Fiji

Een archipel van honderden vulkaan-en koraaleilanden, prachtige stranden, oude verblijfplaatsen van de Lapita-cultuur, koraalriffen, heerlijke keuken, ... Wat een intro ... En niet eens lang moeten naar woorden zoeken daarvoor! Fiji ligt in de Zuidelijke Grote oceaan, hoort onder de eilandengroep Melanesië en ligt officieel in Oceanië.

Mis zeker niet Sonaisali Island; hier kunt u kayakken, jetskiën en lekker zonnen. De hoofdstad Suva herbergt het Fuji Museum met tal van archeologische schatten. Ondermeer het roer van de 'HMAV Bounty' ligt hier; de Bounty is een mythisch schip dat teloorging aan muiterij onder leiding van Christian Fletcher. Net buiten de stad kan u naar het Colo-i-Suva Forest Park, een regenwoud met een enorme vogelpracht. 'The Garden of the Sleeping Giant' huisvest een indrukwekkende collectie orchiedeeën, zo'n 2000 soorten. De Sabeto Hot Springs en Mud Pool zorgen voor de ontspanning na uw 'citytrip'. 

Een reis op Sonaisali wordt vaak gecombineerd met één van de Mamanuca-eilanden, een streng van twintig smaragdgroene juwelen. Sommigen kan u met een dagtocht bewonderen, sommige van de onbewoonde eilanden kan u voor een dagje 'afhuren'.Mana Island is een ideale verblijfplaats om te surfen, hengelen, snorkelen en duiken. 

Absolute blikvanger op Fiji is de 'Sri Siva Subramaniya', de grootste hindoeïstische tempel op het zuidelijke halfrond. De god van de regen, Murugan, wordt hier centraal gesteld; de Dravische architectuur heeft felgekleurde fresco's. 

  • De hoofdstad van Fiji is Suva
  • De ideale reisperiode voor Fiji is van april tot oktober (minder vochtig, minder neerslag).

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!