Amazonegebied

Het oostelijk deel van Peru maakt deel uit van de Amazone, wat het grootste regenwoud ter wereld is. Ingeklemd tussen de toppen van de Andes in het westen enerzijds en de landsgrenzen met Ecuador, Colombia, Brazilië en Bolivia in het noorden en het oosten anderzijds. Het is de grootste regio van Peru: zowat 60% van de totale oppervlakte van het land wordt ingenomen door het Amazonegebied. Alleen Brazilië heeft meer regenwoud om mee uit te pakken.

Het Amazonegebied in Peru is erg dunbevolkt. Op 60% van de landsoppervlakte woont slechts 5% van alle inwoners van het land. Voornamelijk gaat het om inheemse stammen, zonder veel contact met de buitenwereld rond zich. Ze leven nog vaak in moeilijke levensomstandigheden, in een warm en vochtig gebied ook met grote hoeveelheden neerslag. Het  dichtbegroeide, groene gebied herbergt een enorme biodiversiteit met een massa aan vogels, zoogdieren en interessante plantensoorten. Velen van hen zijn wellicht nog niet eens grondig bekend of ontdekt.

De grootste stad in het bos is Iquitos, met zo'n 400000 inwoners, gelegen aan de oevers van een zijarm van de Amazone. Het is, best gek, de grootste stad ter wereld die niet over land bereikbaar is. Je komt er immers alleen per vliegtuig of met de boot via de Amazonerivier. Je moet er dus best wel wat voor over hebben om hier te geraken, maar het is dan ook de hub voor vele verkenningen en expedities door het gebied.

 

  • U kan in principe het hele jaar door richting Amazone reizen (altijd vochtig, altijd buien mogelijk).

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!