Nieuwsbericht

Canada viert feest! Met u erbij?!

In 2017 viert Canada zijn 150e verjaardag. En die gelegenheid laten de Canadezen niet zomaar aan zich voorbij gaan ... Het land grijpt in 2017 de kans om zijn toeristische trekpleisters, fauna en flora en bekende inwoners eens goed in de kijker te zetten.

Canada als reisbestemming

Canada heeft voor elk wat wils of u nu voor de hippe steden aan de oostkust gaat, voor de ruige natuur van de Rockies kiest of het ongerepte Canada daar tussenin verkent.

In Calgary viert men elk jaar de Stampede, een immens rodeofestival. In 2017 nog grootser dan anders! Vandaaruit trekt u noordwaarts over de fotogenieke Icefields Parkway  naar Jasper of naar de oevers van Lake Louise. Mis zeker ook niet Banff NP, dat door National Geographic werd gekozen tot één van de must see-bestemmingen in 2017.
Trekt u verder westwaarts, dan komt u in laid-back Vancouver, een stad die meer als dorp aanvoelt en kan pronken met een fantastische ligging aan zee en berg. Het is ook de ideale uitvalsbasis om de besneeuwde bergen in te trekken of de oversteek te wagen naar Vancouver Island met het Brits aandoende Victoria, de ruige kusten van Tofino en een niet te versmaden bear-en whalewatch op het menu.

Aan de oostkust van Canada volgen de steden elkaar in sneltempo op: gezellig en intiem Québec; het kunstige, jazzy (en grotendeels ondergrondse) Montréal; het imposante Toronto en de onbekende van het viertal Ottawa.
 

Canada aan de feestdis

Trouwens: Canada zet dit jaar het hele jaar lang gratis de deuren open van zijn nationale parken en sites, 46 zijn het er in totaal. En er is meer: het hele jaar lang zijn er documentaires, kinderprogramma's, entertainment, radio, virtual reality, ... en zelfs een nieuw geslagen nationale munt om deze mijlpaal te vieren. Zeker op de jaarlijkse Canada Day in juli is het alle hens aan dek. Allemaal extra redenen om de grote oversteek te wagen ...

Zin in een Canada-avontuur? We helpen u graag verder. Op onze website vindt u alvast een voorsmaakje, voor een reis op maat kan u terecht op ons kantoor.

Terug naar nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!