organiseert het Canarische eiland een grootschalig wandelfestival. Het Tenerife Walking Festival vindt dit jaar plaats van 23 tot 27 mei 2017. Dit event is open voor elke wandelaar, met of zonder veel stappen op de teller. Het is een fijne manier om de verschillende hikings op het eiland te leren kennen en in contact te komen met wandelaars van over de hele wereld.

Tenerife heeft niet alleen zijn klimaat als pluspunt voor de wandelaars, ook de diversiteit van het landschap is dat. De ca. 20 hikes op het eiland kunnen worden opgedeeld in 3 genres die die diversiteit benadrukken.

  • forest hikes:      
    Wat dacht u van wandelen door een dik, dichtbebost woud? Ontdek er het fenomeen van de 'horizontale regen'.
  • volcanic hikes:  
    Tenerife heeft een vulkanische achtergrond, al dateert de laatste uitbarsting al van 1909. Het hierdoor gecreëerde landschap (ondermeer in Teida National Park) doet daarom ook eerder denken aan het maanlandschap.
  • coastal hikes:   
    Op een eiland spreekt het voor zich: hier kan u wandelen langs heerlijke kustroutes. Ze brengen u steeds weer een nieuw zicht op zee en de overige eilanden, al dan niet vergezeld van een heerlijke zonsondergang boven het rimpelende oppervlak.


Tussen al dat wandelen door, kan u verblijven in een authentieke, lokale 'casa rural'.

Interesse? We helpen u graag verder met de organisatie van uw reis richting Tenerife. Al dan niet voor het wandelfestival.  

Terug naar nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!