Nationaal Park Royal Chitwan

Chitwan National Park werd lange tijd beschouwd als de derde grootste attractie van Nepal na trekking en de Kathmandu vallei. Dit grote en mooie natuurgebied behelst 932 vierkante kilometer van sal jungle, water moerassen en grasland.

 Het park is een van de laatste toevluchtsoorden van de bedreigde eenhoornige Indiase neushoorn en er zijn grote tijgerpopulaties, luipaarden en zeldzame Gangetic dolfijnen. Voor de Maoïstische opstand werd Chitwan door maar liefst 92% van alle bezoekers van Nepal bezocht , maar het aantal toeristen is sinds 2001 gedaald. De chique lodges in het park trekken nog steeds behoorlijke aantallen bezoekers, maar verschillende budgetresorts in Sauraha zijn inmiddels gesloten en anderen hebben hun tarieven aanzienlijk verlaagd. Op een of andere manier heeft de natuur waarschijnlijk geprofiteerd van de kleinere bezoekersaantallen - het is een stuk makkelijker jagen zonder olifant-toeristen die schreeuwen en schrikken van je prooi. Helaas is de stroperij sterk toegenomen sinds het Nepalese leger gestopt is met patrouilleren in het park en de neushoornpopulatie is bijzonder zwaar getroffen. Veel mensen bezoeken Chitwan met pakketreizen die zijn geregeld via reisbureaus in Kathmandu, Pokhara en in het buitenland.
Dit is veruit de eenvoudigste manier als u van plan bent in een van de lodges in het park te verblijven. Als je het je niet kunt veroorloven om een van de dure lodges diep in het park,te betalen, dan is de nabijgelegen stad van Sauraha een uitstekend alternatief. Een klein maar levendig toeristisch centrum dat langs de oever van de rivier is ontstaan, ongeveer 6 km ten zuiden van Sauraha Chowk (Tandi Bazaar) op de Mahendra Highway, met hotels, restaurants, bars, wisselkantoren, reisbureaus, internetcafés en tientallen winkels die het volledige scala van Nepalese souvenirs, van piraten cd's naar tijgerprint asbakken verkopen. De onbezorgde ontwikkeling heeft de safarisfeer op Sauraha verpest, maar de instelling is indrukwekkend - hoog naast een brede, langzaam stromende rivier met een muur van dichte jungle dreigende voldoening op de andere oever. Talrijke jungle-activiteiten kunnen worden georganiseerd en het omliggende landschap is een rustige lappendeken van rijstvelden en Tharudorpen. In feite is er meer te doen dan bij de grote, dure lodges in het park. Bij het plannen van een bezoek aan Chitwan, dient u genoeg tijd te nemen voor een aantal safari's. De natuur is onvoorspelbaar en je kunt niet vertrouwen dat het altijd goed zicht is. Twee hele dagen in het park is echt te weinig om wilde dieren te spotten. Wees u ervan bewust dat de populaire vierdaagse- of drie nachtpakketten naar Chitwan een dag reizen inhouden.

  • De ideale periode om Nationaal Park Royal Chitwan te bezoeken:
    • maart
    • april
    • mei
    • oktober

onze trips in
Nationaal Park Royal Chitwan

Nieuwsbrief

Wilt u als eerste op de hoogte zijn van promoties, nieuwe reizen en onweerstaanbare bestemmingen?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief!