Australië

Een eiland, een land, een continent? Hoe je het ook draait of keert, Australië is een beetje een mysterie. In elk geval is de essentie van het land de grote diversiteit. In Australië vindt u woestijnen, koraalriffen, hoge bossen, besneeuwde bergen en multiculturele steden.

Het rode continent met de eindeloze woestijnen is een topbestemming voor toeristen met tijd. De bezienswaardigheden liggen in Australië namelijk niet op een boogscheut van elkaar. 

De kust is de ideale bestemming voor reizigers die houden van sport en natuur, maar ook oog hebben voor kunst en cultuur. De woestijnen nodigen uit tot eindeloos rijden zonder een levende ziel tegen te komen maar u kunt zich even goed dagenlang laten onderdompelen in de grote attractieparken die op een steenworp afstand van elkaar liggen. Koraalriffen en opmerkelijke rotsformaties zijn eveneens hoogtepunten. Australië is verder ook onlosmakelijk verbonden met avontuur. Spannende uitstappen, haaien en krokodillen zorgen voor de nodige suspens. Mooie oude sfeervolle dorpen heeft Australië dan weer niet of u moet een fan zijn van de sfeer die in de beroemde doktersserie de Flying Doctors werd neergezet. Dergelijke dorpen waar de tijd stil lijkt te staan zijn er wel nog te vinden in het bijna verlaten binnenland van Australië.

 

Australië draagt natuurbescherming hoog in het vaandel. Getuigen zijn de duizenden natuurparken en reservaten: het Great Barrier Reef, het meest tot de verbeelding sprekende koraalrif ter wereld, de mysterieuze regenwouden, de roestrode rotsketens in de woestijn zoals Ayers Rock, Fraser Island, het grootste zandeiland ter wereld en één van de laatste echte bergwildernissen op het eiland Tasmanië. Elke grote plaats in Australië heeft wel een wildpark waar u koala's, wombats en vogelbekdieren kunt bewonderen die in het wild bijna onmogelijk te vinden zijn. Kangoeroes ziet u dan weer wel overal. Ook om pinguïns, dolfijnen, walvissen, zeeleeuwen en krokodillen te zien, hoeft u alleen maar een excursie te boeken. Queensland staat bij veel toeristen die Australie bezoeken op nummer 1, omdat u daar verschillende wonderen van de natuur vindt zoals het koraalrif en de regenwouden.

De steden van Australië hebben elk hun eigen charme. Sydney is de culturele hoofdstad met grote musea en bekende bezienswaardigheden zoals het Opera House en de Harbour Bridge. Melbourne staat bekend als de muziekstad van Australië waar ook veel modeontwerpers zijn gevestigd. Beide steden zijn kosmopolitische metropolen met een skyline van wolkenkrabbers. Zeker de moeite waard!
 

 • Open de locatie op Google Maps
 • De hoofdstad van Australië is Canberra
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 21u onderweg
 • Noord: tussen april en oktober; Zuid: tussen oktober en april
 • Een bezoekje waard:
  Palm Valley
  Sydney
  Uluru-Kata Tjuta National Park
  Kangaroo Island
  Alice Springs
  Darwin
  Ayers Rock
  Blue Mountains
  Kata Tjuta Of The Olga's
  Cairns
  Kakdu National Park
  Great Barrier Reef
  Kings Canyon
  Melbourne