Laos

Na jaren van oorlog (wist u dat Laos het meest gebombardeerde land in de wereldgeschiedenis is) en isolatie wint Laos, het 'koninkrijk van een miljoen olifanten', met zijn ongerepte natuur, intacte cultuur en misschien wel de meest ontspannen inwoners op aarde snel aan status in de reiswereld. Laos ontwikkelt zich vlug, maar heeft veel van zijn tradities, die elders in de regio helaas vaak verdwenen zijn, behouden. Het dorpsleven is verfrissend eenvoudig. Voor een authentiek stukje Azië en aangename rust is Laos een aanrader.

Het is misschien moeilijk te geloven, maar zelfs in de eclectische hoofdstad Vientiane leeft men nog op een ontspannen manier langs de rivier. Qua belangrijke steden is er behalve Vientiane ook de historische koningsstad Luang Prabang (UNESCO). Net zoals elders in Azië wandelen honderden monniken in saffraankleurige gewaden er tussen de eeuwenoude kloosters. Het blijft een romantisch beeld, dat niet meer van deze tijd lijkt. Luang Prabang is een stad die eerder als dorp aanvoelt, en vormt een onmisbaar toeristisch stukje Laos.  

Ook verder weg van de steden is er veel te zien: de Vlakte der Kruiken (Plain of Jars) in Xieng Khuang Province, de beboste bergen van Noord-Laos, de karstheuvels rond het backpackers-oord Vang Vieng en in het diepe zuiden, voorbij Pakse, Si Phan Don (Four Thousand Islands) waar de machtige Mekong rivier zich uitstrekt richting delta zuidwaarts. De wildernis van Laos trekt reizigers aan die op zoek zijn naar natuur, avontuur of een combinatie van beide. Naast kajakken, raften, rotsklimmen en fietsen is community based trekking erg populair omdat het de spectaculaire natuur combineert met de kans om het echte Laos te ontdekken via een homestay. 

 

 • De hoofdstad van Laos is Vientiane
 • Vanuit Zaventem bent u +/- 15u onderweg
 • De ideale periode om naar Laos te reizen is tussen november en februari
 • Een bezoekje waard:
  Luang Prabang
  Vientiane
  Pakse
  Champasak