Frans Polynesië

Frans Polynesië is een fascinerend wonderland dat beter bekend is onder de naam van zijn belangrijkste eiland, Tahiti.

Frans-Polynesië bestaat uit vijf belangrijke eilandengroepen van vulkanische oorsprong en koraalatol: de Society Islands, de Tuamotu Islands, de Marquesas, de Australes en het Gambierarchipel. Alle vijf staan ze synoniem voor riffen, eilanden en opaalkleurige waterlagunes. Daar kunt u uzelf schaamteloos chic en verleidelijk gedragen. Het is een plaats waar de rijke en beroemde mensen komen en waar fantasieën gerealiseerd worden tijdens een huwelijksreis. Het is het toppunt van de Stille Oceaan, een ware droom. Deze ‘tuin van Eden’ is zo verdomd mooi dat het moeilijk is te geloven dat het echt bestaat.

Frans Polynesië is meer dan alleen een sexy huwelijksreisbestemming. Avonturen zijn er in ieder geval in overvloed. De eilanden zijn verspreid over een gebied zo groot als Europa.

 • Tahiti behoort tot de Society Islands en is een van de bekendste plekken van de archipel. Geniet van de prachtige onderwaterwereld door te snorkelen of te duiken en geniet gewoon op het strand van de heerlijke zon. Hoewel Frans-Polynesië weinig cultureel te bieden heeft valt een bezoek aan Papeete zeker niet uit te sluiten.
 • Moorea, op 19km van Tahiti, is simpelweg relaxen! Hier zijn palmbomen, paradijsstranden, ananasvelden, watervallen, heilige bergen en charmante Polynesische dorpjes. U kunt er surfen, snorkelen en scubaduiken in het koraalrif, met de quad rijden, paardrijden, .... Op het eiland is een uitgebreid padennetwerk om te wandleen: absoluut de moeite is de Rotui-berg vanwaar u 900m hoog uitkijkt over de omgeving. De watervallen van Afareaitu liggen vlakbij. 
 • Reis naar de Australeilanden, een plek dat sinds eeuwen zo afgelegen is dat u er alles zonder blikken of blozen kan doen.
 • Het Gambierarchipel is een must voor wannabe National Geographic ontdekkingsreizigers.
 • De minder stoere toeristen kunnen genieten van luxe verwennerij op Bora Bora. U vindt er de meest verbazingwekkende uitzichten en de ouderwetse Franse gastvrijheid. Dit eiland heeft, we vallen in herhaling, witte zandstranden en kristalhelder water, tropische valleien en torenhoge vulkanen. Perfect om te snorkelen en te genieten op het strand. Op Bora Bora zijn tal van luxeresorts en -hotels. Vergeet zeker niet een wandeling te maken naar de bergtoppen Pahia en Otemanu, twee uitgedoofde vulkanen. 

De waarheid is, of u nu stiekem heb gedroomd om ooit kokosnoten met de blote handen te openen, een Robinson Crusoe scenario na te spelen of als een held in in een Hollywood-film paraderen, Frans-Polynesië laat als uw wildste dromen uitkomen.

 • De hoofdstad van Frans Polynesië is Papeete
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 21u onderweg
 • De ideale periode om naar Frans Polynesië te reizen is tussen mei en oktober
 • Een bezoekje waard:
  Moorea
  Papeete
  Bora Bora
  Tahiti
  Rangiroa