Verenigde Staten

Wat uw doel ook is: natuur of cultuur, en waar u ook naar zoekt: vooroordelen of verrassingen, in de Verenigde Staten vindt u het allemaal.

Loop de marathon van New York of kijk wat er in de stad der steden rondloopt. Daal af in de diepste kloof of sla uw kamp op het hoogste punt op. Laat u verblinden door neonreclames of kies voor de alleen door sterren verstoorde duisternis. Hoor klaterende watervallen en nostalgisch klinkende blues. Ga van zon naar sneeuw, desgewenst op één dag. Als u de Verenigde Staten helemaal doorkruist hebt, van de Atlantische Oceaan in het oosten tot de kust van de Stille Oceaan in het westen, kunt u nóg verder: naar Alaska of Hawaii. Stad der steden, en niet alleen in de Verenigde Staten, is uiteraard New York. De marathon, kunst, muziek, architectuur of de bijzondere sfeer in de verschillende wijken.

Dan naar icoon Washington, zetel van de federale overheid, monumenten, musea. Als boegbeeld van liberaal Amerika torent San Francisco op haar heuvelen en kijkt neer op de Golden Gate Bridge. Los Angeles en Hollywood lijken één, maar ook daar is veel meer te zien en beleven dan alleen de Universal Studios (en Disneyland). Zo anders door Frans-Creoolse invloeden is New Orleans, bakermat van jazz en blues in een broeierig moerasland. Gokken en uitgaan zijn de magneten die drommen bezoekers naar Las Vegas trekken; of is het de ligging ‘in het niets’?

Hoog genoteerd is ook Chicago, architecturale, muzikale en kunstzinnige tweelingbroer van New York. En is daar natuurlijk nog Boston, de wieg van de Verenigde Staten. Voor een echte strandvakantie in de Verenigde Staten leent zich bij uitstek Florida, dat prachtige zandstranden heeft. Denk hier behalve de oostkant (Miami) ook eens aan de luwe westkant, bij Tampa en Naples. Een groot deel van de kust aan de Golf van Mexico bestaat uit wetlands en mangrove. Mooie zandstranden hebben North- en South-Carolina tussen Southport en Georgetown; bij de grote plaatsen zijn pretparadijzen, daarbuiten is rust te vinden, zoals bij de Outer Banks. Verder noordwaarts in de Verenigde Staten is watersport uitstekend mogelijk maar een echte zon- en strandvakantie niet. De westkust bij Californië heeft de beroemde surfstranden en ‘kijk’stranden, vooral bij Los Angeles. Het zeewater is bij Florida warmer dan bij Californië.

De vijftigste staat van de Verenigde Staten, Hawaii, heeft hagelwitte maar ook vulkanische, zwarte zandstranden. Veel nationale parken in de Verenigde Staten staan op het lijstje niet-te-missen-bezienswaardigheden. Behalve de Grand Canyon zijn dat de ten noorden daarvan gelegen parken in Utah, het Yellowstone National Park in Montana/Wyoming, Yosemite en tal van andere gebieden in Californië. New England, in het uiterste noordoosten van de Verenigde Staten, trekt bij uitstek veel bezoekers in het kleurrijke najaar, tijdens de Indian Summer. Bovendien liggen natuurgebieden en attracties daar relatief dicht bij elkaar. Florida is en blijft de staat van de pretparken en stranden. De grote steden New York, Washington, San Francisco, Los Angeles, New Orleans, Chicago en Boston hebben ieder ruim voldoende bezienswaardigheden om een complete vakantie door te brengen. Maar ook heel veel andere steden in de Verenigde Staten hebben interessante attracties die (kunst)geschiedenis en vermaak bieden.

 • De hoofdstad van Verenigde Staten is Washington DC
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 7,5u onderweg
 • USA: april tot oktober; Californië: maart tot november; Florida: november tot april
 • Een bezoekje waard:
  New York
  Washington
  Boston
  Cape Cod
  Martha's Vineyard
  Nantucket
  Vermont
  Adirondack Gebergte
  Connecticut
  Miami
  Orlando
  Florida
  Everglades National park
  Napels
  Florida Keys
  Epcot-Park
  Cape Canaveral
  San Francisco
  Napa-vallei
  Yosemite National Park
  Sequoia National Park
  Death Valley
  Las Vegas
  Grand Canyon
  Lake Powell
  Zion National Park
  Bryce Canyon National Park
  Canyonlands National Park
  Arches National Park
  Monument Valley
  Yellowstone
  Grand Teton National Park
  Salt Lake City
  Los Angeles
  Malibu
  Venice
  Santa Monica
  Newport