Udaipur

Udaipur is het juweel van het Mewar-koninkrijk, 12 eeuwen lang geregeerd door de Sisodia-dynastie.

Volgens de legende werd Udaipur gesticht toen Maharadja Udai Singh tijdens een jachtpartij een heilige man ontmoette. De kluizenaar, die mediteerde op een heuvel met uitzicht op het Pichola-meer, zegende de Maharajah en adviseerde hem een paleis te bouwen in deze vruchtbare vallei gevoed door een rivier uit het meer. In 1559 volgde de maharajah de raad op : Udaipur was geboren.

Het is ook wel de meest romantische stad van Rajasthan, die door zijn ligging aan het Pichola-meer nogal clichématig het Venetië van het Oosten genoemd. De stad is een harmonieus geheel van witte gebouwen, marmeren paleizen, tuinen en tempels en de havelis (traditionele herenhuizen).

Het Pichola-meer is het centrum van de stad. Op twee eilandjes vindt u prachtige paleizen; een ervan is nu omgevormd tot luxe hotel. Het City Palace torent uit boven het meer en is een mengelmoes van balkonnetjes, torens en koepels. Binnenin vindt u een museum, prachtige tuinen en 2 Heritage Hotels. Andere attracties zijn de toegangspoorten tot de oude stad, de Jagdish-tempel, en het Jagmandir-eiland…

  • De ideale periode om Udaipur te bezoeken:
    • januari
    • november
    • december